Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 7 In Tamil And English

Devi Mahatmyam Navaavarna Vidhi Stotram was wrote by Rishi Markandeya.

॥ Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 7 Stotram Tamil Lyrics ॥

சண்டமுண்ட வதோ னாம ஸப்தமோத்யாயஃ ॥

த்யானம்
த்யாயேம் ரத்ன பீடே ஶுககல படிதம் ஶ்ருண்வதீம் ஶ்யாமலாம்கீம்।
ன்யஸ்தைகாம்க்ரிம் ஸரோஜே ஶஶி ஶகல தராம் வல்லகீம் வாத யன்தீம்
கஹலாராபத்த மாலாம் னியமித விலஸச்சோலிகாம் ரக்த வஸ்த்ராம்।
மாதம்கீம் ஶம்க பாத்ராம் மதுர மதுமதாம் சித்ரகோத்பாஸி பாலாம்।

றுஷிருவாச।
ஆஜ்ஞப்தாஸ்தே ததோதைத்யாஶ்சண்டமுண்டபுரோகமாஃ।
சதுரங்கபலோபேதா யயுரப்யுத்யதாயுதாஃ ॥1॥

தத்றுஶுஸ்தே ததோ தேவீமீஷத்தாஸாம் வ்யவஸ்திதாம்।
ஸிம்ஹஸ்யோபரி ஶைலேன்த்ரஶ்றுங்கே மஹதிகாஞ்சனே ॥2॥

தேத்றுஷ்ட்வாதாம்ஸமாதாதுமுத்யமம் ஞ்சக்ருருத்யதாஃ
ஆக்றுஷ்டசாபாஸிதராஸ்ததா‌உன்யே தத்ஸமீபகாஃ ॥3॥

ததஃ கோபம் சகாரோச்சைரம்பிகா தானரீன்ப்ரதி।
கோபேன சாஸ்யா வதனம் மஷீவர்ணமபூத்ததா ॥4॥

ப்ருகுடீகுடிலாத்தஸ்யா லலாடபலகாத்த்ருதம்।
காளீ கராள வதனா வினிஷ்க்ரான்தாஸிபாஶினீ ॥5॥

விசித்ரகட்வாங்கதரா னரமாலாவிபூஷணா।
த்வீபிசர்மபரீதானா ஶுஷ்கமாம்ஸாதிபைரவா ॥6॥

அதிவிஸ்தாரவதனா ஜிஹ்வாலலனபீஷணா।
னிமக்னாரக்தனயனா னாதாபூரிததிங்முகா ॥7॥

ஸா வேகேனாபிபதிதா கூதயன்தீ மஹாஸுரான்।
ஸைன்யே தத்ர ஸுராரீணாமபக்ஷயத தத்பலம் ॥8॥

பார்ஷ்ணிக்ராஹாங்குஶக்ராஹயோதகண்டாஸமன்விதான்।
ஸமாதாயைகஹஸ்தேன முகே சிக்ஷேப வாரணான் ॥9॥

ததைவ யோதம் துரகை ரதம் ஸாரதினா ஸஹ।
னிக்ஷிப்ய வக்த்ரே தஶனைஶ்சர்வயத்யதிபைரவம் ॥10॥

ஏகம் ஜக்ராஹ கேஶேஷு க்ரீவாயாமத சாபரம்।
பாதேனாக்ரம்யசைவான்யமுரஸான்யமபோதயத் ॥11॥

தைர்முக்தானிச ஶஸ்த்ராணி மஹாஸ்த்ராணி ததாஸுரைஃ।
முகேன ஜக்ராஹ ருஷா தஶனைர்மதிதான்யபி ॥12॥

பலினாம் தத்பலம் ஸர்வமஸுராணாம் துராத்மனாம்
மமர்தாபக்ஷயச்சான்யானன்யாம்ஶ்சாதாடயத்ததா ॥13॥

அஸினா னிஹதாஃ கேசித்கேசித்கட்வாங்கதாடிதாஃ।
ஜக்முர்வினாஶமஸுரா தன்தாக்ராபிஹதாஸ்ததா ॥14॥

See Also  Sri Naga Devata Ashtottara Shatanamavali In Tamil

க்ஷணேன தத்பலம் ஸர்வ மஸுராணாம் னிபாதிதம்।
த்றுஷ்ட்வா சண்டோ‌உபிதுத்ராவ தாம் காளீமதிபீஷணாம் ॥15॥

ஶரவர்ஷைர்மஹாபீமைர்பீமாக்ஷீம் தாம் மஹாஸுரஃ।
சாதயாமாஸ சக்ரைஶ்ச முண்டஃ க்ஷிப்தைஃ ஸஹஸ்ரஶஃ ॥16॥

தானிசக்ராண்யனேகானி விஶமானானி தன்முகம்।
பபுர்யதார்கபிம்பானி ஸுபஹூனி கனோதரம் ॥17॥

ததோ ஜஹாஸாதிருஷா பீமம் பைரவனாதினீ।
காளீ கராளவதனா துர்தர்ஶஶனோஜ்ஜ்வலா ॥18॥

உத்தாய ச மஹாஸிம்ஹம் தேவீ சண்டமதாவத।
க்றுஹீத்வா சாஸ்ய கேஶேஷு ஶிரஸ்தேனாஸினாச்சினத் ॥19॥

அத முண்டோ‌உப்யதாவத்தாம் த்றுஷ்ட்வா சண்டம் னிபாதிதம்।
தமப்யபாத யத்பமௌ ஸா கட்காபிஹதம்ருஷா ॥20॥

ஹதஶேஷம் ததஃ ஸைன்யம் த்றுஷ்ட்வா சண்டம் னிபாதிதம்।
முண்டம்ச ஸுமஹாவீர்யம் திஶோ பேஜே பயாதுரம் ॥21॥

ஶிரஶ்சண்டஸ்ய காளீ ச க்றுஹீத்வா முண்ட மேவ ச।
ப்ராஹ ப்ரசண்டாட்டஹாஸமிஶ்ரமப்யேத்ய சண்டிகாம் ॥22॥

மயா தவா த்ரோபஹ்றுதௌ சண்டமுண்டௌ மஹாபஶூ।
யுத்தயஜ்ஞே ஸ்வயம் ஶும்பம் னிஶும்பம் சஹனிஷ்யஸி ॥23॥

றுஷிருவாச॥

தாவானீதௌ ததோ த்றுஷ்ட்வா சண்ட முண்டௌ மஹாஸுரௌ।
உவாச காளீம் கள்யாணீ லலிதம் சண்டிகா வசஃ ॥24॥

யஸ்மாச்சண்டம் ச முண்டம் ச க்றுஹீத்வா த்வமுபாகதா।
சாமுண்டேதி ததோ லொகே க்யாதா தேவீ பவிஷ்யஸி ॥25॥

॥ ஜய ஜய ஶ்ரீ மார்கண்டேய புராணே ஸாவர்னிகே மன்வன்தரே தேவி மஹத்ம்யே சண்டமுண்ட வதோ னாம ஸப்தமோத்யாய ஸமாப்தம் ॥

ஆஹுதி
ஓம் க்லீம் ஜயம்தீ ஸாம்காயை ஸஶக்திகாயை ஸபரிவாராயை ஸவாஹனாயை காளீ சாமும்டா தேவ்யை கர்பூர பீஜாதிஷ்டாயை மஹாஹுதிம் ஸமர்பயாமி னமஃ ஸ்வாஹா ॥

॥ Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 7 Stotram in English


candamunda vadho nama saptamodhyayah ॥

dhyanam
dhyayem ratna pithe sukakala pathitam srunvatim syamalangim।
nyastaikanghrim saroje sasi sakala dharam vallakim vada yantim
kahalarabaddha malam niyamita vilasaccolikam rakta vastram।
matangim sankha patram madhura madhumadam citrakodbhasi bhalam।

annaptaste tatodaityascandamundapurogamah।
caturangabalopeta yayurabhyudyatayudhah ॥1॥

dadrsuste tato devimisaddhasam vyavasthitam।
simhasyopari sailendrasrnge mahatikancane ॥2॥

tedrstvatamsamadatumudyamam ncakrurudyatah
akrstacapasidharastatha‌உnye tatsamipagah ॥3॥

tatah kopam cakaroccairambhika tanarinprati।
kopena casya vadanam masivarnamabhuttada ॥4॥

bhrukutikutilattasya lalataphalakaddrutam।
kali karala vadana viniskrantasipasini ॥5॥

vicitrakhatvangadhara naramalavibhusana।
dvipicarmaparidhana suskamamsatibhairava ॥6॥

ativistaravadana jihvalalanabhisana।
nimagnaraktanayana nadapuritadinmukha ॥7॥

sa vegenabhipatita ghutayanti mahasuran।
sainye tatra surarinamabhaksayata tadbalam ॥8॥

parsnigrahankusagrahayodhaghantasamanvitan।
samadayaikahastena mukhe ciksepa varanan ॥9॥

tathaiva yodham turagai ratham sarathina saha।
niksipya vaktre dasanaiscarvayatyatibhairavam ॥10॥

ekam jagraha kesesu grivayamatha caparam।
padenakramyacaivanyamurasanyamapothayat ॥11॥

tairmuktanica sastrani mahastrani tathasuraih।
mukhena jagraha rusa dasanairmathitanyapi ॥12॥

balinam tadbalam sarvamasuranam duratmanam
mamardabhaksayaccanyananyamscatadayattatha ॥13॥

asina nihatah kecitkecitkhatvangataditah।
jagmurvinasamasura dantagrabhihatastatha ॥14॥

ksanena tadbhalam sarva masuranam nipatitam।
drstva cando‌உbhidudrava tam kalimatibhisanam ॥15॥

saravarsairmahabhimairbhimaksim tam mahasurah।
chadayamasa cakraisca mundah ksiptaih sahasrasah ॥16॥

tanicakranyanekani visamanani tanmukham।
babhuryatharkabimbani subahuni ghanodaram ॥17॥

tato jahasatirusa bhimam bhairavanadini।
kali karalavadana durdarsasanojjvala ॥18॥

utthaya ca mahasimham devi candamadhavata।
grhitva casya kesesu sirastenasinacchinat ॥19॥

atha mundo‌உbhyadhavattam drstva candam nipatitam।
tamapyapata yadbhamau sa khadgabhihatamrusa ॥20॥

hatasesam tatah sainyam drstva candam nipatitam।
mundanca sumahaviryam diso bheje bhayaturam ॥21॥

sirascandasya kali ca grhitva munda meva ca।
praha pracandattahasamisramabhyetya candikam ॥22॥

maya tava tropahrtau candamundau mahapasu।
yuddhayanne svayam sumbham nisumbham cahanisyasi ॥23॥

rsiruvaca॥

tavanitau tato drstva canda mundau mahasurau।
uvaca kalim kalyani lalitam candika vacah ॥24॥

yasmaccandam ca mundam ca grhitva tvamupagata।
camundeti tato loke khyata devi bhavisyasi ॥25॥

॥ jaya jaya sri markandeya purane savarnike manvantare devi mahatmye candamunda vadho nama saptamodhyaya samaptam ॥

ahuti
om klim jayanti sangayai sasaktikayai saparivarayai savahanayai kali camunda devyai karpura bijadhisthayai mahahutim samarpayami namah svaha ॥