Sri Maha Ganapati Sahasranama Stotram In Tamil And English

Ganesha Stotrams – Sri Maha Ganapati Sahasranama Stotram in Tamil:

முனிருவாச
கதம் னாம்னாம் ஸஹஸ்ரம் தம் கணேஶ உபதிஷ்டவான் ।
ஶிவதம் தன்மமாசக்ஷ்வ லோகானுக்ரஹதத்பர ॥ 1 ॥

ப்ரஹ்மோவாச
தேவஃ பூர்வம் புராராதிஃ புரத்ரயஜயோத்யமே ।
அனர்சனாத்கணேஶஸ்ய ஜாதோ விக்னாகுலஃ கில ॥ 2 ॥

மனஸா ஸ வினிர்தார்ய தத்றுஶே விக்னகாரணம் ।
மஹாகணபதிம் பக்த்யா ஸமப்யர்ச்ய யதாவிதி ॥ 3 ॥

விக்னப்ரஶமனோபாயமப்றுச்சதபரிஶ்ரமம் ।
ஸன்துஷ்டஃ பூஜயா ஶம்போர்மஹாகணபதிஃ ஸ்வயம் ॥ 4 ॥

ஸர்வவிக்னப்ரஶமனம் ஸர்வகாமபலப்ரதம் ।
ததஸ்தஸ்மை ஸ்வயம் னாம்னாம் ஸஹஸ்ரமிதமப்ரவீத் ॥ 5 ॥

அஸ்ய ஶ்ரீமஹாகணபதிஸஹஸ்ரனாமஸ்தோத்ரமாலாமன்த்ரஸ்ய ।
கணேஶ றுஷிஃ, மஹாகணபதிர்தேவதா, னானாவிதானிச்சன்தாம்ஸி ।
ஹுமிதி பீஜம், துங்கமிதி ஶக்திஃ, ஸ்வாஹாஶக்திரிதி கீலகம் ।
ஸகலவிக்னவினாஶனத்வாரா ஶ்ரீமஹாகணபதிப்ரஸாதஸித்த்யர்தே ஜபே வினியோகஃ ।

அத கரன்யாஸஃ
கணேஶ்வரோ கணக்ரீட இத்யங்குஷ்டாப்யாம் னமஃ ।
குமாரகுருரீஶான இதி தர்ஜனீப்யாம் னமஃ ॥
ப்ரஹ்மாண்டகும்பஶ்சித்வ்யோமேதி மத்யமாப்யாம் னமஃ ।
ரக்தோ ரக்தாம்பரதர இத்யனாமிகாப்யாம் னமஃ
ஸர்வஸத்குருஸம்ஸேவ்ய இதி கனிஷ்டிகாப்யாம் னமஃ ।
லுப்தவிக்னஃ ஸ்வபக்தானாமிதி கரதலகரப்றுஷ்டாப்யாம் னமஃ ॥

அத அம்கன்யாஸஃ
சன்தஶ்சன்தோத்பவ இதி ஹ்றுதயாய னமஃ ।
னிஷ்கலோ னிர்மல இதி ஶிரஸே ஸ்வாஹா ।
ஸ்றுஷ்டிஸ்திதிலயக்ரீட இதி ஶிகாயை வஷட் ।
ஜ்ஞானம் விஜ்ஞானமானன்த இதி கவசாய ஹும் ।
அஷ்டாங்கயோகபலப்றுதிதி னேத்ரத்ரயாய வௌஷட் ।
அனன்தஶக்திஸஹித இத்யஸ்த்ராய பட் ।
பூர்புவஃ ஸ்வரோம் இதி திக்பன்தஃ ।

அத த்யானம்
கஜவதனமசின்த்யம் தீக்ஷ்ணதம்ஷ்ட்ரம் த்ரினேத்ரம்
ப்றுஹதுதரமஶேஷம் பூதிராஜம் புராணம் ।
அமரவரஸுபூஜ்யம் ரக்தவர்ணம் ஸுரேஶம்
பஶுபதிஸுதமீஶம் விக்னராஜம் னமாமி ॥

ஶ்ரீகணபதிருவாச
ஓம் கணேஶ்வரோ கணக்ரீடோ கணனாதோ கணாதிபஃ ।
ஏகதன்தோ வக்ரதுண்டோ கஜவக்த்ரோ மஹோதரஃ ॥ 1 ॥

லம்போதரோ தூம்ரவர்ணோ விகடோ விக்னனாஶனஃ ।
ஸுமுகோ துர்முகோ புத்தோ விக்னராஜோ கஜானனஃ ॥ 2 ॥

பீமஃ ப்ரமோத ஆமோதஃ ஸுரானன்தோ மதோத்கடஃ ।
ஹேரம்பஃ ஶம்பரஃ ஶம்புர்லம்பகர்ணோ மஹாபலஃ ॥ 3 ॥

னன்தனோ லம்படோ பீமோ மேகனாதோ கணஞ்ஜயஃ ।
வினாயகோ விரூபாக்ஷோ வீரஃ ஶூரவரப்ரதஃ ॥ 4 ॥

மஹாகணபதிர்புத்திப்ரியஃ க்ஷிப்ரப்ரஸாதனஃ ।
ருத்ரப்ரியோ கணாத்யக்ஷ உமாபுத்ரோ‌உகனாஶனஃ ॥ 5 ॥

குமாரகுருரீஶானபுத்ரோ மூஷகவாஹனஃ ।
ஸித்திப்ரியஃ ஸித்திபதிஃ ஸித்தஃ ஸித்திவினாயகஃ ॥ 6 ॥

அவிக்னஸ்தும்புருஃ ஸிம்ஹவாஹனோ மோஹினீப்ரியஃ ।
கடங்கடோ ராஜபுத்ரஃ ஶாகலஃ ஸம்மிதோமிதஃ ॥ 7 ॥

கூஷ்மாண்டஸாமஸம்பூதிர்துர்ஜயோ தூர்ஜயோ ஜயஃ ।
பூபதிர்புவனபதிர்பூதானாம் பதிரவ்யயஃ ॥ 8 ॥

விஶ்வகர்தா விஶ்வமுகோ விஶ்வரூபோ னிதிர்குணஃ ।
கவிஃ கவீனாம்றுஷபோ ப்ரஹ்மண்யோ ப்ரஹ்மவித்ப்ரியஃ ॥ 9 ॥

ஜ்யேஷ்டராஜோ னிதிபதிர்னிதிப்ரியபதிப்ரியஃ ।
ஹிரண்மயபுரான்தஃஸ்தஃ ஸூர்யமண்டலமத்யகஃ ॥ 10 ॥

கராஹதித்வஸ்தஸின்துஸலிலஃ பூஷதன்தபித் ।
உமாங்ககேலிகுதுகீ முக்திதஃ குலபாவனஃ ॥ 11 ॥

கிரீடீ குண்டலீ ஹாரீ வனமாலீ மனோமயஃ ।
வைமுக்யஹததைத்யஶ்ரீஃ பாதாஹதிஜிதக்ஷிதிஃ ॥ 12 ॥

ஸத்யோஜாதஃ ஸ்வர்ணமுஞ்ஜமேகலீ துர்னிமித்தஹ்றுத் ।
துஃஸ்வப்னஹ்றுத்ப்ரஸஹனோ குணீ னாதப்ரதிஷ்டிதஃ ॥ 13 ॥

ஸுரூபஃ ஸர்வனேத்ராதிவாஸோ வீராஸனாஶ்ரயஃ ।
பீதாம்பரஃ கண்டரதஃ கண்டவைஶாகஸம்ஸ்திதஃ ॥ 14 ॥

சித்ராங்கஃ ஶ்யாமதஶனோ பாலசன்த்ரோ ஹவிர்புஜஃ ।
யோகாதிபஸ்தாரகஸ்தஃ புருஷோ கஜகர்ணகஃ ॥ 15 ॥

கணாதிராஜோ விஜயஃ ஸ்திரோ கஜபதித்வஜீ ।
தேவதேவஃ ஸ்மரஃ ப்ராணதீபகோ வாயுகீலகஃ ॥ 16 ॥

விபஶ்சித்வரதோ னாதோ னாதபின்னமஹாசலஃ ।
வராஹரதனோ ம்றுத்யுஞ்ஜயோ வ்யாக்ராஜினாம்பரஃ ॥ 17 ॥

இச்சாஶக்திபவோ தேவத்ராதா தைத்யவிமர்தனஃ ।
ஶம்புவக்த்ரோத்பவஃ ஶம்புகோபஹா ஶம்புஹாஸ்யபூஃ ॥ 18 ॥

ஶம்புதேஜாஃ ஶிவாஶோகஹாரீ கௌரீஸுகாவஹஃ ।
உமாங்கமலஜோ கௌரீதேஜோபூஃ ஸ்வர்துனீபவஃ ॥ 19 ॥

யஜ்ஞகாயோ மஹானாதோ கிரிவர்ஷ்மா ஶுபானனஃ ।
ஸர்வாத்மா ஸர்வதேவாத்மா ப்ரஹ்மமூர்தா ககுப்ஶ்ருதிஃ ॥ 20 ॥

ப்ரஹ்மாண்டகும்பஶ்சித்வ்யோமபாலஃஸத்யஶிரோருஹஃ ।
ஜகஜ்ஜன்மலயோன்மேஷனிமேஷோ‌உக்ன்யர்கஸோமத்றுக் ॥ 21 ॥

கிரீன்த்ரைகரதோ தர்மாதர்மோஷ்டஃ ஸாமப்றும்ஹிதஃ ।
க்ரஹர்க்ஷதஶனோ வாணீஜிஹ்வோ வாஸவனாஸிகஃ ॥ 22 ॥

ப்ரூமத்யஸம்ஸ்திதகரோ ப்ரஹ்மவித்யாமதோதகஃ ।
குலாசலாம்ஸஃ ஸோமார்ககண்டோ ருத்ரஶிரோதரஃ ॥ 23 ॥

னதீனதபுஜஃ ஸர்பாங்குலீகஸ்தாரகானகஃ ।
வ்யோமனாபிஃ ஶ்ரீஹ்றுதயோ மேருப்றுஷ்டோ‌உர்ணவோதரஃ ॥ 24 ॥

குக்ஷிஸ்தயக்ஷகன்தர்வரக்ஷஃகின்னரமானுஷஃ ।
ப்றுத்வீகடிஃ ஸ்றுஷ்டிலிங்கஃ ஶைலோருர்தஸ்ரஜானுகஃ ॥ 25 ॥

பாதாலஜங்கோ முனிபாத்காலாங்குஷ்டஸ்த்ரயீதனுஃ ।
ஜ்யோதிர்மண்டலலாங்கூலோ ஹ்றுதயாலானனிஶ்சலஃ ॥ 26 ॥

ஹ்றுத்பத்மகர்ணிகாஶாலீ வியத்கேலிஸரோவரஃ ।
ஸத்பக்தத்யானனிகடஃ பூஜாவாரினிவாரிதஃ ॥ 27 ॥

ப்ரதாபீ காஶ்யபோ மன்தா கணகோ விஷ்டபீ பலீ ।
யஶஸ்வீ தார்மிகோ ஜேதா ப்ரதமஃ ப்ரமதேஶ்வரஃ ॥ 28 ॥

சின்தாமணிர்த்வீபபதிஃ கல்பத்ருமவனாலயஃ ।
ரத்னமண்டபமத்யஸ்தோ ரத்னஸிம்ஹாஸனாஶ்ரயஃ ॥ 29 ॥

தீவ்ராஶிரோத்த்றுதபதோ ஜ்வாலினீமௌலிலாலிதஃ ।
னன்தானன்திதபீடஶ்ரீர்போகதோ பூஷிதாஸனஃ ॥ 30 ॥

ஸகாமதாயினீபீடஃ ஸ்புரதுக்ராஸனாஶ்ரயஃ ।
தேஜோவதீஶிரோரத்னம் ஸத்யானித்யாவதம்ஸிதஃ ॥ 31 ॥

ஸவிக்னனாஶினீபீடஃ ஸர்வஶக்த்யம்புஜாலயஃ ।
லிபிபத்மாஸனாதாரோ வஹ்னிதாமத்ரயாலயஃ ॥ 32 ॥

உன்னதப்ரபதோ கூடகுல்பஃ ஸம்வ்றுதபார்ஷ்ணிகஃ ।
பீனஜங்கஃ ஶ்லிஷ்டஜானுஃ ஸ்தூலோருஃ ப்ரோன்னமத்கடிஃ ॥ 33 ॥

னிம்னனாபிஃ ஸ்தூலகுக்ஷிஃ பீனவக்ஷா ப்றுஹத்புஜஃ ।
பீனஸ்கன்தஃ கம்புகண்டோ லம்போஷ்டோ லம்பனாஸிகஃ ॥ 34 ॥

பக்னவாமரதஸ்துங்கஸவ்யதன்தோ மஹாஹனுஃ ।
ஹ்ரஸ்வனேத்ரத்ரயஃ ஶூர்பகர்ணோ னிபிடமஸ்தகஃ ॥ 35 ॥

ஸ்தபகாகாரகும்பாக்ரோ ரத்னமௌலிர்னிரங்குஶஃ ।
ஸர்பஹாரகடீஸூத்ரஃ ஸர்பயஜ்ஞோபவீதவான் ॥ 36 ॥

ஸர்பகோடீரகடகஃ ஸர்பக்ரைவேயகாங்கதஃ ।
ஸர்பகக்ஷோதராபன்தஃ ஸர்பராஜோத்தரச்சதஃ ॥ 37 ॥

ரக்தோ ரக்தாம்பரதரோ ரக்தமாலாவிபூஷணஃ ।
ரக்தேக்ஷனோ ரக்தகரோ ரக்ததால்வோஷ்டபல்லவஃ ॥ 38 ॥

ஶ்வேதஃ ஶ்வேதாம்பரதரஃ ஶ்வேதமாலாவிபூஷணஃ ।
ஶ்வேதாதபத்ரருசிரஃ ஶ்வேதசாமரவீஜிதஃ ॥ 39 ॥

ஸர்வாவயவஸம்பூர்ணஃ ஸர்வலக்ஷணலக்ஷிதஃ ।
ஸர்வாபரணஶோபாட்யஃ ஸர்வஶோபாஸமன்விதஃ ॥ 40 ॥

ஸர்வமங்கலமாங்கல்யஃ ஸர்வகாரணகாரணம் ।
ஸர்வதேவவரஃ ஶார்ங்கீ பீஜபூரீ கதாதரஃ ॥ 41 ॥

ஶுபாங்கோ லோகஸாரங்கஃ ஸுதன்துஸ்தன்துவர்தனஃ ।
கிரீடீ குண்டலீ ஹாரீ வனமாலீ ஶுபாங்கதஃ ॥ 42 ॥

இக்ஷுசாபதரஃ ஶூலீ சக்ரபாணிஃ ஸரோஜப்றுத் ।
பாஶீ த்றுதோத்பலஃ ஶாலிமஞ்ஜரீப்றுத்ஸ்வதன்தப்றுத் ॥ 43 ॥

கல்பவல்லீதரோ விஶ்வாபயதைககரோ வஶீ ।
அக்ஷமாலாதரோ ஜ்ஞானமுத்ராவான் முத்கராயுதஃ ॥ 44 ॥

பூர்ணபாத்ரீ கம்புதரோ வித்றுதாங்குஶமூலகஃ ।
கரஸ்தாம்ரபலஶ்சூதகலிகாப்றுத்குடாரவான் ॥ 45 ॥

புஷ்கரஸ்தஸ்வர்ணகடீபூர்ணரத்னாபிவர்ஷகஃ ।
பாரதீஸுன்தரீனாதோ வினாயகரதிப்ரியஃ ॥ 46 ॥

மஹாலக்ஷ்மீப்ரியதமஃ ஸித்தலக்ஷ்மீமனோரமஃ ।
ரமாரமேஶபூர்வாங்கோ தக்ஷிணோமாமஹேஶ்வரஃ ॥ 47 ॥

மஹீவராஹவாமாங்கோ ரதிகன்தர்பபஶ்சிமஃ ।
ஆமோதமோதஜனனஃ ஸப்ரமோதப்ரமோதனஃ ॥ 48 ॥

ஸம்வர்திதமஹாவ்றுத்திர்றுத்திஸித்திப்ரவர்தனஃ ।
தன்தஸௌமுக்யஸுமுகஃ கான்திகன்தலிதாஶ்ரயஃ ॥ 49 ॥

மதனாவத்யாஶ்ரிதாங்க்ரிஃ க்றுதவைமுக்யதுர்முகஃ ।
விக்னஸம்பல்லவஃ பத்மஃ ஸர்வோன்னதமதத்ரவஃ ॥ 50 ॥

விக்னக்றுன்னிம்னசரணோ த்ராவிணீஶக்திஸத்க்றுதஃ ।
தீவ்ராப்ரஸன்னனயனோ ஜ்வாலினீபாலிதைகத்றுக் ॥ 51 ॥

மோஹினீமோஹனோ போகதாயினீகான்திமண்டனஃ ।
காமினீகான்தவக்த்ரஶ்ரீரதிஷ்டிதவஸுன்தரஃ ॥ 52 ॥

வஸுதாராமதோன்னாதோ மஹாஶங்கனிதிப்ரியஃ ।
னமத்வஸுமதீமாலீ மஹாபத்மனிதிஃ ப்ரபுஃ ॥ 53 ॥

ஸர்வஸத்குருஸம்ஸேவ்யஃ ஶோசிஷ்கேஶஹ்றுதாஶ்ரயஃ ।
ஈஶானமூர்தா தேவேன்த்ரஶிகஃ பவனனன்தனஃ ॥ 54 ॥

ப்ரத்யுக்ரனயனோ திவ்யோ திவ்யாஸ்த்ரஶதபர்வத்றுக் ।
ஐராவதாதிஸர்வாஶாவாரணோ வாரணப்ரியஃ ॥ 55 ॥

வஜ்ராத்யஸ்த்ரபரீவாரோ கணசண்டஸமாஶ்ரயஃ ।
ஜயாஜயபரிகரோ விஜயாவிஜயாவஹஃ ॥ 56 ॥

அஜயார்சிதபாதாப்ஜோ னித்யானன்தவனஸ்திதஃ ।
விலாஸினீக்றுதோல்லாஸஃ ஶௌண்டீ ஸௌன்தர்யமண்டிதஃ ॥ 57 ॥

அனன்தானன்தஸுகதஃ ஸுமங்கலஸுமங்கலஃ ।
ஜ்ஞானாஶ்ரயஃ க்ரியாதார இச்சாஶக்தினிஷேவிதஃ ॥ 58 ॥

ஸுபகாஸம்ஶ்ரிதபதோ லலிதாலலிதாஶ்ரயஃ ।
காமினீபாலனஃ காமகாமினீகேலிலாலிதஃ ॥ 59 ॥

ஸரஸ்வத்யாஶ்ரயோ கௌரீனன்தனஃ ஶ்ரீனிகேதனஃ ।
குருகுப்தபதோ வாசாஸித்தோ வாகீஶ்வரீபதிஃ ॥ 60 ॥

னலினீகாமுகோ வாமாராமோ ஜ்யேஷ்டாமனோரமஃ ।
ரௌத்ரீமுத்ரிதபாதாப்ஜோ ஹும்பீஜஸ்துங்கஶக்திகஃ ॥ 61 ॥

விஶ்வாதிஜனனத்ராணஃ ஸ்வாஹாஶக்திஃ ஸகீலகஃ ।
அம்றுதாப்திக்றுதாவாஸோ மதகூர்ணிதலோசனஃ ॥ 62 ॥

உச்சிஷ்டோச்சிஷ்டகணகோ கணேஶோ கணனாயகஃ ।
ஸார்வகாலிகஸம்ஸித்திர்னித்யஸேவ்யோ திகம்பரஃ ॥ 63 ॥

அனபாயோ‌உனன்தத்றுஷ்டிரப்ரமேயோ‌உஜராமரஃ ।
அனாவிலோ‌உப்ரதிஹதிரச்யுதோ‌உம்றுதமக்ஷரஃ ॥ 64 ॥

அப்ரதர்க்யோ‌உக்ஷயோ‌உஜய்யோ‌உனாதாரோ‌உனாமயோமலஃ ।
அமேயஸித்திரத்வைதமகோரோ‌உக்னிஸமானனஃ ॥ 65 ॥

அனாகாரோ‌உப்திபூம்யக்னிபலக்னோ‌உவ்யக்தலக்ஷணஃ ।
ஆதாரபீடமாதார ஆதாராதேயவர்ஜிதஃ ॥ 66 ॥

ஆகுகேதன ஆஶாபூரக ஆகுமஹாரதஃ ।
இக்ஷுஸாகரமத்யஸ்த இக்ஷுபக்ஷணலாலஸஃ ॥ 67 ॥

இக்ஷுசாபாதிரேகஶ்ரீரிக்ஷுசாபனிஷேவிதஃ ।
இன்த்ரகோபஸமானஶ்ரீரின்த்ரனீலஸமத்யுதிஃ ॥ 68 ॥

இன்தீவரதலஶ்யாம இன்துமண்டலமண்டிதஃ ।
இத்மப்ரிய இடாபாக இடாவானின்திராப்ரியஃ ॥ 69 ॥

இக்ஷ்வாகுவிக்னவித்வம்ஸீ இதிகர்தவ்யதேப்ஸிதஃ ।
ஈஶானமௌலிரீஶான ஈஶானப்ரிய ஈதிஹா ॥ 70 ॥

ஈஷணாத்ரயகல்பான்த ஈஹாமாத்ரவிவர்ஜிதஃ ।
உபேன்த்ர உடுப்றுன்மௌலிருடுனாதகரப்ரியஃ ॥ 71 ॥

உன்னதானன உத்துங்க உதாரஸ்த்ரிதஶாக்ரணீஃ ।
ஊர்ஜஸ்வானூஷ்மலமத ஊஹாபோஹதுராஸதஃ ॥ 72 ॥

றுக்யஜுஃஸாமனயன றுத்திஸித்திஸமர்பகஃ ।
றுஜுசித்தைகஸுலபோ றுணத்ரயவிமோசனஃ ॥ 73 ॥

லுப்தவிக்னஃ ஸ்வபக்தானாம் லுப்தஶக்திஃ ஸுரத்விஷாம் ।
லுப்தஶ்ரீர்விமுகார்சானாம் லூதாவிஸ்போடனாஶனஃ ॥ 74 ॥

ஏகாரபீடமத்யஸ்த ஏகபாதக்றுதாஸனஃ ।
ஏஜிதாகிலதைத்யஶ்ரீரேதிதாகிலஸம்ஶ்ரயஃ ॥ 75 ॥

ஐஶ்வர்யனிதிரைஶ்வர்யமைஹிகாமுஷ்மிகப்ரதஃ ।
ஐரம்மதஸமோன்மேஷ ஐராவதஸமானனஃ ॥ 76 ॥

ஓம்காரவாச்ய ஓம்கார ஓஜஸ்வானோஷதீபதிஃ ।
ஔதார்யனிதிரௌத்தத்யதைர்ய ஔன்னத்யனிஃஸமஃ ॥ 77 ॥

அங்குஶஃ ஸுரனாகானாமங்குஶாகாரஸம்ஸ்திதஃ ।
அஃ ஸமஸ்தவிஸர்கான்தபதேஷு பரிகீர்திதஃ ॥ 78 ॥

கமண்டலுதரஃ கல்பஃ கபர்தீ கலபானனஃ ।
கர்மஸாக்ஷீ கர்மகர்தா கர்மாகர்மபலப்ரதஃ ॥ 79 ॥

கதம்பகோலகாகாரஃ கூஷ்மாண்டகணனாயகஃ ।
காருண்யதேஹஃ கபிலஃ கதகஃ கடிஸூத்ரப்றுத் ॥ 80 ॥

கர்வஃ கட்கப்ரியஃ கட்கஃ கான்தான்தஃஸ்தஃ கனிர்மலஃ ।
கல்வாடஶ்றுங்கனிலயஃ கட்வாங்கீ கதுராஸதஃ ॥ 81 ॥

குணாட்யோ கஹனோ கத்யோ கத்யபத்யஸுதார்ணவஃ ।
கத்யகானப்ரியோ கர்ஜோ கீதகீர்வாணபூர்வஜஃ ॥ 82 ॥

குஹ்யாசாரரதோ குஹ்யோ குஹ்யாகமனிரூபிதஃ ।
குஹாஶயோ குடாப்திஸ்தோ குருகம்யோ குருர்குருஃ ॥ 83 ॥

கண்டாகர்கரிகாமாலீ கடகும்போ கடோதரஃ ।
ஙகாரவாச்யோ ஙாகாரோ ஙகாராகாரஶுண்டப்றுத் ॥ 84 ॥

சண்டஶ்சண்டேஶ்வரஶ்சண்டீ சண்டேஶஶ்சண்டவிக்ரமஃ ।
சராசரபிதா சின்தாமணிஶ்சர்வணலாலஸஃ ॥ 85 ॥

சன்தஶ்சன்தோத்பவஶ்சன்தோ துர்லக்ஷ்யஶ்சன்தவிக்ரஹஃ ।
ஜகத்யோனிர்ஜகத்ஸாக்ஷீ ஜகதீஶோ ஜகன்மயஃ ॥ 86 ॥

ஜப்யோ ஜபபரோ ஜாப்யோ ஜிஹ்வாஸிம்ஹாஸனப்ரபுஃ ।
ஸ்ரவத்கண்டோல்லஸத்தானஜங்காரிப்ரமராகுலஃ ॥ 87 ॥

டங்காரஸ்பாரஸம்ராவஷ்டங்காரமணினூபுரஃ ।
டத்வயீபல்லவான்தஸ்தஸர்வமன்த்ரேஷு ஸித்திதஃ ॥ 88 ॥

டிண்டிமுண்டோ டாகினீஶோ டாமரோ டிண்டிமப்ரியஃ ।
டக்கானினாதமுதிதோ டௌங்கோ டுண்டிவினாயகஃ ॥ 89 ॥

தத்த்வானாம் ப்ரக்றுதிஸ்தத்த்வம் தத்த்வம்பதனிரூபிதஃ ।
தாரகான்தரஸம்ஸ்தானஸ்தாரகஸ்தாரகான்தகஃ ॥ 90 ॥

ஸ்தாணுஃ ஸ்தாணுப்ரியஃ ஸ்தாதா ஸ்தாவரம் ஜங்கமம் ஜகத் ।
தக்ஷயஜ்ஞப்ரமதனோ தாதா தானம் தமோ தயா ॥ 91 ॥

தயாவான்திவ்யவிபவோ தண்டப்றுத்தண்டனாயகஃ ।
தன்தப்ரபின்னாப்ரமாலோ தைத்யவாரணதாரணஃ ॥ 92 ॥

தம்ஷ்ட்ராலக்னத்வீபகடோ தேவார்தன்றுகஜாக்றுதிஃ ।
தனம் தனபதேர்பன்துர்தனதோ தரணீதரஃ ॥ 93 ॥

த்யானைகப்ரகடோ த்யேயோ த்யானம் த்யானபராயணஃ ।
த்வனிப்ரக்றுதிசீத்காரோ ப்ரஹ்மாண்டாவலிமேகலஃ ॥ 94 ॥

னன்த்யோ னன்திப்ரியோ னாதோ னாதமத்யப்ரதிஷ்டிதஃ ।
னிஷ்கலோ னிர்மலோ னித்யோ னித்யானித்யோ னிராமயஃ ॥ 95 ॥

பரம் வ்யோம பரம் தாம பரமாத்மா பரம் பதம் ॥ 96 ॥

பராத்பரஃ பஶுபதிஃ பஶுபாஶவிமோசனஃ ।
பூர்ணானன்தஃ பரானன்தஃ புராணபுருஷோத்தமஃ ॥ 97 ॥

பத்மப்ரஸன்னவதனஃ ப்ரணதாஜ்ஞானனாஶனஃ ।
ப்ரமாணப்ரத்யயாதீதஃ ப்ரணதார்தினிவாரணஃ ॥ 98 ॥

பணிஹஸ்தஃ பணிபதிஃ பூத்காரஃ பணிதப்ரியஃ ।
பாணார்சிதாங்க்ரியுகலோ பாலகேலிகுதூஹலீ ।
ப்ரஹ்ம ப்ரஹ்மார்சிதபதோ ப்ரஹ்மசாரீ ப்றுஹஸ்பதிஃ ॥ 99 ॥

ப்றுஹத்தமோ ப்ரஹ்மபரோ ப்ரஹ்மண்யோ ப்ரஹ்மவித்ப்ரியஃ ।
ப்றுஹன்னாதாக்ர்யசீத்காரோ ப்ரஹ்மாண்டாவலிமேகலஃ ॥ 100 ॥

ப்ரூக்ஷேபதத்தலக்ஷ்மீகோ பர்கோ பத்ரோ பயாபஹஃ ।
பகவான் பக்திஸுலபோ பூதிதோ பூதிபூஷணஃ ॥ 101 ॥

பவ்யோ பூதாலயோ போகதாதா ப்ரூமத்யகோசரஃ ।
மன்த்ரோ மன்த்ரபதிர்மன்த்ரீ மதமத்தோ மனோ மயஃ ॥ 102 ॥

மேகலாஹீஶ்வரோ மன்தகதிர்மன்தனிபேக்ஷணஃ ।
மஹாபலோ மஹாவீர்யோ மஹாப்ராணோ மஹாமனாஃ ॥ 103 ॥

யஜ்ஞோ யஜ்ஞபதிர்யஜ்ஞகோப்தா யஜ்ஞபலப்ரதஃ ।
யஶஸ்கரோ யோககம்யோ யாஜ்ஞிகோ யாஜகப்ரியஃ ॥ 104 ॥

ரஸோ ரஸப்ரியோ ரஸ்யோ ரஞ்ஜகோ ராவணார்சிதஃ ।
ராஜ்யரக்ஷாகரோ ரத்னகர்போ ராஜ்யஸுகப்ரதஃ ॥ 105 ॥

லக்ஷோ லக்ஷபதிர்லக்ஷ்யோ லயஸ்தோ லட்டுகப்ரியஃ ।
லாஸப்ரியோ லாஸ்யபரோ லாபக்றுல்லோகவிஶ்ருதஃ ॥ 106 ॥

See Also  Sri Maha Ganapathi Stotram In Tamil

வரேண்யோ வஹ்னிவதனோ வன்த்யோ வேதான்தகோசரஃ ।
விகர்தா விஶ்வதஶ்சக்ஷுர்விதாதா விஶ்வதோமுகஃ ॥ 107 ॥

வாமதேவோ விஶ்வனேதா வஜ்ரிவஜ்ரனிவாரணஃ ।
விவஸ்வத்பன்தனோ விஶ்வாதாரோ விஶ்வேஶ்வரோ விபுஃ ॥ 108 ॥

ஶப்தப்ரஹ்ம ஶமப்ராப்யஃ ஶம்புஶக்திகணேஶ்வரஃ ।
ஶாஸ்தா ஶிகாக்ரனிலயஃ ஶரண்யஃ ஶம்பரேஶ்வரஃ ॥ 109 ॥

ஷட்றுதுகுஸுமஸ்ரக்வீ ஷடாதாரஃ ஷடக்ஷரஃ ।
ஸம்ஸாரவைத்யஃ ஸர்வஜ்ஞஃ ஸர்வபேஷஜபேஷஜம் ॥ 110 ॥

ஸ்றுஷ்டிஸ்திதிலயக்ரீடஃ ஸுரகுஞ்ஜரபேதகஃ ।
ஸின்தூரிதமஹாகும்பஃ ஸதஸத்பக்திதாயகஃ ॥ 111 ॥

ஸாக்ஷீ ஸமுத்ரமதனஃ ஸ்வயம்வேத்யஃ ஸ்வதக்ஷிணஃ ।
ஸ்வதன்த்ரஃ ஸத்யஸம்கல்பஃ ஸாமகானரதஃ ஸுகீ ॥ 112 ॥

ஹம்ஸோ ஹஸ்திபிஶாசீஶோ ஹவனம் ஹவ்யகவ்யபுக் ।
ஹவ்யம் ஹுதப்ரியோ ஹ்றுஷ்டோ ஹ்றுல்லேகாமன்த்ரமத்யகஃ ॥ 113 ॥

க்ஷேத்ராதிபஃ க்ஷமாபர்தா க்ஷமாக்ஷமபராயணஃ ।
க்ஷிப்ரக்ஷேமகரஃ க்ஷேமானன்தஃ க்ஷோணீஸுரத்ருமஃ ॥ 114 ॥

தர்மப்ரதோ‌உர்ததஃ காமதாதா ஸௌபாக்யவர்தனஃ ।
வித்யாப்ரதோ விபவதோ புக்திமுக்திபலப்ரதஃ ॥ 115 ॥

ஆபிரூப்யகரோ வீரஶ்ரீப்ரதோ விஜயப்ரதஃ ।
ஸர்வவஶ்யகரோ கர்பதோஷஹா புத்ரபௌத்ரதஃ ॥ 116 ॥

மேதாதஃ கீர்திதஃ ஶோகஹாரீ தௌர்பாக்யனாஶனஃ ।
ப்ரதிவாதிமுகஸ்தம்போ ருஷ்டசித்தப்ரஸாதனஃ ॥ 117 ॥

பராபிசாரஶமனோ துஃகஹா பன்தமோக்ஷதஃ ।
லவஸ்த்ருடிஃ கலா காஷ்டா னிமேஷஸ்தத்பரக்ஷணஃ ॥ 118 ॥

கடீ முஹூர்தஃ ப்ரஹரோ திவா னக்தமஹர்னிஶம் ।
பக்ஷோ மாஸர்த்வயனாப்தயுகம் கல்போ மஹாலயஃ ॥ 119 ॥

ராஶிஸ்தாரா திதிர்யோகோ வாரஃ கரணமம்ஶகம் ।
லக்னம் ஹோரா காலசக்ரம் மேருஃ ஸப்தர்ஷயோ த்ருவஃ ॥ 120 ॥

ராஹுர்மன்தஃ கவிர்ஜீவோ புதோ பௌமஃ ஶஶீ ரவிஃ ।
காலஃ ஸ்றுஷ்டிஃ ஸ்திதிர்விஶ்வம் ஸ்தாவரம் ஜங்கமம் ஜகத் ॥ 121 ॥

பூராபோ‌உக்னிர்மருத்வ்யோமாஹம்க்றுதிஃ ப்ரக்றுதிஃ புமான் ।
ப்ரஹ்மா விஷ்ணுஃ ஶிவோ ருத்ர ஈஶஃ ஶக்திஃ ஸதாஶிவஃ ॥ 122 ॥

த்ரிதஶாஃ பிதரஃ ஸித்தா யக்ஷா ரக்ஷாம்ஸி கின்னராஃ ।
ஸித்தவித்யாதரா பூதா மனுஷ்யாஃ பஶவஃ ககாஃ ॥ 123 ॥

ஸமுத்ராஃ ஸரிதஃ ஶைலா பூதம் பவ்யம் பவோத்பவஃ ।
ஸாம்க்யம் பாதஞ்ஜலம் யோகம் புராணானி ஶ்ருதிஃ ஸ்ம்றுதிஃ ॥ 124 ॥

வேதாங்கானி ஸதாசாரோ மீமாம்ஸா ன்யாயவிஸ்தரஃ ।
ஆயுர்வேதோ தனுர்வேதோ கான்தர்வம் காவ்யனாடகம் ॥ 125 ॥

வைகானஸம் பாகவதம் மானுஷம் பாஞ்சராத்ரகம் ।
ஶைவம் பாஶுபதம் காலாமுகம்பைரவஶாஸனம் ॥ 126 ॥

ஶாக்தம் வைனாயகம் ஸௌரம் ஜைனமார்ஹதஸம்ஹிதா ।
ஸதஸத்வ்யக்தமவ்யக்தம் ஸசேதனமசேதனம் ॥ 127 ॥

பன்தோ மோக்ஷஃ ஸுகம் போகோ யோகஃ ஸத்யமணுர்மஹான் ।
ஸ்வஸ்தி ஹும்பட் ஸ்வதா ஸ்வாஹா ஶ்ரௌஷட் வௌஷட் வஷண் னமஃ 128 ॥

ஜ்ஞானம் விஜ்ஞானமானன்தோ போதஃ ஸம்வித்ஸமோ‌உஸமஃ ।
ஏக ஏகாக்ஷராதார ஏகாக்ஷரபராயணஃ ॥ 129 ॥

ஏகாக்ரதீரேகவீர ஏகோ‌உனேகஸ்வரூபத்றுக் ।
த்விரூபோ த்விபுஜோ த்வ்யக்ஷோ த்விரதோ த்வீபரக்ஷகஃ ॥ 130 ॥

த்வைமாதுரோ த்விவதனோ த்வன்த்வஹீனோ த்வயாதிகஃ ।
த்ரிதாமா த்ரிகரஸ்த்ரேதா த்ரிவர்கபலதாயகஃ ॥ 131 ॥

த்ரிகுணாத்மா த்ரிலோகாதிஸ்த்ரிஶக்தீஶஸ்த்ரிலோசனஃ ।
சதுர்விதவசோவ்றுத்திபரிவ்றுத்திப்ரவர்தகஃ ॥ 132 ॥

சதுர்பாஹுஶ்சதுர்தன்தஶ்சதுராத்மா சதுர்புஜஃ ।
சதுர்விதோபாயமயஶ்சதுர்வர்ணாஶ்ரமாஶ்ரயஃ 133 ॥

சதுர்தீபூஜனப்ரீதஶ்சதுர்தீதிதிஸம்பவஃ ॥
பஞ்சாக்ஷராத்மா பஞ்சாத்மா பஞ்சாஸ்யஃ பஞ்சக்றுத்தமஃ ॥ 134 ॥

பஞ்சாதாரஃ பஞ்சவர்ணஃ பஞ்சாக்ஷரபராயணஃ ।
பஞ்சதாலஃ பஞ்சகரஃ பஞ்சப்ரணவமாத்றுகஃ ॥ 135 ॥

பஞ்சப்ரஹ்மமயஸ்பூர்திஃ பஞ்சாவரணவாரிதஃ ।
பஞ்சபக்ஷப்ரியஃ பஞ்சபாணஃ பஞ்சஶிகாத்மகஃ ॥ 136 ॥

ஷட்கோணபீடஃ ஷட்சக்ரதாமா ஷட்க்ரன்திபேதகஃ ।
ஷடங்கத்வான்தவித்வம்ஸீ ஷடங்குலமஹாஹ்ரதஃ ॥ 137 ॥

ஷண்முகஃ ஷண்முகப்ராதா ஷட்ஶக்திபரிவாரிதஃ ।
ஷட்வைரிவர்கவித்வம்ஸீ ஷடூர்மிபயபஞ்ஜனஃ ॥ 138 ॥

ஷட்தர்கதூரஃ ஷட்கர்மா ஷட்குணஃ ஷட்ரஸாஶ்ரயஃ ।
ஸப்தபாதாலசரணஃ ஸப்தத்வீபோருமண்டலஃ ॥ 139 ॥

ஸப்தஸ்வர்லோகமுகுடஃ ஸப்தஸப்திவரப்ரதஃ ।
ஸப்தாங்கராஜ்யஸுகதஃ ஸப்தர்ஷிகணவன்திதஃ ॥ 140 ॥

ஸப்தச்சன்தோனிதிஃ ஸப்தஹோத்ரஃ ஸப்தஸ்வராஶ்ரயஃ ।
ஸப்தாப்திகேலிகாஸாரஃ ஸப்தமாத்றுனிஷேவிதஃ ॥ 141 ॥

ஸப்தச்சன்தோ மோதமதஃ ஸப்தச்சன்தோ மகப்ரபுஃ ।
அஷ்டமூர்திர்த்யேயமூர்திரஷ்டப்ரக்றுதிகாரணம் ॥ 142 ॥

அஷ்டாங்கயோகபலப்றுதஷ்டபத்ராம்புஜாஸனஃ ।
அஷ்டஶக்திஸமானஶ்ரீரஷ்டைஶ்வர்யப்ரவர்தனஃ ॥ 143 ॥

அஷ்டபீடோபபீடஶ்ரீரஷ்டமாத்றுஸமாவ்றுதஃ ।
அஷ்டபைரவஸேவ்யோ‌உஷ்டவஸுவன்த்யோ‌உஷ்டமூர்திப்றுத் ॥ 144 ॥

அஷ்டசக்ரஸ்புரன்மூர்திரஷ்டத்ரவ்யஹவிஃப்ரியஃ ।
அஷ்டஶ்ரீரஷ்டஸாமஶ்ரீரஷ்டைஶ்வர்யப்ரதாயகஃ ।
னவனாகாஸனாத்யாஸீ னவனித்யனுஶாஸிதஃ ॥ 145 ॥

னவத்வாரபுராவ்றுத்தோ னவத்வாரனிகேதனஃ ।
னவனாதமஹானாதோ னவனாகவிபூஷிதஃ ॥ 146 ॥

னவனாராயணஸ்துல்யோ னவதுர்கானிஷேவிதஃ ।
னவரத்னவிசித்ராங்கோ னவஶக்திஶிரோத்த்றுதஃ ॥ 147 ॥

தஶாத்மகோ தஶபுஜோ தஶதிக்பதிவன்திதஃ ।
தஶாத்யாயோ தஶப்ராணோ தஶேன்த்ரியனியாமகஃ ॥ 148 ॥

தஶாக்ஷரமஹாமன்த்ரோ தஶாஶாவ்யாபிவிக்ரஹஃ ।
ஏகாதஶமஹாருத்ரைஃஸ்துதஶ்சைகாதஶாக்ஷரஃ ॥ 149 ॥

த்வாதஶத்விதஶாஷ்டாதிதோர்தண்டாஸ்த்ரனிகேதனஃ ।
த்ரயோதஶபிதாபின்னோ விஶ்வேதேவாதிதைவதம் ॥ 150 ॥

சதுர்தஶேன்த்ரவரதஶ்சதுர்தஶமனுப்ரபுஃ ।
சதுர்தஶாத்யவித்யாட்யஶ்சதுர்தஶஜகத்பதிஃ ॥ 151 ॥

ஸாமபஞ்சதஶஃ பஞ்சதஶீஶீதாம்ஶுனிர்மலஃ ।
திதிபஞ்சதஶாகாரஸ்தித்யா பஞ்சதஶார்சிதஃ ॥ 152 ॥

ஷோடஶாதாரனிலயஃ ஷோடஶஸ்வரமாத்றுகஃ ।
ஷோடஶான்தபதாவாஸஃ ஷோடஶேன்துகலாத்மகஃ ॥ 153 ॥

கலாஸப்ததஶீ ஸப்ததஶஸப்ததஶாக்ஷரஃ ।
அஷ்டாதஶத்வீபபதிரஷ்டாதஶபுராணக்றுத் ॥ 154 ॥

அஷ்டாதஶௌஷதீஸ்றுஷ்டிரஷ்டாதஶவிதிஃ ஸ்ம்றுதஃ ।
அஷ்டாதஶலிபிவ்யஷ்டிஸமஷ்டிஜ்ஞானகோவிதஃ ॥ 155 ॥

அஷ்டாதஶான்னஸம்பத்திரஷ்டாதஶவிஜாதிக்றுத் ।
ஏகவிம்ஶஃ புமானேகவிம்ஶத்யங்குலிபல்லவஃ ॥ 156 ॥

சதுர்விம்ஶதிதத்த்வாத்மா பஞ்சவிம்ஶாக்யபூருஷஃ ।
ஸப்தவிம்ஶதிதாரேஶஃ ஸப்தவிம்ஶதியோகக்றுத் ॥ 157 ॥

த்வாத்ரிம்ஶத்பைரவாதீஶஶ்சதுஸ்த்ரிம்ஶன்மஹாஹ்ரதஃ ।
ஷட்த்ரிம்ஶத்தத்த்வஸம்பூதிரஷ்டத்ரிம்ஶத்கலாத்மகஃ ॥ 158 ॥

பஞ்சாஶத்விஷ்ணுஶக்தீஶஃ பஞ்சாஶன்மாத்றுகாலயஃ ।
த்விபஞ்சாஶத்வபுஃஶ்ரேணீத்ரிஷஷ்ட்யக்ஷரஸம்ஶ்ரயஃ ।
பஞ்சாஶதக்ஷரஶ்ரேணீபஞ்சாஶத்ருத்ரவிக்ரஹஃ ॥ 159 ॥

சதுஃஷஷ்டிமஹாஸித்தியோகினீவ்றுன்தவன்திதஃ ।
னமதேகோனபஞ்சாஶன்மருத்வர்கனிரர்கலஃ ॥ 160 ॥

சதுஃஷஷ்ட்யர்தனிர்ணேதா சதுஃஷஷ்டிகலானிதிஃ ।
அஷ்டஷஷ்டிமஹாதீர்தக்ஷேத்ரபைரவவன்திதஃ ॥ 161 ॥

சதுர்னவதிமன்த்ராத்மா ஷண்ணவத்யதிகப்ரபுஃ ।
ஶதானன்தஃ ஶதத்றுதிஃ ஶதபத்ராயதேக்ஷணஃ ॥ 162 ॥

ஶதானீகஃ ஶதமகஃ ஶததாராவராயுதஃ ।
ஸஹஸ்ரபத்ரனிலயஃ ஸஹஸ்ரபணிபூஷணஃ ॥ 163 ॥

ஸஹஸ்ரஶீர்ஷா புருஷஃ ஸஹஸ்ராக்ஷஃ ஸஹஸ்ரபாத் ।
ஸஹஸ்ரனாமஸம்ஸ்துத்யஃ ஸஹஸ்ராக்ஷபலாபஹஃ ॥ 164 ॥

தஶஸாஹஸ்ரபணிப்றுத்பணிராஜக்றுதாஸனஃ ।
அஷ்டாஶீதிஸஹஸ்ராத்யமஹர்ஷிஸ்தோத்ரபாடிதஃ ॥ 165 ॥

லக்ஷாதாரஃ ப்ரியாதாரோ லக்ஷாதாரமனோமயஃ ।
சதுர்லக்ஷஜபப்ரீதஶ்சதுர்லக்ஷப்ரகாஶகஃ ॥ 166 ॥

சதுரஶீதிலக்ஷாணாம் ஜீவானாம் தேஹஸம்ஸ்திதஃ ।
கோடிஸூர்யப்ரதீகாஶஃ கோடிசன்த்ராம்ஶுனிர்மலஃ ॥ 167 ॥

ஶிவோத்பவாத்யஷ்டகோடிவைனாயகதுரன்தரஃ ।
ஸப்தகோடிமஹாமன்த்ரமன்த்ரிதாவயவத்யுதிஃ ॥ 168 ॥

த்ரயஸ்த்ரிம்ஶத்கோடிஸுரஶ்ரேணீப்ரணதபாதுகஃ ।
அனன்ததேவதாஸேவ்யோ ஹ்யனன்தஶுபதாயகஃ ॥ 169 ॥

அனன்தனாமானன்தஶ்ரீரனன்தோ‌உனன்தஸௌக்யதஃ ।
அனன்தஶக்திஸஹிதோ ஹ்யனன்தமுனிஸம்ஸ்துதஃ ॥ 170 ॥

இதி வைனாயகம் னாம்னாம் ஸஹஸ்ரமிதமீரிதம் ।
இதம் ப்ராஹ்மே முஹூர்தே யஃ படதி ப்ரத்யஹம் னரஃ ॥ 171 ॥

கரஸ்தம் தஸ்ய ஸகலமைஹிகாமுஷ்மிகம் ஸுகம் ।
ஆயுராரோக்யமைஶ்வர்யம் தைர்யம் ஶௌர்யம் பலம் யஶஃ ॥ 172 ॥

மேதா ப்ரஜ்ஞா த்றுதிஃ கான்திஃ ஸௌபாக்யமபிரூபதா ।
ஸத்யம் தயா க்ஷமா ஶான்திர்தாக்ஷிண்யம் தர்மஶீலதா ॥ 173 ॥

ஜகத்ஸம்வனனம் விஶ்வஸம்வாதோ வேதபாடவம் ।
ஸபாபாண்டித்யமௌதார்யம் காம்பீர்யம் ப்ரஹ்மவர்சஸம் ॥ 174 ॥

ஓஜஸ்தேஜஃ குலம் ஶீலம் ப்ரதாபோ வீர்யமார்யதா ।
ஜ்ஞானம் விஜ்ஞானமாஸ்திக்யம் ஸ்தைர்யம் விஶ்வாஸதா ததா ॥ 175 ॥

தனதான்யாதிவ்றுத்திஶ்ச ஸக்றுதஸ்ய ஜபாத்பவேத் ।
வஶ்யம் சதுர்விதம் விஶ்வம் ஜபாதஸ்ய ப்ரஜாயதே ॥ 176 ॥

ராஜ்ஞோ ராஜகலத்ரஸ்ய ராஜபுத்ரஸ்ய மன்த்ரிணஃ ।
ஜப்யதே யஸ்ய வஶ்யார்தே ஸ தாஸஸ்தஸ்ய ஜாயதே ॥ 177 ॥

தர்மார்தகாமமோக்ஷாணாமனாயாஸேன ஸாதனம் ।
ஶாகினீடாகினீரக்ஷோயக்ஷக்ரஹபயாபஹம் ॥ 178 ॥

ஸாம்ராஜ்யஸுகதம் ஸர்வஸபத்னமதமர்தனம் ।
ஸமஸ்தகலஹத்வம்ஸி தக்தபீஜப்ரரோஹணம் ॥ 179 ॥

துஃஸ்வப்னஶமனம் க்ருத்தஸ்வாமிசித்தப்ரஸாதனம் ।
ஷட்வர்காஷ்டமஹாஸித்தித்ரிகாலஜ்ஞானகாரணம் ॥ 180 ॥

பரக்றுத்யப்ரஶமனம் பரசக்ரப்ரமர்தனம் ।
ஸம்க்ராமமார்கே ஸவேஷாமிதமேகம் ஜயாவஹம் ॥ 181 ॥

ஸர்வவன்த்யத்வதோஷக்னம் கர்பரக்ஷைககாரணம் ।
பட்யதே ப்ரத்யஹம் யத்ர ஸ்தோத்ரம் கணபதேரிதம் ॥ 182 ॥

தேஶே தத்ர ன துர்பிக்ஷமீதயோ துரிதானி ச ।
ன தத்கேஹம் ஜஹாதி ஶ்ரீர்யத்ராயம் ஜப்யதே ஸ்தவஃ ॥ 183 ॥

க்ஷயகுஷ்டப்ரமேஹார்ஶபகன்தரவிஷூசிகாஃ ।
குல்மம் ப்லீஹானமஶமானமதிஸாரம் மஹோதரம் ॥ 184 ॥

காஸம் ஶ்வாஸமுதாவர்தம் ஶூலம் ஶோபாமயோதரம் ।
ஶிரோரோகம் வமிம் ஹிக்காம் கண்டமாலாமரோசகம் ॥ 185 ॥

வாதபித்தகபத்வன்த்வத்ரிதோஷஜனிதஜ்வரம் ।
ஆகன்துவிஷமம் ஶீதமுஷ்ணம் சைகாஹிகாதிகம் ॥ 186 ॥

இத்யாத்யுக்தமனுக்தம் வா ரோகதோஷாதிஸம்பவம் ।
ஸர்வம் ப்ரஶமயத்யாஶு ஸ்தோத்ரஸ்யாஸ்ய ஸக்றுஜ்ஜபஃ ॥ 187 ॥

ப்ராப்யதே‌உஸ்ய ஜபாத்ஸித்திஃ ஸ்த்ரீஶூத்ரைஃ பதிதைரபி ।
ஸஹஸ்ரனாமமன்த்ரோ‌உயம் ஜபிதவ்யஃ ஶுபாப்தயே ॥ 188 ॥

மஹாகணபதேஃ ஸ்தோத்ரம் ஸகாமஃ ப்ரஜபன்னிதம் ।
இச்சயா ஸகலான் போகானுபபுஜ்யேஹ பார்திவான் ॥ 189 ॥

மனோரதபலைர்திவ்யைர்வ்யோமயானைர்மனோரமைஃ ।
சன்த்ரேன்த்ரபாஸ்கரோபேன்த்ரப்ரஹ்மஶர்வாதிஸத்மஸு ॥ 190 ॥

காமரூபஃ காமகதிஃ காமதஃ காமதேஶ்வரஃ ।
புக்த்வா யதேப்ஸிதான்போகானபீஷ்டைஃ ஸஹ பன்துபிஃ ॥ 191 ॥

கணேஶானுசரோ பூத்வா கணோ கணபதிப்ரியஃ ।
னன்தீஶ்வராதிஸானன்தைர்னன்திதஃ ஸகலைர்கணைஃ ॥ 192 ॥

ஶிவாப்யாம் க்றுபயா புத்ரனிர்விஶேஷம் ச லாலிதஃ ।
ஶிவபக்தஃ பூர்ணகாமோ கணேஶ்வரவராத்புனஃ ॥ 193 ॥

ஜாதிஸ்மரோ தர்மபரஃ ஸார்வபௌமோ‌உபிஜாயதே ।
னிஷ்காமஸ்து ஜபன்னித்யம் பக்த்யா விக்னேஶதத்பரஃ ॥ 194 ॥

யோகஸித்திம் பராம் ப்ராப்ய ஜ்ஞானவைராக்யஸம்யுதஃ ।
னிரன்தரே னிராபாதே பரமானன்தஸம்ஜ்ஞிதே ॥ 195 ॥

விஶ்வோத்தீர்ணே பரே பூர்ணே புனராவ்றுத்திவர்ஜிதே ।
லீனோ வைனாயகே தாம்னி ரமதே னித்யனிர்வ்றுதே ॥ 196 ॥

யோ னாமபிர்ஹுதைர்தத்தைஃ பூஜயேதர்சயே‌ஏன்னரஃ ।
ராஜானோ வஶ்யதாம் யான்தி ரிபவோ யான்தி தாஸதாம் ॥ 197 ॥

தஸ்ய ஸித்யன்தி மன்த்ராணாம் துர்லபாஶ்சேஷ்டஸித்தயஃ ।
மூலமன்த்ராதபி ஸ்தோத்ரமிதம் ப்ரியதமம் மம ॥ 198 ॥

னபஸ்யே மாஸி ஶுக்லாயாம் சதுர்த்யாம் மம ஜன்மனி ।
தூர்வாபிர்னாமபிஃ பூஜாம் தர்பணம் விதிவச்சரேத் ॥ 199 ॥

அஷ்டத்ரவ்யைர்விஶேஷேண குர்யாத்பக்திஸுஸம்யுதஃ ।
தஸ்யேப்ஸிதம் தனம் தான்யமைஶ்வர்யம் விஜயோ யஶஃ ॥ 200 ॥

பவிஷ்யதி ன ஸன்தேஹஃ புத்ரபௌத்ராதிகம் ஸுகம் ।
இதம் ப்ரஜபிதம் ஸ்தோத்ரம் படிதம் ஶ்ராவிதம் ஶ்ருதம் ॥ 201 ॥

வ்யாக்றுதம் சர்சிதம் த்யாதம் விம்றுஷ்டமபிவன்திதம் ।
இஹாமுத்ர ச விஶ்வேஷாம் விஶ்வைஶ்வர்யப்ரதாயகம் ॥ 202 ॥

ஸ்வச்சன்தசாரிணாப்யேஷ யேன ஸன்தார்யதே ஸ்தவஃ ।
ஸ ரக்ஷ்யதே ஶிவோத்பூதைர்கணைரத்யஷ்டகோடிபிஃ ॥ 203 ॥

லிகிதம் புஸ்தகஸ்தோத்ரம் மன்த்ரபூதம் ப்ரபூஜயேத் ।
தத்ர ஸர்வோத்தமா லக்ஷ்மீஃ ஸன்னிதத்தே னிரன்தரம் ॥ 204 ॥

தானைரஶேஷைரகிலைர்வ்ரதைஶ்ச தீர்தைரஶேஷைரகிலைர்மகைஶ்ச ।
ன தத்பலம் வின்ததி யத்கணேஶஸஹஸ்ரனாமஸ்மரணேன ஸத்யஃ ॥ 205 ॥

ஏதன்னாம்னாம் ஸஹஸ்ரம் படதி தினமணௌ ப்ரத்யஹம்ப்ரோஜ்ஜிஹானே
ஸாயம் மத்யன்தினே வா த்ரிஷவணமதவா ஸன்ததம் வா ஜனோ யஃ ।
ஸ ஸ்யாதைஶ்வர்யதுர்யஃ ப்ரபவதி வசஸாம் கீர்திமுச்சைஸ்தனோதி
தாரித்ர்யம் ஹன்தி விஶ்வம் வஶயதி ஸுசிரம் வர்ததே புத்ரபௌத்ரைஃ ॥ 206 ॥

அகிஞ்சனோப்யேகசித்தோ னியதோ னியதாஸனஃ ।
ப்ரஜபம்ஶ்சதுரோ மாஸான் கணேஶார்சனதத்பரஃ ॥ 207 ॥

தரித்ரதாம் ஸமுன்மூல்ய ஸப்தஜன்மானுகாமபி ।
லபதே மஹதீம் லக்ஷ்மீமித்யாஜ்ஞா பாரமேஶ்வரீ ॥ 208 ॥

ஆயுஷ்யம் வீதரோகம் குலமதிவிமலம் ஸம்பதஶ்சார்தினாஶஃ
கீர்திர்னித்யாவதாதா பவதி கலு னவா கான்திரவ்யாஜபவ்யா ।
புத்ராஃ ஸன்தஃ கலத்ரம் குணவதபிமதம் யத்யதன்யச்ச தத்த –
ன்னித்யம் யஃ ஸ்தோத்ரமேதத் படதி கணபதேஸ்தஸ்ய ஹஸ்தே ஸமஸ்தம் ॥ 209 ॥

கணஞ்ஜயோ கணபதிர்ஹேரம்போ தரணீதரஃ ।
மஹாகணபதிர்புத்திப்ரியஃ க்ஷிப்ரப்ரஸாதனஃ ॥ 210 ॥

அமோகஸித்திரம்றுதமன்த்ரஶ்சின்தாமணிர்னிதிஃ ।
ஸுமங்கலோ பீஜமாஶாபூரகோ வரதஃ கலஃ ॥ 211 ॥

காஶ்யபோ னன்தனோ வாசாஸித்தோ டுண்டிர்வினாயகஃ ।
மோதகைரேபிரத்ரைகவிம்ஶத்யா னாமபிஃ புமான் ॥ 212 ॥

உபாயனம் ததேத்பக்த்யா மத்ப்ரஸாதம் சிகீர்ஷதி ।
வத்ஸரம் விக்னராஜோ‌உஸ்ய தத்யமிஷ்டார்தஸித்தயே ॥ 213 ॥

யஃ ஸ்தௌதி மத்கதமனா மமாராதனதத்பரஃ ।
ஸ்துதோ னாம்னா ஸஹஸ்ரேண தேனாஹம் னாத்ர ஸம்ஶயஃ ॥ 214 ॥

னமோ னமஃ ஸுரவரபூஜிதாங்க்ரயே
னமோ னமோ னிருபமமங்கலாத்மனே ।
னமோ னமோ விபுலதயைகஸித்தயே
னமோ னமஃ கரிகலபானனாய தே ॥ 215 ॥

கிங்கிணீகணரசிதசரணஃ
ப்ரகடிதகுருமிதசாருகரணஃ ।
மதஜலலஹரீகலிதகபோலஃ
ஶமயது துரிதம் கணபதினாம்னா ॥ 216 ॥

॥ இதி ஶ்ரீகணேஶபுராணே உபாஸனாகண்டே ஈஶ்வரகணேஶஸம்வாதே
கணேஶஸஹஸ்ரனாமஸ்தோத்ரம் னாம ஷட்சத்வாரிம்ஶோத்யாயஃ ॥

See Also  Vanpuli Mel Yerivarum Engal Veera In Tamil

Ganesha Stotrams – Sri Maha Ganapati Sahasranama Stotram in English
muniruvaca
katham namnam sahasram tam ganesa upadistavan ।
sivadam tanmamacaksva lokanugrahatatpara ॥ 1 ॥

brahmovaca
devah purvam puraratih puratrayajayodyame ।
anarcanadganesasya jato vighnakulah kila ॥ 2 ॥

manasa sa vinirdharya dadrse vighnakaranam ।
mahaganapatim bhaktya samabhyarcya yathavidhi ॥ 3 ॥

vighnaprasamanopayamaprcchadaparisramam ।
santustah pujaya sambhormahaganapatih svayam ॥ 4 ॥

sarvavighnaprasamanam sarvakamaphalapradam ।
tatastasmai svayam namnam sahasramidamabravit ॥ 5 ॥

asya srimahaganapatisahasranamastotramalamantrasya ।
ganesa rsih, mahaganapatirdevata, nanavidhanicchandamsi ।
humiti bijam, tungamiti saktih, svahasaktiriti kilakam ।
sakalavighnavinasanadvara srimahaganapatiprasadasiddhyarthe jape viniyogah ।

atha karanyasah
ganesvaro ganakrida ityangusthabhyam namah ।
kumaragururisana iti tarjanibhyam namah ॥
brahmandakumbhascidvyometi madhyamabhyam namah ।
rakto raktambaradhara ityanamikabhyam namah
sarvasadgurusamsevya iti kanisthikabhyam namah ।
luptavighnah svabhaktanamiti karatalakaraprsthabhyam namah ॥

atha anganyasah
chandaschandodbhava iti hrdayaya namah ।
niskalo nirmala iti sirase svaha ।
srstisthitilayakrida iti sikhayai vasat ।
nnanam vinnanamananda iti kavacaya hum ।
astangayogaphalabhrditi netratrayaya vausat ।
anantasaktisahita ityastraya phat ।
bhurbhuvah svarom iti digbandhah ।

atha dhyanam
gajavadanamacintyam tiksnadamstram trinetram
brhadudaramasesam bhutirajam puranam ।
amaravarasupujyam raktavarnam suresam
pasupatisutamisam vighnarajam namami ॥

sriganapatiruvaca
om ganesvaro ganakrido gananatho ganadhipah ।
ekadanto vakratundo gajavaktro mahodarah ॥ 1 ॥

lambodaro dhumravarno vikato vighnanasanah ।
sumukho durmukho buddho vighnarajo gajananah ॥ 2 ॥

bhimah pramoda amodah suranando madotkatah ।
herambah sambarah sambhurlambakarno mahabalah ॥ 3 ॥

nandano lampato bhimo meghanado gananjayah ।
vinayako virupakso virah suravarapradah ॥ 4 ॥

mahaganapatirbuddhipriyah ksipraprasadanah ।
rudrapriyo ganadhyaksa umaputro‌உghanasanah ॥ 5 ॥

kumaragururisanaputro musakavahanah ।
siddhipriyah siddhipatih siddhah siddhivinayakah ॥ 6 ॥

avighnastumburuh simhavahano mohinipriyah ।
katankato rajaputrah sakalah sammitomitah ॥ 7 ॥

kusmandasamasambhutirdurjayo dhurjayo jayah ।
bhupatirbhuvanapatirbhutanam patiravyayah ॥ 8 ॥

visvakarta visvamukho visvarupo nidhirgunah ।
kavih kavinamrsabho brahmanyo brahmavitpriyah ॥ 9 ॥

jyestharajo nidhipatirnidhipriyapatipriyah ।
hiranmayapurantahsthah suryamandalamadhyagah ॥ 10 ॥

karahatidhvastasindhusalilah pusadantabhit ।
umankakelikutuki muktidah kulapavanah ॥ 11 ॥

kiriti kundali hari vanamali manomayah ।
vaimukhyahatadaityasrih padahatijitaksitih ॥ 12 ॥

sadyojatah svarnamunjamekhali durnimittahrt ।
duhsvapnahrtprasahano guni nadapratisthitah ॥ 13 ॥

surupah sarvanetradhivaso virasanasrayah ।
pitambarah khandaradah khandavaisakhasamsthitah ॥ 14 ॥

citrangah syamadasano bhalacandro havirbhujah ।
yogadhipastarakasthah puruso gajakarnakah ॥ 15 ॥

ganadhirajo vijayah sthiro gajapatidhvaji ।
devadevah smarah pranadipako vayukilakah ॥ 16 ॥

vipascidvarado nado nadabhinnamahacalah ।
varaharadano mrtyunjayo vyaghrajinambarah ॥ 17 ॥

icchasaktibhavo devatrata daityavimardanah ।
sambhuvaktrodbhavah sambhukopaha sambhuhasyabhuh ॥ 18 ॥

sambhutejah sivasokahari gaurisukhavahah ।
umangamalajo gauritejobhuh svardhunibhavah ॥ 19 ॥

yannakayo mahanado girivarsma subhananah ।
sarvatma sarvadevatma brahmamurdha kakupsrutih ॥ 20 ॥

brahmandakumbhascidvyomabhalahsatyasiroruhah ।
jagajjanmalayonmesanimeso‌உgnyarkasomadrk ॥ 21 ॥

girindraikarado dharmadharmosthah samabrmhitah ।
graharksadasano vanijihvo vasavanasikah ॥ 22 ॥

bhrumadhyasamsthitakaro brahmavidyamadodakah ।
kulacalamsah somarkaghanto rudrasirodharah ॥ 23 ॥

nadinadabhujah sarpangulikastarakanakhah ।
vyomanabhih srihrdayo meruprstho‌உrnavodarah ॥ 24 ॥

kuksisthayaksagandharvaraksahkinnaramanusah ।
prthvikatih srstilingah sailorurdasrajanukah ॥ 25 ॥

patalajangho munipatkalangusthastrayitanuh ।
jyotirmandalalangulo hrdayalananiscalah ॥ 26 ॥

hrtpadmakarnikasali viyatkelisarovarah ।
sadbhaktadhyananigadah pujavarinivaritah ॥ 27 ॥

pratapi kasyapo manta ganako vistapi bali ।
yasasvi dharmiko jeta prathamah pramathesvarah ॥ 28 ॥

cintamanirdvipapatih kalpadrumavanalayah ।
ratnamandapamadhyastho ratnasimhasanasrayah ॥ 29 ॥

tivrasiroddhrtapado jvalinimaulilalitah ।
nandananditapithasrirbhogado bhusitasanah ॥ 30 ॥

sakamadayinipithah sphuradugrasanasrayah ।
tejovatisiroratnam satyanityavatamsitah ॥ 31 ॥

savighnanasinipithah sarvasaktyambujalayah ।
lipipadmasanadharo vahnidhamatrayalayah ॥ 32 ॥

unnataprapado gudhagulphah samvrtaparsnikah ।
pinajanghah slistajanuh sthuloruh pronnamatkatih ॥ 33 ॥

nimnanabhih sthulakuksih pinavaksa brhadbhujah ।
pinaskandhah kambukantho lambostho lambanasikah ॥ 34 ॥

bhagnavamaradastungasavyadanto mahahanuh ।
hrasvanetratrayah surpakarno nibidamastakah ॥ 35 ॥

stabakakarakumbhagro ratnamaulirnirankusah ।
sarpaharakatisutrah sarpayannopavitavan ॥ 36 ॥

sarpakotirakatakah sarpagraiveyakangadah ।
sarpakaksodarabandhah sarparajottaracchadah ॥ 37 ॥

rakto raktambaradharo raktamalavibhusanah ।
rakteksano raktakaro raktatalvosthapallavah ॥ 38 ॥

svetah svetambaradharah svetamalavibhusanah ।
svetatapatrarucirah svetacamaravijitah ॥ 39 ॥

sarvavayavasampurnah sarvalaksanalaksitah ।
sarvabharanasobhadhyah sarvasobhasamanvitah ॥ 40 ॥

sarvamangalamangalyah sarvakaranakaranam ।
sarvadevavarah sarngi bijapuri gadadharah ॥ 41 ॥

subhango lokasarangah sutantustantuvardhanah ।
kiriti kundali hari vanamali subhangadah ॥ 42 ॥

iksucapadharah suli cakrapanih sarojabhrt ।
pasi dhrtotpalah salimanjaribhrtsvadantabhrt ॥ 43 ॥

kalpavallidharo visvabhayadaikakaro vasi ।
aksamaladharo nnanamudravan mudgarayudhah ॥ 44 ॥

purnapatri kambudharo vidhrtankusamulakah ।
karasthamraphalascutakalikabhrtkutharavan ॥ 45 ॥

puskarasthasvarnaghatipurnaratnabhivarsakah ।
bharatisundarinatho vinayakaratipriyah ॥ 46 ॥

mahalaksmipriyatamah siddhalaksmimanoramah ।
ramaramesapurvango daksinomamahesvarah ॥ 47 ॥

mahivarahavamango ratikandarpapascimah ।
amodamodajananah sapramodapramodanah ॥ 48 ॥

samvardhitamahavrddhirrddhisiddhipravardhanah ।
dantasaumukhyasumukhah kantikandalitasrayah ॥ 49 ॥

madanavatyasritanghrih krtavaimukhyadurmukhah ।
vighnasampallavah padmah sarvonnatamadadravah ॥ 50 ॥

vighnakrnnimnacarano dravinisaktisatkrtah ।
tivraprasannanayano jvalinipalitaikadrk ॥ 51 ॥

mohinimohano bhogadayinikantimandanah ।
kaminikantavaktrasriradhisthitavasundharah ॥ 52 ॥

vasudharamadonnado mahasankhanidhipriyah ।
namadvasumatimali mahapadmanidhih prabhuh ॥ 53 ॥

sarvasadgurusamsevyah sociskesahrdasrayah ।
isanamurdha devendrasikhah pavananandanah ॥ 54 ॥

pratyugranayano divyo divyastrasataparvadhrk ।
airavatadisarvasavarano varanapriyah ॥ 55 ॥

vajradyastraparivaro ganacandasamasrayah ।
jayajayaparikaro vijayavijayavahah ॥ 56 ॥

ajayarcitapadabjo nityanandavanasthitah ।
vilasinikrtollasah saundi saundaryamanditah ॥ 57 ॥

anantanantasukhadah sumangalasumangalah ।
nnanasrayah kriyadhara icchasaktinisevitah ॥ 58 ॥

subhagasamsritapado lalitalalitasrayah ।
kaminipalanah kamakaminikelilalitah ॥ 59 ॥

sarasvatyasrayo gaurinandanah sriniketanah ।
guruguptapado vacasiddho vagisvaripatih ॥ 60 ॥

nalinikamuko vamaramo jyesthamanoramah ।
raudrimudritapadabjo humbijastungasaktikah ॥ 61 ॥

visvadijananatranah svahasaktih sakilakah ।
amrtabdhikrtavaso madaghurnitalocanah ॥ 62 ॥

ucchistocchistaganako ganeso gananayakah ।
sarvakalikasamsiddhirnityasevyo digambarah ॥ 63 ॥

anapayo‌உnantadrstiraprameyo‌உjaramarah ।
anavilo‌உpratihatiracyuto‌உmrtamaksarah ॥ 64 ॥

apratarkyo‌உksayo‌உjayyo‌உnadharo‌உnamayomalah ।
ameyasiddhiradvaitamaghoro‌உgnisamananah ॥ 65 ॥

anakaro‌உbdhibhumyagnibalaghno‌உvyaktalaksanah ।
adharapithamadhara adharadheyavarjitah ॥ 66 ॥

akhuketana asapuraka akhumaharathah ।
iksusagaramadhyastha iksubhaksanalalasah ॥ 67 ॥

iksucapatirekasririksucapanisevitah ।
indragopasamanasririndranilasamadyutih ॥ 68 ॥

indivaradalasyama indumandalamanditah ।
idhmapriya idabhaga idavanindirapriyah ॥ 69 ॥

iksvakuvighnavidhvamsi itikartavyatepsitah ।
isanamaulirisana isanapriya itiha ॥ 70 ॥

isanatrayakalpanta ihamatravivarjitah ।
upendra udubhrnmaulirudunathakarapriyah ॥ 71 ॥

unnatanana uttunga udarastridasagranih ।
urjasvanusmalamada uhapohadurasadah ॥ 72 ॥

rgyajuhsamanayana rddhisiddhisamarpakah ।
rjucittaikasulabho rnatrayavimocanah ॥ 73 ॥

luptavighnah svabhaktanam luptasaktih suradvisam ।
luptasrirvimukharcanam lutavisphotanasanah ॥ 74 ॥

ekarapithamadhyastha ekapadakrtasanah ।
ejitakhiladaityasriredhitakhilasamsrayah ॥ 75 ॥

aisvaryanidhiraisvaryamaihikamusmikapradah ।
airammadasamonmesa airavatasamananah ॥ 76 ॥

onkaravacya onkara ojasvanosadhipatih ।