Ganesha Ashtottara Sata Nama Stotram In Tamil And English

Ganesha Ashtottara Sata Nama Stotram in Tamil:
வினாயகோ விக்னராஜோ கௌரீபுத்ரோ கணேஶ்வரஃ ।
ஸ்கம்தாக்ரஜோவ்யயஃ பூதோ தக்ஷோ‌உத்யக்ஷோ த்விஜப்ரியஃ ॥ 1 ॥

அக்னிகர்வச்சிதிம்த்ரஶ்ரீப்ரதோ வாணீப்ரதோ‌உவ்யயஃ
ஸர்வஸித்திப்ரதஶ்ஶர்வதனயஃ ஶர்வரீப்ரியஃ ॥ 2 ॥

ஸர்வாத்மகஃ ஸ்றுஷ்டிகர்தா தேவோனேகார்சிதஶ்ஶிவஃ ।
ஶுத்தோ புத்திப்ரியஶ்ஶாம்தோ ப்ரஹ்மசாரீ கஜானனஃ ॥ 3 ॥

த்வைமாத்ரேயோ முனிஸ்துத்யோ பக்தவிக்னவினாஶனஃ ।
ஏகதம்தஶ்சதுர்பாஹுஶ்சதுரஶ்ஶக்திஸம்யுதஃ ॥ 4 ॥

லம்போதரஶ்ஶூர்பகர்ணோ ஹரர்ப்ரஹ்ம விதுத்தமஃ ।
காலோ க்ரஹபதிஃ காமீ ஸோமஸூர்யாக்னிலோசனஃ ॥ 5 ॥

பாஶாம்குஶதரஶ்சம்டோ குணாதீதோ னிரம்ஜனஃ ।
அகல்மஷஸ்ஸ்வயம்ஸித்தஸ்ஸித்தார்சிதபதாம்புஜஃ ॥ 6 ॥

பீஜபூரபலாஸக்தோ வரதஶ்ஶாஶ்வதஃ க்றுதீ ।
த்விஜப்ரியோ வீதபயோ கதீ சக்ரீக்ஷுசாபத்றுத் ॥ 7 ॥

ஶ்ரீதோஜ உத்பலகரஃ ஶ்ரீபதிஃ ஸ்துதிஹர்ஷிதஃ ।
குலாத்ரிபேத்தா ஜடிலஃ கலிகல்மஷனாஶனஃ ॥ 8 ॥

சம்த்ரசூடாமணிஃ காம்தஃ பாபஹாரீ ஸமாஹிதஃ ।
அஶ்ரிதஶ்ரீகரஸ்ஸௌம்யோ பக்தவாம்சிததாயகஃ ॥ 9 ॥

ஶாம்தஃ கைவல்யஸுகதஸ்ஸச்சிதானம்தவிக்ரஹஃ ।
ஜ்ஞானீ தயாயுதோ தாம்தோ ப்ரஹ்மத்வேஷவிவர்ஜிதஃ ॥ 10 ॥

ப்ரமத்ததைத்யபயதஃ ஶ்ரீகம்டோ விபுதேஶ்வரஃ ।
ரமார்சிதோவிதிர்னாகராஜயஜ்ஞோபவீதவான் ॥ 11 ॥

ஸ்தூலகம்டஃ ஸ்வயம்கர்தா ஸாமகோஷப்ரியஃ பரஃ ।
ஸ்தூலதும்டோ‌உக்ரணீர்தீரோ வாகீஶஸ்ஸித்திதாயகஃ ॥ 12 ॥

தூர்வாபில்வப்ரியோ‌உவ்யக்தமூர்திரத்புதமூர்திமான் ।
ஶைலேம்த்ரதனுஜோத்ஸம்ககேலனோத்ஸுகமானஸஃ ॥ 13 ॥

ஸ்வலாவண்யஸுதாஸாரோ ஜிதமன்மதவிக்ரஹஃ ।
ஸமஸ்தஜகதாதாரோ மாயீ மூஷகவாஹனஃ ॥ 14 ॥

ஹ்றுஷ்டஸ்துஷ்டஃ ப்ரஸன்னாத்மா ஸர்வஸித்திப்ரதாயகஃ ।
அஷ்டோத்தரஶதேனைவம் னாம்னாம் விக்னேஶ்வரம் விபும் ॥ 15 ॥

துஷ்டாவ ஶம்கரஃ புத்ரம் த்ரிபுரம் ஹம்துமுத்யதஃ ।
யஃ பூஜயேதனேனைவ பக்த்யா ஸித்திவினாயகம் ॥ 16 ॥

See Also  1000 Names Of Sri Vasavi Devi – Sahasranama Stotram 2 In Tamil

தூர்வாதளைர்பில்வபத்ரைஃ புஷ்பைர்வா சம்தனாக்ஷதைஃ ।
ஸர்வான்காமானவாப்னோதி ஸர்வவிக்னைஃ ப்ரமுச்யதே ॥

Ganesha Stotrams – Ganesha Ashtottara Sata Nama Stotram in English
vinayako vighnarajo gauriputro ganesvarah ।
skandagrajovyayah puto dakso‌உdhyakso dvijapriyah ॥ 1 ॥

agnigarvacchidindrasriprado vaniprado‌உvyayah
sarvasiddhipradassarvatanayah sarvaripriyah ॥ 2 ॥

sarvatmakah srstikarta devonekarcitassivah ।
suddho buddhipriyassanto brahmacari gajananah ॥ 3 ॥

dvaimatreyo munistutyo bhaktavighnavinasanah ।
ekadantascaturbahuscaturassaktisamyutah ॥ 4 ॥

lambodarassurpakarno hararbrahma viduttamah ।
kalo grahapatih kami somasuryagnilocanah ॥ 5 ॥

pasankusadharascando gunatito niranjanah ।
akalmasassvayamsiddhassiddharcitapadambujah ॥ 6 ॥

bijapuraphalasakto varadassasvatah krti ।
dvijapriyo vitabhayo gadi cakriksucapadhrt ॥ 7 ॥

sridoja utpalakarah sripatih stutiharsitah ।
kuladribhetta jatilah kalikalmasanasanah ॥ 8 ॥

candracudamanih kantah papahari samahitah ।
asritasrikarassaumyo bhaktavamchitadayakah ॥ 9 ॥

santah kaivalyasukhadassaccidanandavigrahah ।
nnani dayayuto danto brahmadvesavivarjitah ॥ 10 ॥

pramattadaityabhayadah srikantho vibudhesvarah ।
ramarcitovidhirnagarajayannopavitavan ॥ 11 ॥

sthulakanthah svayankarta samaghosapriyah parah ।
sthulatundo‌உgranirdhiro vagisassiddhidayakah ॥ 12 ॥

durvabilvapriyo‌உvyaktamurtiradbhutamurtiman ।
sailendratanujotsangakhelanotsukamanasah ॥ 13 ॥

svalavanyasudhasaro jitamanmathavigrahah ।
samastajagadadharo mayi musakavahanah ॥ 14 ॥

hrstastustah prasannatma sarvasiddhipradayakah ।
astottarasatenaivam namnam vighnesvaram vibhum ॥ 15 ॥

See Also  Narayaniyam Ekasastitamadasakam In Tamil – Narayaneyam Dasakam 61

tustava sankarah putram tripuram hantumutyatah ।
yah pujayedanenaiva bhaktya siddhivinayakam ॥ 16 ॥

durvadaḷairbilvapatraih puspairva candanaksataih ।
sarvankamanavapnoti sarvavighnaih pramucyate ॥