Sri Durga Ashtottara Satha Nama Stotram In Tamil And English

॥ Devi Stotram – Sri Durga Ashtottara Sata Nama Stotram Tamil Lyrics ॥

துர்கா ஶிவா மஹாலக்ஷ்மீ-ர்மஹாகௌரீ ச சம்டிகா ।
ஸர்வஜ்ஞா ஸர்வலோகேஶீ ஸர்வகர்மபலப்ரதா ॥ 1 ॥

ஸர்வதீர்தமயீ புண்யா தேவயோனி-ரயோனிஜா ।
பூமிஜா னிர்குணாதாரஶக்திஶ்சானீஶ்வரீ ததா ॥ 2 ॥

னிர்குணா னிரஹம்காரா ஸர்வகர்வவிமர்தினீ ।
ஸர்வலோகப்ரியா வாணீ ஸர்வவித்யாதிதேவதா ॥ 3 ॥

பார்வதீ தேவமாதா ச வனீஶா விம்த்யவாஸினீ ।
தேஜோவதீ மஹாமாதா கோடிஸூர்யஸமப்ரபா ॥ 4 ॥

தேவதா வஹ்னிரூபா ச ஸரோஜா வர்ணரூபிணீ ।
குணாஶ்ரயா குணமத்யா குணத்ரயவிவர்ஜிதா ॥ 5 ॥

கர்மஜ்ஞானப்ரதா காம்தா ஸர்வஸம்ஹாரகாரிணீ ।
தர்மஜ்ஞானா தர்மனிஷ்டா ஸர்வகர்மவிவர்ஜிதா ॥ 6 ॥

காமாக்ஷீ காமஸம்ஹர்த்ரீ காமக்ரோதவிவர்ஜிதா ।
ஶாம்கரீ ஶாம்பவீ ஶாம்தா சம்த்ரஸூர்யாக்னிலோசனா ॥ 7 ॥

ஸுஜயா ஜயபூமிஷ்டா ஜாஹ்னவீ ஜனபூஜிதா ।
ஶாஸ்த்ரா ஶாஸ்த்ரமயா னித்யா ஶுபா சம்த்ரார்தமஸ்தகா ॥ 8 ॥

பாரதீ ப்ராமரீ கல்பா கராளீ க்றுஷ்ணபிம்களா ।
ப்ராஹ்மீ னாராயணீ ரௌத்ரீ சம்த்ராம்றுதபரிவ்றுதா ॥ 9 ॥

ஜ்யேஷ்டேம்திரா மஹாமாயா ஜகத்ஸ்றுஷ்ட்யாதிகாரிணீ ।
ப்ரஹ்மாம்டகோடிஸம்ஸ்தானா காமினீ கமலாலயா ॥ 10 ॥

காத்யாயனீ கலாதீதா காலஸம்ஹாரகாரிணீ ।
யோகனிஷ்டா யோககம்யா யோகத்யேயா தபஸ்வினீ ॥ 11 ॥

ஜ்ஞானரூபா னிராகாரா பக்தாபீஷ்டபலப்ரதா ।
பூதாத்மிகா பூதமாதா பூதேஶா பூததாரிணீ ॥ 12 ॥

ஸ்வதானாரீமத்யகதா ஷடாதாராதிவர்தினீ ।
மோஹிதாம்ஶுபவா ஶுப்ரா ஸூக்ஷ்மா மாத்ரா னிராலஸா ॥ 13 ॥

See Also  Emani Pogadudume In Tamil

னிம்னகா னீலஸம்காஶா னித்யானம்தா ஹரா பரா ।
ஸர்வஜ்ஞானப்ரதானம்தா ஸத்யா துர்லபரூபிணீ ॥ 14 ॥

ஸரஸ்வதீ ஸர்வகதா ஸர்வாபீஷ்டப்ரதாயினீ ।
இதி ஶ்ரீதுர்காஷ்டோத்தர ஶதனாமஸ்தோத்ரம் ஸம்பூர்ணம் ॥

॥ Devi Stotram – Sri Durga Ashtottara Sata Nama Stotram Stotram in English


durga siva mahalaksmi-rmahagauri ca candika ।
sarvanña sarvalokesi sarvakarmaphalaprada ॥ 1 ॥

sarvatirthamayi punya devayoni-rayonija ।
bhumija nirgunadharasaktiscanisvari tatha ॥ 2 ॥

nirguna nirahankara sarvagarvavimardini ।
sarvalokapriya vani sarvavidyadhidevata ॥ 3 ॥

parvati devamata ca vanisa vindhyavasini ।
tejovati mahamata kotisuryasamaprabha ॥ 4 ॥

devata vahnirupa ca saroja varnarupini ।
gunasraya gunamadhya gunatrayavivarjita ॥ 5 ॥

karmanñanaprada kanta sarvasamharakarini ।
dharmanñana dharmanista sarvakarmavivarjita ॥ 6 ॥

kamaksi kamasamhartri kamakrodhavivarjita ।
sankari sambhavi santa candrasuryagnilocana ॥ 7 ॥

sujaya jayabhumistha jahnavi janapujita ।
sastra sastramaya nitya subha candrardhamastaka ॥ 8 ॥

bharati bhramari kalpa karaḷi krsnapingaḷa ।
brahmi narayani raudri candramrtaparivrta ॥ 9 ॥

jyesthendira mahamaya jagatsrstyadhikarini ।
brahmandakotisamsthana kamini kamalalaya ॥ 10 ॥

katyayani kalatita kalasamharakarini ।
yoganistha yogagamya yogadhyeya tapasvini ॥ 11 ॥

See Also  Rishya Ashtottara Shatanama In Tamil

nñanarupa nirakara bhaktabhistaphalaprada ।
bhutatmika bhutamata bhutesa bhutadharini ॥ 12 ॥

svadhanarimadhyagata sadadharadivardhini ।
mohitamsubhava subhra suksma matra niralasa ॥ 13 ॥

nimnaga nilasankasa nityananda hara para ।
sarvanñanapradananda satya durlabharupini ॥ 14 ॥

sarasvati sarvagata sarvabhistapradayini ।
iti sridurgastottara satanamastotram sampurnam ॥