Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 12 In Tamil And English

Devi Mahatmyam Navaavarna Vidhi Stotram was wrote by Rishi Markandeya.

॥ Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 12 Stotram Tamil Lyrics ॥

பலஶ்ருதிர்னாம த்வாதஶோ‌உத்யாயஃ ॥

த்யானம்
வித்யுத்தாம ஸமப்ரபாம் ம்றுகபதி ஸ்கம்த ஸ்திதாம் பீஷணாம்।
கன்யாபிஃ கரவால கேட விலஸத்தஸ்தாபி ராஸேவிதாம்
ஹஸ்தைஶ்சக்ர கதாஸி கேட விஶிகாம் குணம் தர்ஜனீம்
விப்ராண மனலாத்மிகாம் ஶிஶிதராம் துர்காம் த்ரினேத்ராம் பஜே

தேவ்யுவாச ॥ 1 ॥

ஏபிஃ ஸ்தவைஶ்ச மா னித்யம் ஸ்தோஷ்யதே யஃ ஸமாஹிதஃ।
தஸ்யாஹம் ஸகலாம் பாதாம் னாஶயிஷ்யாம்ய ஸம்ஶயம் ॥ 2 ॥

மதுகைடபனாஶம் ச மஹிஷாஸுரகாதனம்।
கீர்தியிஷ்யன்தி யே த த்வத்வதம் ஶும்பனிஶும்பயோஃ ॥ 3 ॥

அஷ்டம்யாம் ச சதுர்தஶ்யாம் னவம்யாம் சைகசேதஸஃ।
ஶ்ரோஷ்யன்தி சைவ யே பக்த்யா மம மாஹாத்ம்யமுத்தமம் ॥ 4 ॥

ன தேஷாம் துஷ்க்றுதம் கிஞ்சித் துஷ்க்றுதோத்தா ன சாபதஃ।
பவிஷ்யதி ன தாரித்ர்யம் ன சை வேஷ்டவியோஜனம் ॥ 5 ॥

ஶத்ருப்யோ ன பயம் தஸ்ய தஸ்யுதோ வா ன ராஜதஃ।
ன ஶஸ்த்ரானலதோ யௌகாத் கதாசித் ஸம்பவிஷ்யதி ॥ 6 ॥

தஸ்மான்மமைதன்மாஹத்ம்யம் படிதவ்யம் ஸமாஹிதைஃ।
ஶ்ரோதவ்யம் ச ஸதா பக்த்யா பரம் ஸ்வஸ்த்யயனம் ஹி தத் ॥ 7 ॥

உப ஸர்கான ஶேஷாம்ஸ்து மஹாமாரீ ஸமுத்பவான்।
ததா த்ரிவித முத்பாதம் மாஹாத்ம்யம் ஶமயேன்மம ॥ 8 ॥

யத்ரைத த்பட்யதே ஸம்யங்னித்யமாயதனே மம।
ஸதா ன தத்விமோக்ஷ்யாமி ஸான்னித்யம் தத்ர மேஸ்திதம் ॥ 9 ॥

பலி ப்ரதானே பூஜாயாமக்னி கார்யே மஹோத்ஸவே।
ஸர்வம் மமைதன்மாஹாத்ம்யம் உச்சார்யம் ஶ்ராவ்யமேவச ॥ 10 ॥

ஜானதாஜானதா வாபி பலி பூஜாம் ததா க்றுதாம்।
ப்ரதீக்ஷிஷ்யாம்யஹம் ப்ரீத்யா வஹ்னி ஹோமம் ததா க்றுதம் ॥ 11 ॥

ஶரத்காலே மஹாபூஜா க்ரியதே யாச வார்ஷிகீ।
தஸ்யாம் மமைதன்மாஹாத்ம்யம் ஶ்ருத்வா பக்திஸமன்விதஃ ॥ 12 ॥

ஸர்வபாதாவினிர்முக்தோ தனதான்யஸமன்விதஃ।
மனுஷ்யோ மத்ப்ரஸாதேன பவிஷ்யதி ன ஸம்ஶயஃ ॥ 13 ॥

ஶ்ருத்வா மமைதன்மாஹாத்ம்யம் ததா சோத்பத்தயஃ ஶுபாஃ।
பராக்ரமம் ச யுத்தேஷு ஜாயதே னிர்பயஃ புமான் ॥ 14 ॥

ரிபவஃ ஸம்க்ஷயம் யான்தி கள்யாணாம் சோபபத்யதே।
னன்ததே ச குலம் பும்ஸாம் மஹாத்ம்யம் மமஶ்றுண்வதாம் ॥ 15 ॥

ஶான்திகர்மாணி ஸர்வத்ர ததா துஃஸ்வப்னதர்ஶனே।
க்ரஹபீடாஸு சோக்ராஸு மஹாத்ம்யம் ஶ்றுணுயான்மம ॥ 16 ॥

உபஸர்காஃ ஶமம் யான்தி க்ரஹபீடாஶ்ச தாருணாஃ
துஃஸ்வப்னம் ச ன்றுபிர்த்றுஷ்டம் ஸுஸ்வப்னமுபஜாயதே ॥ 17 ॥

பாலக்ரஹாபிபூதானம் பாலானாம் ஶான்திகாரகம்।
ஸம்காதபேதே ச ன்றுணாம் மைத்ரீகரணமுத்தமம் ॥ 18 ॥

துர்வ்றுத்தானாமஶேஷாணாம் பலஹானிகரம் பரம்।
ரக்ஷோபூதபிஶாசானாம் படனாதேவ னாஶனம் ॥ 19 ॥

ஸர்வம் மமைதன்மாஹாத்ம்யம் மம ஸன்னிதிகாரகம்।
பஶுபுஷ்பார்க்யதூபைஶ்ச கன்ததீபைஸ்ததோத்தமைஃ ॥ 20 ॥

See Also  108 Names Of Sri Mangala Gauri In Sanskrit

விப்ராணாம் போஜனைர்ஹோமைஃ ப்ரொக்ஷணீயைரஹர்னிஶம்।
அன்யைஶ்ச விவிதைர்போகைஃ ப்ரதானைர்வத்ஸரேண யா ॥ 21 ॥

ப்ரீதிர்மே க்ரியதே ஸாஸ்மின் ஸக்றுதுச்சரிதே ஶ்ருதே।
ஶ்ருதம் ஹரதி பாபானி ததாரோக்யம் ப்ரயச்சதி ॥ 22 ॥

ரக்ஷாம் கரோதி பூதேப்யோ ஜன்மனாம் கீர்தினம் மம।
யுத்தேஷு சரிதம் யன்மே துஷ்ட தைத்ய னிபர்ஹணம் ॥ 23 ॥

தஸ்மிஞ்ச்றுதே வைரிக்றுதம் பயம் பும்ஸாம் ன ஜாயதே।
யுஷ்மாபிஃ ஸ்துதயோ யாஶ்ச யாஶ்ச ப்ரஹ்மர்ஷிபிஃ க்றுதாஃ ॥ 24 ॥

ப்ரஹ்மணா ச க்றுதாஸ்தாஸ்து ப்ரயச்சன்து ஶுபாம் மதிம்।
அரண்யே ப்ரான்தரே வாபி தாவாக்னி பரிவாரிதஃ ॥ 25 ॥

தஸ்யுபிர்வா வ்றுதஃ ஶூன்யே க்றுஹீதோ வாபி ஶத்றுபிஃ।
ஸிம்ஹவ்யாக்ரானுயாதோ வா வனேவா வன ஹஸ்திபிஃ ॥ 26 ॥

ராஜ்ஞா க்ருத்தேன சாஜ்ஞப்தோ வத்யோ பன்த கதோ‌உபிவா।
ஆகூர்ணிதோ வா வாதேன ஸ்திதஃ போதே மஹார்ணவே ॥ 27 ॥

பதத்ஸு சாபி ஶஸ்த்ரேஷு ஸம்க்ராமே ப்றுஶதாருணே।
ஸர்வாபாதாஶு கோராஸு வேதனாப்யர்திதோ‌உபிவா ॥ 28 ॥

ஸ்மரன் மமைதச்சரிதம் னரோ முச்யேத ஸங்கடாத்।
மம ப்ரபாவாத்ஸிம்ஹாத்யா தஸ்யவோ வைரிண ஸ்ததா ॥ 29 ॥

தூராதேவ பலாயன்தே ஸ்மரதஶ்சரிதம் மம ॥ 30 ॥

றுஷிருவாச ॥ 31 ॥

இத்யுக்த்வா ஸா பகவதீ சண்டிகா சண்டவிக்ரமா।
பஶ்யதாம் ஸர்வ தேவானாம் தத்ரைவான்தரதீயத ॥ 32 ॥

தே‌உபி தேவா னிராதங்காஃ ஸ்வாதிகாரான்யதா புரா।
யஜ்ஞபாகபுஜஃ ஸர்வே சக்ருர்வி னிஹதாரயஃ ॥ 33 ॥

தைத்யாஶ்ச தேவ்யா னிஹதே ஶும்பே தேவரிபௌ யுதி
ஜகத்வித்வம்ஸகே தஸ்மின் மஹோக்ரே‌உதுல விக்ரமே ॥ 34 ॥

னிஶும்பே ச மஹாவீர்யே ஶேஷாஃ பாதாளமாயயுஃ ॥ 35 ॥

ஏவம் பகவதீ தேவீ ஸா னித்யாபி புனஃ புனஃ।
ஸம்பூய குருதே பூப ஜகதஃ பரிபாலனம் ॥ 36 ॥

தயைதன்மோஹ்யதே விஶ்வம் ஸைவ விஶ்வம் ப்ரஸூயதே।
ஸாயாசிதா ச விஜ்ஞானம் துஷ்டா றுத்திம் ப்ரயச்சதி ॥ 37 ॥

வ்யாப்தம் தயைதத்ஸகலம் ப்ரஹ்மாண்டம் மனுஜேஶ்வர।
மஹாதேவ்யா மஹாகாளீ மஹாமாரீ ஸ்வரூபயா ॥ 38 ॥

ஸைவ காலே மஹாமாரீ ஸைவ ஸ்றுஷ்திர்பவத்யஜா।
ஸ்திதிம் கரோதி பூதானாம் ஸைவ காலே ஸனாதனீ ॥ 39 ॥

பவகாலே ன்றுணாம் ஸைவ லக்ஷ்மீர்வ்றுத்திப்ரதா க்றுஹே।
ஸைவாபாவே ததா லக்ஷ்மீ ர்வினாஶாயோபஜாயதே ॥ 40 ॥

ஸ்துதா ஸம்பூஜிதா புஷ்பைர்கன்ததூபாதிபிஸ்ததா।
ததாதி வித்தம் புத்ராம்ஶ்ச மதிம் தர்மே கதிம் ஶுபாம் ॥ 41 ॥

॥ இதி ஶ்ரீ மார்கண்டேய புராணே ஸாவர்னிகே மன்வன்தரே தேவீ மஹத்ம்யே பலஶ்ருதிர்னாம த்வாதஶோ‌உத்யாய ஸமாப்தம் ॥

ஆஹுதி
ஓம் க்லீம் ஜயம்தீ ஸாம்காயை ஸஶக்திகாயை ஸபரிவாராயை ஸவாஹனாயை வரப்ரதாயை வைஷ்ணவீ தேவ்யை அஹாஹுதிம் ஸமர்பயாமி னமஃ ஸ்வாஹா ॥

See Also  Bala Tripura Sundari Ashtottara Shatanama Stotram 1 In Tamil

॥ Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 12 Stotram in English


phalasrutirnama dvadaso‌உdhyayah ॥

dhyanam
vidhyuddhama samaprabham mrgapati skandha sthitam bhisanam।
kanyabhih karavala kheta vilasaddastabhi rasevitam
hastaiscakra gadhasi kheta visikham gunam tarjanim
vibhrana manalatmikam sisidharam durgam trinetram bhaje

devyuvaca ॥ 1 ॥

ebhih stavaisca ma nityam stosyate yah samahitah।
tasyaham sakalam badham nasayisyamya samsayam ॥ 2 ॥

madhukaitabhanasam ca mahisasuraghatanam।
kirtiyisyanti ye ta dvadvadham sumbhanisumbhayoh ॥ 3 ॥

astamyam ca caturdhasyam navamyam caikacetasah।
srosyanti caiva ye bhaktya mama mahatmyamuttamam ॥ 4 ॥

na tesam duskrtam kincid duskrtottha na capadah।
bhavisyati na daridryam na cai vestaviyojanam ॥ 5 ॥

satrubhyo na bhayam tasya dasyuto va na rajatah।
na sastranalato yaughat kadacit sambhavisyati ॥ 6 ॥

tasmanmamaitanmahatmyam pathitavyam samahitaih।
srotavyam ca sada bhaktya param svastyayanam hi tat ॥ 7 ॥

upa sargana sesamstu mahamari samudbhavan।
tatha trividha mutpatam mahatmyam samayenmama ॥ 8 ॥

yatraita tpathyate samyannityamayatane mama।
sada na tadvimoksyami sannidhyam tatra mesthitam ॥ 9 ॥

bali pradane pujayamagni karye mahotsave।
sarvam mamaitanmahatmyam uccaryam sravyamevaca ॥ 10 ॥

janatajanata vapi bali pujam tatha krtam।
pratiksisyamyaham pritya vahni homam tatha krtam ॥ 11 ॥

saratkale mahapuja kriyate yaca varsiki।
tasyam mamaitanmahatmyam srutva bhaktisamanvitah ॥ 12 ॥

sarvabadhavinirmukto dhanadhanyasamanvitah।
manusyo matprasadena bhavisyati na samsayah ॥ 13 ॥

srutva mamaitanmahatmyam tatha cotpattayah subhah।
parakramam ca yuddhesu jayate nirbhayah puman ॥ 14 ॥

ripavah sanksayam yanti kaḷyanam copapadhyate।
nandate ca kulam pumsam mahatmyam mamasrnvatam ॥ 15 ॥

santikarmani sarvatra tatha duhsvapnadarsane।
grahapidasu cograsu mahatmyam srnuyanmama ॥ 16 ॥

upasargah samam yanti grahapidasca darunah
duhsvapnam ca nrbhirdrstam susvapnamupajayate ॥ 17 ॥

balagrahabhibhutanam balanam santikarakam।
sanghatabhede ca nrnam maitrikaranamuttamam ॥ 18 ॥

durvrttanamasesanam balahanikaram param।
raksobhutapisacanam pathanadeva nasanam ॥ 19 ॥

sarvam mamaitanmahatmyam mama sannidhikarakam।
pasupusparghyadhupaisca gandhadipaistathottamaih ॥ 20 ॥

vipranam bhojanairhomaih proksaniyairaharnisam।
anyaisca vividhairbhogaih pradanairvatsarena ya ॥ 21 ॥

pritirme kriyate sasmin sakrduccarite srute।
srutam harati papani tatharogyam prayacchati ॥ 22 ॥

raksam karoti bhutebhyo janmanam kirtinam mama।
yuddesu caritam yanme dusta daitya nibarhanam ॥ 23 ॥

tasminchrte vairikrtam bhayam pumsam na jayate।
yusmabhih stutayo yasca yasca brahmarsibhih krtah ॥ 24 ॥

brahmana ca krtastastu prayacchantu subham matim।
aranye prantare vapi davagni parivaritah ॥ 25 ॥

dasyubhirva vrtah sunye grhito vapi satrbhih।
simhavyaghranuyato va vaneva vana hastibhih ॥ 26 ॥

ranna kruddena cannapto vadhyo banda gato‌உpiva।
aghurnito va vatena sthitah pote maharnave ॥ 27 ॥

patatsu capi sastresu sangrame bhrsadarune।
sarvabadhasu ghorasu vedanabhyardito‌உpiva ॥ 28 ॥

smaran mamaitaccaritam naro mucyeta sankatat।
mama prabhavatsimhadya dasyavo vairina statha ॥ 29 ॥

duradeva palayante smaratascaritam mama ॥ 30 ॥

rsiruvaca ॥ 31 ॥

ityuktva sa bhagavati candika candavikrama।
pasyatam sarva devanam tatraivantaradhiyata ॥ 32 ॥

te‌உpi deva niratankah svadhikaranyatha pura।
yannabhagabhujah sarve cakrurvi nihatarayah ॥ 33 ॥

daityasca devya nihate sumbhe devaripau yudhi
jagadvidhvamsake tasmin mahogre‌உtula vikrame ॥ 34 ॥

nisumbhe ca mahavirye sesah pataḷamayayuh ॥ 35 ॥

evam bhagavati devi sa nityapi punah punah।
sambhuya kurute bhupa jagatah paripalanam ॥ 36 ॥

tayaitanmohyate visvam saiva visvam prasuyate।
sayacita ca vinnanam tusta rddhim prayacchati ॥ 37 ॥

vyaptam tayaitatsakalam brahmandam manujesvara।
mahadevya mahakaḷi mahamari svarupaya ॥ 38 ॥

saiva kale mahamari saiva srstirbhavatyaja।
sthitim karoti bhutanam saiva kale sanatani ॥ 39 ॥

bhavakale nrnam saiva laksmirvrddhiprada grhe।
saivabhave tatha laksmi rvinasayopajayate ॥ 40 ॥

stuta sampujita puspairgandhadhupadibhistatha।
dadati vittam putramsca matim dharme gatim subham ॥ 41 ॥

॥ iti sri markandeya purane savarnike manvantare devi mahatmye phalasrutirnama dvadaso‌உdhyaya samaptam ॥

ahuti
om klim jayanti sangayai sasaktikayai saparivarayai savahanayai varapradhayai vaisnavi devyai ahahutim samarpayami namah svaha ॥