Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 8 In Tamil And English

Devi Mahatmyam Navaavarna Vidhi Stotram was wrote by Rishi Markandeya.

॥ Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 8 Stotram Tamil Lyrics ॥

ரக்தபீஜவதோ னாம அஷ்டமோத்யாய ॥

த்யானம்
அருணாம் கருணா தரம்கிதாக்ஷீம் த்றுதபாஶாம்குஶ புஷ்பபாணசாபாம் ।
அணிமாதிபிராவ்றுதாம் மயூகை ரஹமித்யேவ விபாவயே பவானீம் ॥

றுஷிருவாச॥1॥

சண்டே ச னிஹதே தைத்யே முண்டே ச வினிபாதிதே ।
பஹுளேஷு ச ஸைன்யேஷு க்ஷயிதேஷ்வஸுரேஶ்வரஃ ॥ 2 ॥

ததஃ கோபபராதீனசேதாஃ ஶும்பஃ ப்ரதாபவான் ।
உத்யோகம் ஸர்வ ஸைன்யானாம் தைத்யானாமாதிதேஶ ஹ ॥3॥

அத்ய ஸர்வ பலைர்தைத்யாஃ ஷடஶீதிருதாயுதாஃ ।
கம்பூனாம் சதுரஶீதிர்னிர்யான்து ஸ்வபலைர்வ்றுதாஃ॥4॥

கோடிவீர்யாணி பஞ்சாஶதஸுராணாம் குலானி வை ।
ஶதம் குலானி தௌம்ராணாம் னிர்கச்சன்து மமாஜ்ஞயா॥5॥

காலகா தௌர்ஹ்றுதா மௌர்வாஃ காளிகேயாஸ்ததாஸுராஃ ।
யுத்தாய ஸஜ்ஜா னிர்யான்து ஆஜ்ஞயா த்வரிதா மம॥6॥

இத்யாஜ்ஞாப்யாஸுராபதிஃ ஶும்போ பைரவஶாஸனஃ ।
னிர்ஜகாம மஹாஸைன்யஸஹஸ்த்ரைர்பஹுபிர்வ்றுதஃ॥7॥

ஆயான்தம் சண்டிகா த்றுஷ்ட்வா தத்ஸைன்யமதிபீஷணம் ।
ஜ்யாஸ்வனைஃ பூரயாமாஸ தரணீககனான்தரம்॥8॥

ததஃஸிம்ஹொ மஹானாதமதீவ க்றுதவான்ன்றுப ।
கண்டாஸ்வனேன தான்னாதானம்பிகா சோபப்றும்ஹயத்॥9॥

தனுர்ஜ்யாஸிம்ஹகண்டானாம் னாதாபூரிததிங்முகா ।
னினாதைர்பீஷணைஃ காளீ ஜிக்யே விஸ்தாரிதானனா॥10॥

தம் னினாதமுபஶ்ருத்ய தைத்ய ஸைன்யைஶ்சதுர்திஶம் ।
தேவீ ஸிம்ஹஸ்ததா காளீ ஸரோஷைஃ பரிவாரிதாஃ॥11॥

ஏதஸ்மின்னன்தரே பூப வினாஶாய ஸுரத்விஷாம் ।
பவாயாமரஸிம்ஹனாமதிவீர்யபலான்விதாஃ॥12॥

ப்ரஹ்மேஶகுஹவிஷ்ணூனாம் ததேன்த்ரஸ்ய ச ஶக்தயஃ ।
ஶரீரேப்யோவினிஷ்க்ரம்ய தத்ரூபைஶ்சண்டிகாம் யயுஃ॥13॥

யஸ்ய தேவஸ்ய யத்ரூபம் யதா பூஷணவாஹனம் ।
தத்வதேவ ஹி தச்சக்திரஸுரான்யோத்துமாயமௌ ॥14॥

ஹம்ஸயுக்தவிமானாக்ரே ஸாக்ஷஸூத்ரக மம்டலுஃ ।
ஆயாதா ப்ரஹ்மணஃ ஶக்திப்ரஹ்மாணீ த்யபிதீயதே ॥15॥

மஹேஶ்வரீ வ்றுஷாரூடா த்ரிஶூலவரதாரிணீ ।
மஹாஹிவலயா ப்ராப்தாசன்த்ரரேகாவிபூஷணா ॥16॥

கௌமாரீ ஶக்திஹஸ்தா ச மயூரவரவாஹனா ।
யோத்துமப்யாயயௌ தைத்யானம்பிகா குஹரூபிணீ॥17॥

ததைவ வைஷ்ணவீ ஶக்திர்கருடோபரி ஸம்ஸ்திதா ।
ஶம்கசக்ரகதாஶாம்கர் கட்கஹஸ்தாப்யுபாயயௌ ॥18॥

யஜ்ஞவாராஹமதுலம் ரூபம் யா பிப்ரதோ ஹரேஃ ।
ஶக்திஃ ஸாப்யாயயௌ தத்ர வாராஹீம் பிப்ரதீ தனும்॥19॥

னாரஸிம்ஹீ ன்றுஸிம்ஹஸ்ய பிப்ரதீ ஸத்றுஶம் வபுஃ ।
ப்ராப்தா தத்ர ஸடாக்ஷேபக்ஷிப்தனக்ஷத்ர ஸம்ஹதிஃ॥20॥

வஜ்ர ஹஸ்தா ததைவைன்த்ரீ கஜராஜோ பரிஸ்திதா ।
ப்ராப்தா ஸஹஸ்ர னயனா யதா ஶக்ரஸ்ததைவ ஸா ॥21॥

ததஃ பரிவ்றுத்தஸ்தாபிரீஶானோ தேவ ஶக்திபிஃ ।
ஹன்யன்தாமஸுராஃ ஶீக்ரம் மம ப்ரீத்யாஹ சண்டிகாம்॥22॥

ததோ தேவீ ஶரீராத்து வினிஷ்க்ரான்தாதிபீஷணா ।
சண்டிகா ஶக்திரத்யுக்ரா ஶிவாஶதனினாதினீ॥23॥

ஸா சாஹ தூம்ரஜடிலம் ஈஶானமபராஜிதா ।
தூதத்வம் கச்ச பகவன் பார்ஶ்வம் ஶும்பனிஶும்பயோஃ॥24॥

ப்ரூஹி ஶும்பம் னிஶும்பம் ச தானவாவதிகர்விதௌ ।
யே சான்யே தானவாஸ்தத்ர யுத்தாய ஸமுபஸ்திதாஃ॥25॥

த்ரைலோக்யமின்த்ரோ லபதாம் தேவாஃ ஸன்து ஹவிர்புஜஃ ।
யூயம் ப்ரயாத பாதாளம் யதி ஜீவிதுமிச்சத॥26॥

பலாவலேபாதத சேத்பவன்தோ யுத்தகாம்க்ஷிணஃ ।
ததா கச்சத த்றுப்யன்து மச்சிவாஃ பிஶிதேன வஃ ॥27॥

யதோ னியுக்தோ தௌத்யேன தயா தேவ்யா ஶிவஃ ஸ்வயம் ।
ஶிவதூதீதி லோகே‌உஸ்மிம்ஸ்ததஃ ஸா க்யாதி மாகதா ॥28॥

தே‌உபி ஶ்ருத்வா வசோ தேவ்யாஃ ஶர்வாக்யாதம் மஹாஸுராஃ ।
அமர்ஷாபூரிதா ஜக்முர்யத்ர காத்யாயனீ ஸ்திதா ॥29॥

ததஃ ப்ரதமமேவாக்ரே ஶரஶக்த்ய்றுஷ்டிவ்றுஷ்டிபிஃ ।
வவர்ஷுருத்ததாமர்ஷாஃ ஸ்தாம் தேவீமமராரயஃ ॥30॥

ஸா ச தான் ப்ரஹிதான் பாணான் ஞ்சூலஶக்திபரஶ்வதான் ।
சிச்சேத லீலயாத்மாததனுர்முக்தைர்மஹேஷுபிஃ ॥31॥

தஸ்யாக்ரதஸ்ததா காளீ ஶூலபாதவிதாரிதான் ।
கட்வாங்கபோதிதாம்ஶ்சாரீன்குர்வன்தீ வ்யசரத்ததா ॥32॥

See Also  1000 Names Of Sri Bala 2 – Sahasranamavali Stotram In English

கமண்டலுஜலாக்ஷேபஹதவீர்யான் ஹதௌஜஸஃ ।
ப்ரஹ்மாணீ சாகரோச்சத்ரூன்யேன யேன ஸ்ம தாவதி ॥33॥

மாஹேஶ்வரீ த்ரிஶூலேன ததா சக்ரேண வைஷ்ணவீ ।
தைத்யாங்ஜகான கௌமாரீ ததா ஶத்யாதி கோபனா ॥34॥

ஐன்த்ரீ குலிஶபாதேன ஶதஶோ தைத்யதானவாஃ ।
பேதுர்விதாரிதாஃ ப்றுத்வ்யாம் ருதிரௌகப்ரவர்ஷிணஃ ॥35॥

துண்டப்ரஹாரவித்வஸ்தா தம்ஷ்ட்ரா க்ரக்ஷத வக்ஷஸஃ ।
வாராஹமூர்த்யா ன்யபதம்ஶ்சக்ரேண ச விதாரிதாஃ ॥36॥

னகைர்விதாரிதாம்ஶ்சான்யான் பக்ஷயன்தீ மஹாஸுரான் ।
னாரஸிம்ஹீ சசாராஜௌ னாதா பூர்ணதிகம்பரா ॥37॥

சண்டாட்டஹாஸைரஸுராஃ ஶிவதூத்யபிதூஷிதாஃ ।
பேதுஃ ப்றுதிவ்யாம் பதிதாம்ஸ்தாம்ஶ்சகாதாத ஸா ததா॥38॥

இதி மாத்று கணம் க்ருத்தம் மர்த யன்தம் மஹாஸுரான் ।
த்றுஷ்ட்வாப்யுபாயைர்விவிதைர்னேஶுர்தேவாரிஸைனிகாஃ ॥39॥

பலாயனபரான்த்றுஷ்ட்வா தைத்யான்மாத்றுகணார்திதான் ।
யோத்துமப்யாயயௌ க்ருத்தோ ரக்தபீஜோ மஹாஸுரஃ॥40॥

ரக்தபின்துர்யதா பூமௌ பதத்யஸ்ய ஶரீரதஃ ।
ஸமுத்பததி மேதின்யாம் தத்ப்ரமாணோ மஹாஸுரஃ॥41॥

யுயுதே ஸ கதாபாணிரின்த்ரஶக்த்யா மஹாஸுரஃ ।
ததஶ்சைன்த்ரீ ஸ்வவஜ்ரேண ரக்தபீஜமதாடயத் ॥42॥

குலிஶேனாஹதஸ்யாஶு பஹு ஸுஸ்ராவ ஶோணிதம் ।
ஸமுத்தஸ்துஸ்ததோ யோதாஸ்தத்ரபாஸ்தத்பராக்ரமாஃ ॥43॥

யாவன்தஃ பதிதாஸ்தஸ்ய ஶரீராத்ரக்தபின்தவஃ ।
தாவன்தஃ புருஷா ஜாதாஃ ஸ்தத்வீர்யபலவிக்ரமாஃ ॥44॥

தே சாபி யுயுதுஸ்தத்ர புருஷா ரக்த ஸம்பவாஃ ।
ஸமம் மாத்றுபிரத்யுக்ரஶஸ்த்ரபாதாதிபீஷணம்॥45॥

புனஶ்ச வஜ்ர பாதேன க்ஷத மஶ்ய ஶிரோ யதா ।
வவாஹ ரக்தம் புருஷாஸ்ததோ ஜாதாஃ ஸஹஸ்ரஶஃ ॥46॥

வைஷ்ணவீ ஸமரே சைனம் சக்ரேணாபிஜகான ஹ ।
கதயா தாடயாமாஸ ஐன்த்ரீ தமஸுரேஶ்வரம்॥47॥

வைஷ்ணவீ சக்ரபின்னஸ்ய ருதிரஸ்ராவ ஸம்பவைஃ ।
ஸஹஸ்ரஶோ ஜகத்வ்யாப்தம் தத்ப்ரமாணைர்மஹாஸுரைஃ ॥48॥

ஶக்த்யா ஜகான கௌமாரீ வாராஹீ ச ததாஸினா ।
மாஹேஶ்வரீ த்ரிஶூலேன ரக்தபீஜம் மஹாஸுரம் ॥49॥

ஸ சாபி கதயா தைத்யஃ ஸர்வா ஏவாஹனத் ப்றுதக் ।
மாத்றூஃ கோபஸமாவிஷ்டோ ரக்தபீஜோ மஹாஸுரஃ ॥50॥

தஸ்யாஹதஸ்ய பஹுதா ஶக்திஶூலாதி பிர்புவிஃ –
பபாத யோ வை ரக்தௌகஸ்தேனாஸஞ்சதஶோ‌உஸுராஃ ॥51॥

தைஶ்சாஸுராஸ்றுக்ஸம்பூதைரஸுரைஃ ஸகலம் ஜகத் ।
வ்யாப்தமாஸீத்ததோ தேவா பயமாஜக்முருத்தமம்॥52॥

தான் விஷண்ணா ன் ஸுரான் த்றுஷ்ட்வா சண்டிகா ப்ராஹஸத்வரம் ।
உவாச காளீம் சாமுண்டே விஸ்தீர்ணம் வதனம் குரு ॥53॥

மச்சஸ்த்ரபாதஸம்பூதான் ரக்தபின்தூன் மஹாஸுரான் ।
ரக்தபின்தோஃ ப்ரதீச்ச த்வம் வக்த்ரேணானேன வேகினா ॥54॥

பக்ஷயன்தீ சர ரணோ ததுத்பன்னான்மஹாஸுரான் ।
ஏவமேஷ க்ஷயம் தைத்யஃ க்ஷேண ரக்தோ கமிஷ்யதி ॥55॥

பக்ஷ்ய மாணா ஸ்த்வயா சோக்ரா ன சோத்பத்ஸ்யன்தி சாபரே ।
இத்யுக்த்வா தாம் ததோ தேவீ ஶூலேனாபிஜகான தம்॥56॥

முகேன காளீ ஜக்றுஹே ரக்தபீஜஸ்ய ஶோணிதம் ।
ததோ‌உஸாவாஜகானாத கதயா தத்ர சண்டிகாம் ॥57॥

ன சாஸ்யா வேதனாம் சக்ரே கதாபாதோ‌உல்பிகாமபி ।
தஸ்யாஹதஸ்ய தேஹாத்து பஹு ஸுஸ்ராவ ஶோணிதம்॥58॥

யதஸ்ததஸ்தத்வக்த்ரேண சாமுண்டா ஸம்ப்ரதீச்சதி ।
முகே ஸமுத்கதா யே‌உஸ்யா ரக்தபாதான்மஹாஸுராஃ॥59॥

தாம்ஶ்சகாதாத சாமுண்டா பபௌ தஸ்ய ச ஶோணிதம்॥60॥

தேவீ ஶூலேன வஜ்ரேண பாணைரஸிபிர் றுஷ்டிபிஃ ।
ஜகான ரக்தபீஜம் தம் சாமுண்டா பீத ஶோணிதம்॥61॥

ஸ பபாத மஹீப்றுஷ்டே ஶஸ்த்ரஸங்கஸமாஹதஃ ।
னீரக்தஶ்ச மஹீபால ரக்தபீஜோ மஹாஸுரஃ॥62॥

ததஸ்தே ஹர்ஷ மதுலம் அவாபுஸ்த்ரிதஶா ன்றுப ।
தேஷாம் மாத்றுகணோ ஜாதோ னனர்தாஸ்றும்ங்கமதோத்ததஃ॥63॥

॥ ஸ்வஸ்தி ஶ்ரீ மார்கண்டேய புராணே ஸாவர்னிகே மன்வன்தரே தேவி மஹத்ம்யே ரக்தபீஜவதோனாம அஷ்டமோத்யாய ஸமாப்தம் ॥

ஆஹுதி
ஓம் ஜயம்தீ ஸாம்காயை ஸஶக்திகாயை ஸபரிவாராயை ஸவாஹனாயை ரக்தாக்ஷ்யை அஷ்டமாத்று ஸஹிதாயை மஹாஹுதிம் ஸமர்பயாமி னமஃ ஸ்வாஹா ॥

See Also  Tara Shatanama Stotram From Brihannila Tantra In Gujarati

॥ Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 8 Stotram in English


raktabijavadho nama astamodhyaya ॥

dhyanam
arunam karuna tarangitaksim dhrtapasankusa puspabanacapam ।
animadhibhiravrtam mayukhai rahamityeva vibhavaye bhavanim ॥

rsiruvaca॥1॥

cande ca nihate daitye munde ca vinipatite ।
bahulesu ca sainyesu ksayitesvasuresvarah ॥ 2 ॥

tatah kopaparadhinacetah sumbhah pratapavan ।
udyogam sarva sainyanam daityanamadidesa ha ॥3॥

adya sarva balairdaityah sadasitirudayudhah ।
kambunam caturasitirniryantu svabalairvrtah॥4॥

kotiviryani pancasadasuranam kulani vai ।
satam kulani dhaumranam nirgacchantu mamannaya॥5॥

kalaka daurhrda maurvah kalikeyastathasurah ।
yuddhaya sajja niryantu annaya tvarita mama॥6॥

ityannapyasurapatih sumbho bhairavasasanah ।
nirjagama mahasainyasahastrairbhahubhirvrtah॥7॥

ayantam candika drstva tatsainyamatibhisanam ।
jyasvanaih purayamasa dharanigaganantaram॥8॥

tatahsimho mahanadamativa krtavannrpa ।
ghantasvanena tannadanambika copabrmhayat॥9॥

dhanurjyasimhaghantanam nadapuritadinmukha ।
ninadairbhisanaih kali jigye vistaritanana॥10॥

tam ninadamupasrutya daitya sainyaiscaturdisam ।
devi simhastatha kali sarosaih parivaritah॥11॥

etasminnantare bhupa vinasaya suradvisam ।
bhavayamarasimhanamativiryabalanvitah॥12॥

brahmesaguhavisnunam tathendrasya ca saktayah ।
sarirebhyoviniskramya tadrupaiscandikam yayuh॥13॥

yasya devasya yadrupam yatha bhusanavahanam ।
tadvadeva hi taccaktirasuranyoddhumayamau ॥14॥

hamsayuktavimanagre saksasutraka mandaluh ।
ayata brahmanah saktibrahmani tyabhidhiyate ॥15॥

mahesvari vrsarudha trisulavaradharini ।
mahahivalaya praptacandrarekhavibhusana ॥16॥

kaumari saktihasta ca mayuravaravahana ।
yoddhumabhyayayau daityanambika guharupini॥17॥

tathaiva vaisnavi saktirgarudopari samsthita ।
sankhacakragadhasankhar khadgahastabhyupayayau ॥18॥

yannavarahamatulam rupam ya bhibhrato hareh ।
saktih sapyayayau tatra varahim bibhrati tanum॥19॥

narasimhi nrsimhasya bibhrati sadrsam vapuh ।
prapta tatra sataksepaksiptanaksatra samhatih॥20॥

vajra hasta tathaivaindri gajarajo paristhita ।
prapta sahasra nayana yatha sakrastathaiva sa ॥21॥

tatah parivrttastabhirisano deva saktibhih ।
hanyantamasurah sighram mama prityaha candikam॥22॥

tato devi sarirattu viniskrantatibhisana ।
candika saktiratyugra sivasataninadini॥23॥

sa caha dhumrajatilam isanamaparajita ।
dutatvam gaccha bhagavan parsvam sumbhanisumbhayoh॥24॥

bruhi sumbham nisumbham ca danavavatigarvitau ।
ye canye danavastatra yuddhaya samupasthitah॥25॥

trailokyamindro labhatam devah santu havirbhujah ।
yuyam prayata patalam yadi jivitumicchatha॥26॥

balavalepadatha cedbhavanto yuddhakanksinah ।
tada gacchata trpyantu macchivah pisitena vah ॥27॥

yato niyukto dautyena taya devya sivah svayam ।
sivadutiti loke‌உsmimstatah sa khyati magata ॥28॥

te‌உpi srutva vaco devyah sarvakhyatam mahasurah ।
amarsapurita jagmuryatra katyayani sthita ॥29॥

tatah prathamamevagre sarasaktyrstivrstibhih ।
vavarsuruddhatamarsah stam devimamararayah ॥30॥

sa ca tan prahitan banan nchulasaktiparasvadhan ।
ciccheda lilayadhmatadhanurmuktairmahesubhih ॥31॥

tasyagratastatha kali sulapatavidaritan ।
khatvangapothitamscarinkurvanti vyacarattada ॥32॥

kamandalujalaksepahataviryan hataujasah ।
brahmani cakarocchatrunyena yena sma dhavati ॥33॥

mahesvari trisulena tatha cakrena vaisnavi ।
daityanjaghana kaumari tatha satyati kopana ॥34॥

aindri kulisapatena sataso daityadanavah ।
peturvidaritah prthvyam rudhiraughapravarsinah ॥35॥

tundapraharavidhvasta damstra graksata vaksasah ।
varahamurtya nyapatamscakrena ca vidaritah ॥36॥

nakhairvidaritamscanyan bhaksayanti mahasuran ।
narasimhi cacarajau nada purnadigambara ॥37॥

candattahasairasurah sivadutyabhidusitah ।
petuh prthivyam patitamstamscakhadatha sa tada॥38॥

iti matr ganam kruddham marda yantam mahasuran ।
drstvabhyupayairvividhairnesurdevarisainikah ॥39॥

palayanaparandrstva daityanmatrganarditan ।
yoddhumabhyayayau kruddho raktabijo mahasurah॥40॥

raktabinduryada bhumau patatyasya sariratah ।
samutpatati medinyam tatpramano mahasurah॥41॥

yuyudhe sa gadapanirindrasaktya mahasurah ।
tatascaindri svavajrena raktabijamatadayat ॥42॥

kulisenahatasyasu bahu susrava sonitam ।
samuttasthustato yodhastadrapastatparakramah ॥43॥

yavantah patitastasya sariradraktabindavah ।
tavantah purusa jatah stadviryabalavikramah ॥44॥

te capi yuyudhustatra purusa rakta sambhavah ।
samam matrbhiratyugrasastrapatatibhisanam॥45॥

punasca vajra patena ksata masya siro yada ।
vavaha raktam purusastato jatah sahasrasah ॥46॥

vaisnavi samare cainam cakrenabhijaghana ha ।
gadaya tadayamasa aindri tamasuresvaram॥47॥

vaisnavi cakrabhinnasya rudhirasrava sambhavaih ।
sahasraso jagadvyaptam tatpramanairmahasuraih ॥48॥

saktya jaghana kaumari varahi ca tathasina ।
mahesvari trisulena raktabijam mahasuram ॥49॥

sa capi gadaya daityah sarva evahanat prthak ।
matr̥̄h kopasamavisto raktabijo mahasurah ॥50॥

tasyahatasya bahudha saktisuladi bhirbhuvih –
papata yo vai raktaughastenasancataso‌உsurah ॥51॥

taiscasurasrksambhutairasuraih sakalam jagat ।
vyaptamasittato deva bhayamajagmuruttamam॥52॥

tan visanna n suran drstva candika prahasatvaram ।
uvaca kalim camunde vistirnam vadanam kuru ॥53॥

macchastrapatasambhutan raktabindun mahasuran ।
raktabindoh praticcha tvam vaktrenanena vegina ॥54॥

bhaksayanti cara rano tadutpannanmahasuran ।
evamesa ksayam daityah ksena rakto gamisyati ॥55॥

bhaksya mana stvaya cogra na cotpatsyanti capare ।
ityuktva tam tato devi sulenabhijaghana tam॥56॥

mukhena kali jagrhe raktabijasya sonitam ।
tato‌உsavajaghanatha gadaya tatra candikam ॥57॥

na casya vedanam cakre gadapato‌உlpikamapi ।
tasyahatasya dehattu bahu susrava sonitam॥58॥

yatastatastadvaktrena camunda sampraticchati ।
mukhe samudgata ye‌உsya raktapatanmahasurah॥59॥

tamscakhadatha camunda papau tasya ca sonitam॥60॥

devi sulena vajrena banairasibhir rstibhih ।
jaghana raktabijam tam camunda pita sonitam॥61॥

sa papata mahiprsthe sastrasanghasamahatah ।
niraktasca mahipala raktabijo mahasurah॥62॥

tataste harsa matulam avapustridasa nrpa ।
tesam matrgano jato nanartasrmngamadoddhatah॥63॥

॥ svasti sri markandeya purane savarnike manvantare devi mahatmye raktabijavadhonama astamodhyaya samaptam ॥

ahuti
om jayanti sangayai sasaktikayai saparivarayai savahanayai raktaksyai astamatr sahitayai mahahutim samarpayami namah svaha ॥