Sri Vishnu Suktam In Tamil And English

॥ Lord Maha Vishnu Stotram – Vishnu Suktam in Tamil


ஓம் விஷ்ணோர்னுகம்’ வீர்யா’ணி ப்ரவோ’சம் யஃ பார்தி’வானி விமமே ராஜாக்ம்’ஸி யோ அஸ்க’பாயதுத்த’ரக்‍ம் ஸதஸ்தம்’ விசக்ரமாணஸ்த்ரேதோரு’காயோ விஷ்ணோ’ரராட’மஸி விஷ்ணோ”ஃ ப்றுஷ்டம’ஸி விஷ்ணோஃ ஶ்னப்த்ரே”ஸ்தோ விஷ்ணோஸ்ஸ்யூர’ஸி விஷ்ணோ”ர்த்ருவம’ஸி வைஷ்ணவம’ஸி விஷ்ண’வே த்வா ॥

தத’ஸ்ய ப்ரியமபிபாதோ’ அஶ்யாம் – னரோ யத்ர’ தேவயவோ மத’ன்தி – உருக்ரமஸ்ய ஸ ஹி பன்து’ரித்தா – விஷ்ணோ” பதே ப’ரமே மத்வ உத்ஸஃ’ – ப்ரதத்விஷ்ணு’ஸ்ஸ்தவதே வீர்யா’ய – ம்றுகோ ன பீமஃ கு’சரோ கி’ரிஷ்டாஃ – யஸ்யோருஷு’ த்ரிஷு விக்ரம’ணேஷு – அதி’க்ஷயன்தி புவ’னானி விஶ்வா” – பரோ மாத்ர’யா தனுவா’ வ்றுதான – ன தே’ மஹித்வமன்வ’ஶ்னுவன்தி ॥

உபே தே’ வித்மா ரஜ’ஸீ ப்றுதிவ்யா விஷ்ணோ’ தேவத்வம் – பரமஸ்ய’ வித்ஸே – விச’க்ரமே ப்றுதிவீமேஷ ஏதாம் – க்ஷேத்ரா’ய விஷ்ணுர்மனு’ஷே தஶஸ்யன் – த்ருவாஸோ’ அஸ்ய கீரயோ ஜனா’ஸஃ – ஊருக்ஷிதிக்‍ம் ஸுஜனி’மாசகார – த்ரிர்தேவஃ ப்று’திவீமேஷ ஏதாம் – விச’க்ரமே ஶதர்ச’ஸம் மஹித்வா – ப்ரவிஷ்ணு’ரஸ்து தவஸஸ்தவீ’யான் – த்வேஷக்க் ஹ்ய’ஸ்ய ஸ்தவி’ரஸ்ய னாம’ ॥

அதோ’ தேவா அ’வம்து னோ யதோ விஷ்ணு’ர்விசக்ரமே – ப்றுதிவ்யாஃ ஸப்ததாம’பிஃ – இதம் விஷ்ணுர்விச’க்ரமே த்ரேதா னித’தே பதம் – ஸமூ’டமஸ்ய பாக்‍ம் ஸுரே ॥ த்ரீணி’ பதா விச’க்ரமே விஷ்ணு’ர்கோபா அதா”ப்யஃ – ததோ தர்மா’ணி தாரயன்’ – விஷ்ணோஃ கர்மா’ணி பஶ்யத யதோ” வ்ரதானி’ பஸ்ப்றுஶே – இன்த்ர’ஸ்ய யுஜ்யஃ ஸகா” ॥

தத்விஷ்ணோ”ஃ பரமம் பதக்‍ம் ஸதா’ பஶ்யன்தி ஸூரயஃ’ – திவீவ சக்ஷுராத’தம் – தத்விப்ரா’ஸோ விபன்யவோ’ ஜாக்றுவாக்‍ம் ஸஸ்ஸமி’ன்ததே – விஷ்ணோர்யத்ப’ரமம் பதம் – பர்யா”ப்த்யா அன’ன்தராயாய ஸர்வ’ஸ்தோமோ‌உதி ராத்ர உ’த்தம மஹ’ர்பவதி ஸர்வஸ்யாப்த்யை ஸர்வ’ஸ்ய ஜித்த்யை ஸர்வ’மேவ தேனா”ப்னோதி ஸர்வம்’ ஜயதி ॥

ஓம் ஶாம்திஃ ஶாம்திஃ ஶாம்திஃ’ ॥

॥ Lord Maha Vishnu Stotram – Vishnu Suktam in English


om visnornuka’m virya’ni pravo’cam yah parthi’vani vimame rajagm’si yo aska’bhayadutta’ragm sadhastha’m vicakramanastredhoru’gayo visno’rarata’masi visno”h prsthama’si visnoh snaptre”stho visnossyura’si visno”rdhruvama’si vaisnavama’si visna’ve tva ॥

tada’sya priyamabhipatho’ asyam – naro yatra’ devayavo mada’nti – urukramasya sa hi bandhu’rittha – visno” pade pa’rame madhva uthsa’h – pratadvisnu’sstavate virya’ya – mrgo na bhimah ku’caro gi’risthah – yasyorusu’ trisu vikrama’nesu – adhi’ksayanti bhuva’nani visva” – paro matra’ya tanuva’ vrdhana – na te’ mahitvamanva’snuvanti ॥

ubhe te’ vidma raja’si prthivya visno’ devatvam – paramasya’ vithse – vica’krame prthivimesa etam – ksetra’ya visnurmanu’se dasasyan – dhruvaso’ asya kirayo jana’sah – uruksitigm sujani’macakara – trirdevah pr’thivimesa etam – vica’krame satarca’sam mahitva – pravisnu’rastu tavasastavi’yan – tvesagg hya’sya sthavi’rasya nama’ ॥

ato’ deva a’vantu no yato visnu’rvicakrame – prthivyah saptadhama’bhih – idam visnurvica’krame tredha nida’dhe padam – samu’dhamasya pagm sure ॥ trini’ pada vica’krame visnu’rgopa ada”bhyah – tato dharma’ni dharayan’ – visnoh karma’ni pasyata yato” vratani’ pasprse – indra’sya yujyah sakha” ॥

tadvisno”h paramam padagm sada’ pasyanti suraya’h – diviva caksurata’tam – tadvipra’so vipanyavo’ jagrvagm sassami’ndhate – visnoryatpa’ramam padam – parya”ptya ana’ntarayaya sarva’stomo‌உti ratra u’ttama maha’rbhavati sarvasyaptyai sarva’sya jittyai sarva’meva tena”pnoti sarvam’ jayati ॥

om santih santih santi’h ॥

See Also  Sarvadeva Kruta Sri Lakshmi Stotram In Kannada And English