Ganesha Dwadasanama Stotram In Tamil And English

Ganesha Stotrams – Ganesha Dwadasanama Stotram in Tamil:
ஶுக்லாம்பரதரம் விஷ்ணும் ஶஶிவர்ணம் சதுர்புஜம் ।
ப்ரஸன்னவதனம் த்யாயேத்ஸர்வவிக்னோபஶான்தயேஃ ॥ 1 ॥

அபீப்ஸிதார்த ஸித்யர்தம் பூஜிதோ யஃ ஸுராஸுரைஃ ।
ஸர்வவிக்னஹரஸ்தஸ்மை கணாதிபதயே னமஃ ॥ 2 ॥

கணானாமதிபஶ்சம்டோ கஜவக்த்ரஸ்த்ரிலோசனஃ ।
ப்ரஸன்னோ பவ மே னித்யம் வரதாதர்வினாயக ॥ 3 ॥

ஸுமுகஶ்சைகதம்தஶ்ச கபிலோ கஜகர்ணகஃ ।
லம்போதரஶ்ச விகடோ விக்னனாஶோ வினாயகஃ ॥ 4 ॥

தூம்ரகேதுர்கணாத்யக்ஷோ பாலசம்த்ரோ கஜானனஃ ।
த்வாதஶைதானி னாமானி கணேஶஸ்ய து யஃ படேத் ॥ 5 ॥

வித்யார்தீ லபதே வித்யாம் தனார்தீ விபுலம் தனம் ।
இஷ்டகாமம் து காமார்தீ தர்மார்தீ மோக்ஷமக்ஷயம் ॥ 6 ॥

வித்யாரம்பே விவாஹே ச ப்ரவேஶே னிர்கமே ததா ।
ஸம்க்ராமே ஸம்கடே சைவ விக்னஸ்தஸ்ய ன ஜாயதே ॥ 7 ॥

॥ இதி முத்கலபுராணோக்தம் ஶ்ரீகணேஶத்வாதஶனாமஸ்தோத்ரம் ஸம்பூர்ணம் ॥

Ganesha Stotrams – Ganesha Dwadasanama Stotram in English
suklambaradharam visnum sasivarnam caturbhujam ।
prasannavadanam dhyayetsarvavighnopasantayeh ॥ 1 ॥

abhipsitartha sidhyartham pūjito yah surasuraih ।
sarvavighnaharastasmai ganadhipataye namah ॥ 2 ॥

gananamadhipascando gajavaktrastrilocanah ।
prasanno bhava me nityam varadatarvinayaka ॥ 3 ॥

sumukhascaikadantasca kapilo gajakarnakah ।
lambodarasca vikato vighnanaso vinayakah ॥ 4 ॥

dhūmraketurganadhyakso phalacandro gajananah ।
dvadasaitani namani ganesasya tu yah pathet ॥ 5 ॥

See Also  108 Names Of Sri Satyanarayana 2 In Tamil

vidyarthi labhate vidyam dhanarthi vipulam dhanam ।
istakamam tu kamarthi dharmarthi moksamaksayam ॥ 6 ॥

vidhyarambhe vivahe ca pravese nirgame tatha ।
sangrame sankate caiva vighnastasya na jayate ॥ 7 ॥

॥ iti mudgalapuranoktam sriganesadvadasanamastotram sampurnam ॥