Sree Ramaashtottara Sata Nama Stotram In Tamil And English

॥ Sree Ramaashtottara Sata Nama Stotram Tamil Lyrics ॥

॥ ஶ்ரீ ராம அஷ்டோத்தர ஶதனாமஸ்தோத்ரம் ॥

ஶ்ரீராமோ ராமபத்ரஶ்ச ராமசம்த்ரஶ்ச ஶாஶ்வதஃ ।
ராஜீவலோசனஃ ஶ்ரீமான் ராஜேம்த்ரோ ரகுபும்கவஃ ॥ 1 ॥

ஜானகீவல்லபோ ஜைத்ரோ ஜிதாமித்ரோ ஜனார்தனஃ ।
விஶ்வாமித்ரப்ரியோ தாம்தஃ ஶரணத்ராணதத்பரஃ ॥ 2 ॥

வாலிப்ரமதனோ வாக்மீ ஸத்யவாக் ஸத்யவிக்ரமஃ ।
ஸத்யவ்ரதோ வ்ரததரஃ ஸதா ஹனுமதாஶ்ரித: ॥ 3 ॥

கௌஸல்யேயஃ கரத்வம்ஸீ விராதவதபம்டிதஃ ।
விபீஷணபரித்ராதா ஹரகோதம்டகம்டனஃ ॥ 4 ॥

ஸப்ததாலப்ரபேத்தா ச தஶக்ரீவஶிரோஹரஃ ।
ஜாமதக்வ்யமஹாதர்பதலனஸ்தாடகாம்தகஃ ॥ 5 ॥

வேதாம்தஸாரோ வேதாத்மா பவரோகஸ்ய பேஷஜம் ।
தூஷணத்ரிஶிரோஹம்தா த்ரிமூர்திஸ்த்ரிகுணாத்மகஃ ॥ 6 ॥

த்ரிவிக்ரமஸ்த்ரிலோகாத்மா புண்யசாரித்ரகீர்தனஃ ।
த்ரிலோகரக்ஷகோ தன்வீ தம்டகாரண்யகர்ஷணஃ ॥ 7 ॥

அஹல்யாஶாபஶமனஃ பித்றுபக்தோ வரப்ரதஃ ।
ஜிதேம்த்ரியோ ஜிதக்ரோதோ ஜிதாவத்யோ ஜகத்குருஃ ॥ 8 ॥

றுக்ஷவானரஸம்காதீ சித்ரகூடஸமாஶ்ரயஃ ।
ஜயம்தத்ராணவரதஃ ஸுமித்ராபுத்ரஸேவிதஃ ॥ 9 ॥

ஸர்வதேவாதிதேவஶ்சம்றுதவானரஜீவனஃ ।
மாயாமாரீசஹம்தா ச மஹாதேவோ மஹாபுஜஃ ॥ 10 ॥

ஸர்வதேவஸ்துதஃ ஸௌம்யோ ப்ரஹ்மண்யோ முனிஸம்ஸ்துதஃ ।
மஹாயோகீ மஹோதாரஃ ஸுக்ரீவேப்ஸிதராஜ்யதஃ ॥ 11 ॥

ஸர்வபுண்யாதிகபலஃ ஸ்ம்றுதஸர்வாகனாஶனஃ ।
ஆதிபுருஷஃ பரமபுருஷோ மஹாபுருஷ ஏவ ச ॥ 12 ॥

புண்யோதயோ தயாஸாரஃ புராணபுருஷோத்தமஃ ।
ஸ்மிதவக்த்ரோ மிதாபாஷீ பூர்வபாஷீ ச ராகவஃ ॥ 13 ॥

அனம்தகுணகம்பீரோ தீரோதாத்தகுணோத்தமஃ ।
மாயாமானுஷசாரித்ரோ மஹாதேவாதிபூஜிதஃ ॥ 14 ॥

ஸேதுக்றுஜ்ஜிதவாராஶிஃ ஸர்வதீர்தமயோ ஹரிஃ ।
ஶ்யாமாம்கஃ ஸும்தரஃ ஶூரஃ பீதவாஸா தனுர்தரஃ ॥ 15 ॥

See Also  108 Names Mantra Of Goddess Dhumavati In English

ஸர்வயஜ்ஞாதிபோ யஜ்வா ஜராமரணவர்ஜிதஃ ।
விபீஷணப்ரதிஷ்டாதா ஸர்வாபகுணவர்ஜிதஃ ॥ 16 ॥

பரமாத்மா பரம் ப்ரஹ்ம ஸச்சிதானம்தவிக்ரஹஃ ।
பரம்ஜ்யோதிஃ பரம்தாம பராகாஶஃ பராத்பரஃ ।
பரேஶஃ பாரகஃ பாரஃ ஸர்வதேவாத்மகஃ பரஃ ॥ 17 ॥

ஶ்ரீராமாஷ்டோத்தரஶதம் பவதாபனிவாரகம் ।
ஸம்பத்கரம் த்ரிஸம்த்யாஸு படதாம் பக்திபூர்வகம் ॥ 18 ॥

ராமாய ராமபத்ராய ராமசம்த்ராய வேதஸே ।
ரகுனாதாய னாதாய ஸீதாயாஃபதயே னமஃ ॥ 19 ॥

॥ இதி ஶ்ரீஸ்கம்தபுறாணே ஶ்ரீராம அஷ்டோத்தர ஶதனாமஸ்தோத்ரம் ॥

॥ Sree Ramaashtottara Sata Nama Stotram English Lyrics ॥

॥ sri rama astottara satanamastotram ॥

sriramo ramabhadrasca ramacandrasca sasvatah ।
rajivalocanah sriman rajendro raghupungavah ॥ 1 ॥

janakivallabho jaitro jitamitro janardanah ।
visvamitrapriyo dantah saranatranatatparah ॥ 2 ॥

valipramathano vagmi satyavak satyavikramah ।
satyavrato vratadharah sada hanumadasrita: ॥ 3 ॥

kausalyeyah kharadhvamsi viradhavadhapanditah ।
vibhisanaparitrata harakodandakhandanah ॥ 4 ॥

saptatalaprabhetta ca dasagrivasiroharah ।
jamadagvyamahadarpadalanastatakantakah ॥ 5 ॥

vedantasaro vedatma bhavarogasya bhesajam ।
dusanatrisirohanta trimurtistrigunatmakah ॥ 6 ॥

trivikramastrilokatma punyacaritrakirtanah ।
trilokaraksako dhanvi dandakaranyakarsanah ॥ 7 ॥

ahalyasapasamanah pitrbhakto varapradah ।
jitendriyo jitakrodho jitavadyo jagadguruh ॥ 8 ॥

rksavanarasanghati citrakutasamasrayah ।
jayantatranavaradah sumitraputrasevitah ॥ 9 ॥

See Also  108 Names Of Sri Tripura Bhairavi In Tamil

sarvadevadhidevascamrtavanarajivanah ।
mayamaricahanta ca mahadevo mahabhujah ॥ 10 ॥

sarvadevastutah som̐yo brahmanyo munisamstutah ।
mahayogi mahodarah sugrivepsitarajyadah ॥ 11 ॥

sarvapunyadhikaphalah smrtasarvaghanasanah ।
adipurusah paramapuruso mahapurusa eva ca ॥ 12 ॥

punyodayo dayasarah puranapurusottamah ।
smitavaktro mitabhasi purvabhasi ca raghavah ॥ 13 ॥

anantagunagambhiro dhirodattagunottamah ।
mayamanusacaritro mahadevadipujitah ॥ 14 ॥

setukrjjitavarasih sarvatirthamayo harih ।
syamangah sundarah surah pitavasa dhanurdharah ॥ 15 ॥

sarvayannadhipo yajva jaramaranavarjitah ।
vibhisanapratisthata sarvapagunavarjitah ॥ 16 ॥

paramatma param brahma saccidanandavigrahah ।
paranjyotih parandhama parakasah paratparah ।
paresah paragah parah sarvadevatmakah parah ॥ 17 ॥

sriramastottarasatam bhavatapanivarakam ।
sampatkaram trisandhyasu pathatam bhaktipurvakam ॥ 18 ॥

ramaya ramabhadraya ramacandraya vedhase ।
raghunathaya nathaya sitayahpataye namah ॥ 19 ॥

॥ iti sriskandapuane srirama astottara satanamastotram ॥