Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 6 In Tamil And English

Devi Mahatmyam Navaavarna Vidhi Stotram was wrote by Rishi Markandeya.

॥ Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 6 Stotram Tamil Lyrics ॥

ஶும்பனிஶும்பஸேனானீதூம்ரலோசனவதோ னாம ஷஷ்டோ த்யாயஃ ॥

த்யானம்
னகாதீஶ்வர விஷ்த்ராம் பணி பணோத்த்ம்ஸோரு ரத்னாவளீ
பாஸ்வத் தேஹ லதாம் னிபௌ னேத்ரயோத்பாஸிதாம் ।
மாலா கும்ப கபால னீரஜ கராம் சம்த்ரா அர்த சூடாம்பராம்
ஸர்வேஶ்வர பைரவாம்க னிலயாம் பத்மாவதீசிம்தயே ॥

றுஷிருவாச ॥1॥
இத்யாகர்ண்ய வசோ தேவ்யாஃ ஸ தூதோ‌உமர்ஷபூரிதஃ ।
ஸமாசஷ்ட ஸமாகம்ய தைத்யராஜாய விஸ்தராத் ॥ 2 ॥

தஸ்ய தூதஸ்ய தத்வாக்யமாகர்ண்யாஸுரராட் ததஃ ।
ஸ க்ரோதஃ ப்ராஹ தைத்யானாமதிபம் தூம்ரலோசனம் ॥3॥

ஹே தூம்ரலோசனாஶு த்வம் ஸ்வஸைன்ய பரிவாரிதஃ।
தாமானய பல்லாத்துஷ்டாம் கேஶாகர்ஷண விஹ்வலாம் ॥4॥

தத்பரித்ராணதஃ கஶ்சித்யதி வோத்திஷ்டதே‌உபரஃ।
ஸ ஹன்தவ்யோ‌உமரோவாபி யக்ஷோ கன்தர்வ ஏவ வா ॥5॥

றுஷிருவாச ॥6॥

தேனாஜ்ஞப்தஸ்ததஃ ஶீக்ரம் ஸ தைத்யோ தூம்ரலோசனஃ।
வ்றுதஃ ஷஷ்ட்யா ஸஹஸ்ராணாம் அஸுராணாம்த்ருதம்யமௌ ॥7॥

ன த்றுஷ்ட்வா தாம் ததோ தேவீம் துஹினாசல ஸம்ஸ்திதாம்।
ஜகாதோச்சைஃ ப்ரயாஹீதி மூலம் ஶும்பனிஶும்பயோஃ॥8॥

ன சேத்ப்ரீத்யாத்ய பவதீ மத்பர்தாரமுபைஷ்யதி
ததோ பலான்னயாம்யேஷ கேஶாகர்ஷணவிஹ்வலாம் ॥9॥

தேவ்யுவாச ॥10॥

தைத்யேஶ்வரேண ப்ரஹிதோ பலவான்பலஸம்வ்றுதஃ।
பலான்னயஸி மாமேவம் ததஃ கிம் தே கரோம்யஹம் ॥11॥

றுஷிருவாச ॥12॥

இத்யுக்தஃ ஸோ‌உப்யதாவத்தாம் அஸுரோ தூம்ரலோசனஃ।
ஹூங்காரேணைவ தம் பஸ்ம ஸா சகாராம்பிகா ததா॥13॥

See Also  Sri Hanumada Ashtottara Shatanama Stotram 7 In Tamil

அத க்ருத்தம் மஹாஸைன்யம் அஸுராணாம் ததாம்பிகா।
வவர்ஷ ஸாயுகைஸ்தீக்ஷ்ணைஸ்ததா ஶக்திபரஶ்வதைஃ ॥14॥

ததோ துதஸடஃ கோபாத்க்றுத்வா னாதம் ஸுபைரவம்।
பபாதாஸுர ஸேனாயாம் ஸிம்ஹோ தேவ்யாஃ ஸ்வவாஹனஃ ॥15॥

காம்ஶ்சித்கரப்ரஹாரேண தைத்யானாஸ்யேன சாபாரான்।
ஆக்ரான்த்யா சாதரேண்யான் ஜகான ஸ மஹாஸுரான்॥16॥

கேஷாஞ்சித்பாடயாமாஸ னகைஃ கோஷ்டானி கேஸரீ।
ததா தலப்ரஹாரேண ஶிராம்ஸி க்றுதவான் ப்றுதக் ॥17॥

விச்சின்னபாஹுஶிரஸஃ க்றுதாஸ்தேன ததாபரே।
பபௌச ருதிரம் கோஷ்டாதன்யேஷாம் துதகேஸரஃ ॥18॥

க்ஷணேன தத்பலம் ஸர்வம் க்ஷயம் னீதம் மஹாத்மனா।
தேன கேஸரிணா தேவ்யா வாஹனேனாதிகோபினா॥19॥

ஶ்ருத்வா தமஸுரம் தேவ்யா னிஹதம் தூம்ரலோசனம்।
பலம் ச க்ஷயிதம் க்றுத்ஸ்னம் தேவீ கேஸரிணா ததஃ॥20॥

சுகோப தைத்யாதிபதிஃ ஶும்பஃ ப்ரஸ்புரிதாதரஃ।
ஆஜ்ஞாபயாமாஸ ச தௌ சண்டமுண்டௌ மஹாஸுரௌ॥21॥

ஹேசண்ட ஹே முண்ட பலைர்பஹுபிஃ பரிவாரிதௌ
தத்ர கச்சத கத்வா ச ஸா ஸமானீயதாம் லகு॥22॥

கேஶேஷ்வாக்றுஷ்ய பத்த்வா வா யதி வஃ ஸம்ஶயோ யுதி।
ததாஶேஷா யுதைஃ ஸர்வைர் அஸுரைர்வினிஹன்யதாம்॥23॥

தஸ்யாம் ஹதாயாம் துஷ்டாயாம் ஸிம்ஹே ச வினிபாதிதே।
ஶீக்ரமாகம்யதாம் பத்வா க்றுஹீத்வாதாமதாம்பிகாம்॥24॥

॥ ஸ்வஸ்தி ஶ்ரீ மார்கண்டேய புராணே ஸாவர்னிகேமன்வன்தரே தேவி மஹத்ம்யே ஶும்பனிஶும்பஸேனானீதூம்ரலோசனவதோ னாம ஷஷ்டோ த்யாயஃ ॥

ஆஹுதி
ஓம் க்லீம் ஜயம்தீ ஸாம்காயை ஸஶக்திகாயை ஸபரிவாராயை ஸவாஹனாயை மஹாஹுதிம் ஸமர்பயாமி னமஃ ஸ்வாஹா ॥

॥ Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 6 Stotram in English


sumbhanisumbhasenanidhumralocanavadho nama sasto dhyayah ॥

dhyanam
nagadhisvara vistram phani phanottmsoru ratnavaḷi
bhasvad deha latam nibhau netrayodbhasitam ।
mala kumbha kapala niraja karam candra ardha cudhambaram
sarvesvara bhairavanga nilayam padmavaticintaye ॥

rsiruvaca ॥1॥

ityakarnya vaco devyah sa duto‌உmarsapuritah ।
samacasta samagamya daityarajaya vistarat ॥ 2 ॥

tasya dutasya tadvakyamakarnyasurarat tatah ।
sa krodhah praha daityanamadhipam dhumralocanam ॥3॥

he dhumralocanasu tvam svasainya parivaritah।
tamanaya balladdustam kesakarsana vihvalam ॥4॥

tatparitranadah kascidyadi vottisthate‌உparah।
sa hantavyo‌உmarovapi yakso gandharva eva va ॥5॥

rsiruvaca ॥6॥

tenannaptastatah sighram sa daityo dhumralocanah।
vrtah sastya sahasranam asuranandrutamyamau ॥7॥

na drstva tam tato devim tuhinacala samsthitam।
jagadoccaih prayahiti mulam sumbanisumbhayoh॥8॥

na cetprityadya bhavati madbhartaramupaisyati
tato balannayamyesa kesakarsanavihvalam ॥9॥

devyuvaca ॥10॥

daityesvarena prahito balavanbalasamvrtah।
balannayasi mamevam tatah kim te karomyaham ॥11॥

rsiruvaca ॥12॥

ityuktah so‌உbhyadhavattam asuro dhumralocanah।
hunkarenaiva tam bhasma sa cakarambika tada॥13॥

atha kruddham mahasainyam asuranam tathambika।
vavarsa sayukaistiksnaistatha saktiparasvadhaih ॥14॥

tato dhutasatah kopatkrtva nadam subhairavam।
papatasura senayam simho devyah svavahanah ॥15॥

kamscitkarapraharena daityanasyena caparan।
akrantya cadharenyan jaghana sa mahasuran॥16॥

kesancitpatayamasa nakhaih kosthani kesari।
tatha talapraharena siramsi krtavan prthak ॥17॥

vicchinnabahusirasah krtastena tathapare।
papauca rudhiram kosthadanyesam dhutakesarah ॥18॥

ksanena tadbalam sarvam ksayam nitam mahatmana।
tena kesarina devya vahanenatikopina॥19॥

srutva tamasuram devya nihatam dhumralocanam।
balam ca ksayitam krtsnam devi kesarina tatah॥20॥

cukopa daityadhipatih sumbhah prasphuritadharah।
annapayamasa ca tau candamundau mahasurau॥21॥

hecanda he munda balairbahubhih parivaritau
tatra gacchata gatva ca sa samaniyatam laghu॥22॥

kesesvakrsya baddhva va yadi vah samsayo yudhi।
tadasesa yudhaih sarvair asurairvinihanyatam॥23॥

tasyam hatayam dustayam simhe ca vinipatite।
sighramagamyatam badva grhitvatamathambikam॥24॥

॥ svasti sri markandeya purane savarnikemanvantare devi mahatmye sumbhanisumbhasenanidhumralocanavadho nama sasto dhyayah ॥
ahuti
om klim jayanti sangayai sasaktikayai saparivarayai savahanayai mahahutim samarpayami namah svaha ॥