Devi Mahatmyam Argala Stotram In Tamil And English

॥ Devi Stotram – Devi Mahatmyam Argala Stotram Tamil Lyrics ॥

அஸ்யஶ்ரீ அர்களா ஸ்தோத்ர மம்த்ரஸ்ய விஷ்ணுஃ றுஷிஃ। அனுஷ்டுப்சம்தஃ। ஶ்ரீ மஹாலக்ஷீர்தேவதா। மம்த்ரோதிதா தேவ்யோபீஜம்।
னவார்ணோ மம்த்ர ஶக்திஃ। ஶ்ரீ ஸப்தஶதீ மம்த்ரஸ்தத்வம் ஶ்ரீ ஜகதம்தா ப்ரீத்யர்தே ஸப்தஶதீ படாம் கத்வேன ஜபே வினியோகஃ॥

த்யானம்
ஓம் பன்தூக குஸுமாபாஸாம் பஞ்சமுண்டாதிவாஸினீம்।
ஸ்புரச்சன்த்ரகலாரத்ன முகுடாம் முண்டமாலினீம்॥
த்ரினேத்ராம் ரக்த வஸனாம் பீனோன்னத கடஸ்தனீம்।
புஸ்தகம் சாக்ஷமாலாம் ச வரம் சாபயகம் க்ரமாத்॥
தததீம் ஸம்ஸ்மரேன்னித்யமுத்தராம்னாயமானிதாம்।

அதவா
யா சண்டீ மதுகைடபாதி தைத்யதளனீ யா மாஹிஷோன்மூலினீ
யா தூம்ரேக்ஷன சண்டமுண்டமதனீ யா ரக்த பீஜாஶனீ।
ஶக்திஃ ஶும்பனிஶும்பதைத்யதளனீ யா ஸித்தி தாத்ரீ பரா
ஸா தேவீ னவ கோடி மூர்தி ஸஹிதா மாம் பாது விஶ்வேஶ்வரீ॥

ஓம் னமஶ்சண்டிகாயை
மார்கண்டேய உவாச

ஓம் ஜயத்வம் தேவி சாமுண்டே ஜய பூதாபஹாரிணி।
ஜய ஸர்வ கதே தேவி காள ராத்ரி னமோ‌உஸ்துதே॥1॥

மதுகைடபவித்ராவி விதாத்ரு வரதே னமஃ
ஓம் ஜயன்தீ மம்களா காளீ பத்ரகாளீ கபாலினீ ॥2॥

துர்கா ஶிவா க்ஷமா தாத்ரீ ஸ்வாஹா ஸ்வதா னமோ‌உஸ்துதே
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥3॥

மஹிஷாஸுர னிர்னாஶி பக்தானாம் ஸுகதே னமஃ।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥4॥

தூம்ரனேத்ர வதே தேவி தர்ம காமார்த தாயினி।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥5॥

ரக்த பீஜ வதே தேவி சண்ட முண்ட வினாஶினி ।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥6॥

னிஶும்பஶும்ப னிர்னாஶி த்ரைலோக்ய ஶுபதே னமஃ
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥7॥

வன்தி தாங்க்ரியுகே தேவி ஸர்வஸௌபாக்ய தாயினி।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥8॥

அசின்த்ய ரூப சரிதே ஸர்வ ஶத்று வினாஶினி।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥9॥

னதேப்யஃ ஸர்வதா பக்த்யா சாபர்ணே துரிதாபஹே।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥10॥

See Also  Maa Mangala Stuti In English

ஸ்துவத்ப்யோபக்திபூர்வம் த்வாம் சண்டிகே வ்யாதி னாஶினி
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥11॥

சண்டிகே ஸததம் யுத்தே ஜயன்தீ பாபனாஶினி।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥12॥

தேஹி ஸௌபாக்யமாரோக்யம் தேஹி தேவீ பரம் ஸுகம்।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥13॥

விதேஹி தேவி கல்யாணம் விதேஹி விபுலாம் ஶ்ரியம்।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥14॥

விதேஹி த்விஷதாம் னாஶம் விதேஹி பலமுச்சகைஃ।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥15॥

ஸுராஸுரஶிரோ ரத்ன னிக்றுஷ்டசரணே‌உம்பிகே।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥16॥

வித்யாவன்தம் யஶஸ்வன்தம் லக்ஷ்மீவன்தஞ்ச மாம் குரு।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥17॥

தேவி ப்ரசண்ட தோர்தண்ட தைத்ய தர்ப னிஷூதினி।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥18॥

ப்ரசண்ட தைத்யதர்பக்னே சண்டிகே ப்ரணதாயமே।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥19॥

சதுர்புஜே சதுர்வக்த்ர ஸம்ஸ்துதே பரமேஶ்வரி।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥20॥

க்றுஷ்ணேன ஸம்ஸ்துதே தேவி ஶஶ்வத்பக்த்யா ஸதாம்பிகே।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥21॥

ஹிமாசலஸுதானாதஸம்ஸ்துதே பரமேஶ்வரி।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥22॥

இன்த்ராணீ பதிஸத்பாவ பூஜிதே பரமேஶ்வரி।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥23॥

தேவி பக்தஜனோத்தாம தத்தானன்தோதயே‌உம்பிகே।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥24॥

பார்யாம் மனோரமாம் தேஹி மனோவ்றுத்தானுஸாரிணீம்।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥25॥

தாரிணீம் துர்க ஸம்ஸார ஸாகர ஸ்யாசலோத்பவே।
ரூபம் தேஹி ஜயம் தேஹி யஶோ தேஹி த்விஷோ ஜஹி॥26॥

இதம்ஸ்தோத்ரம் படித்வா து மஹாஸ்தோத்ரம் படேன்னரஃ।
ஸப்தஶதீம் ஸமாராத்ய வரமாப்னோதி துர்லபம்॥27॥

॥ இதி ஶ்ரீ அர்கலா ஸ்தோத்ரம் ஸமாப்தம் ॥

See Also  Deva Danava Krita Shiva Stotram In English

॥ Devi Stotram – Devi Mahatmyam Argala Stotram in English


asyasri argala stotra mantrasya visnuh rsih। anustupchandah। sri mahalaksirdevata। mantrodita devyobijam।
navarno mantra saktih। sri saptasati mantrastatvam sri jagadanda prityarthe saptasati patham gatvena jape viniyogah॥

dhyanam
om bandhuka kusumabhasam pañcamundadhivasinim।
sphuraccandrakalaratna mukutam mundamalinim॥
trinetram rakta vasanam pinonnata ghatastanim।
pustakam caksamalam ca varam cabhayakam kramat॥
dadhatim samsmarennityamuttaramnayamanitam।

athava
ya candi madhukaitabhadi daityadalani ya mahisonmulini
ya dhumreksana candamundamathani ya rakta bijasani।
saktih sumbhanisumbhadaityadalani ya siddhi datri para
sa devi nava koti murti sahita mam patu visvesvari॥

om namascandikayai
markandeya uvaca

om jayatvam devi camunde jaya bhutapaharini।
jaya sarva gate devi kala ratri namo‌உstute॥1॥

madhukaithabhavidravi vidhatru varade namah
om jayanti mangala kali bhadrakali kapalini ॥2॥

durga siva ksama dhatri svaha svadha namo‌உstute
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥3॥

mahisasura nirnasi bhaktanam sukhade namah।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥4॥

dhumranetra vadhe devi dharma kamartha dayini।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥5॥

rakta bija vadhe devi canda munda vinasini ।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥6॥

nisumbhasumbha nirnasi trailokya subhade namah
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥7॥

vandi tanghriyuge devi sarvasaubhagya dayini।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥8॥

acintya rupa carite sarva satr vinasini।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥9॥

natebhyah sarvada bhaktya caparne duritapahe।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥10॥

stuvadbhyobhaktipurvam tvam candike vyadhi nasini
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥11॥

candike satatam yuddhe jayanti papanasini।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥12॥

dehi saubhagyamarogyam dehi devi param sukham।
rupam dhehi jayam dehi yaso dhehi dviso jahi॥13॥

vidhehi devi kalyanam vidhehi vipulam sriyam।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥14॥

vidhehi dvisatam nasam vidhehi balamuccakaih।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥15॥

surasurasiro ratna nighrstacarane‌உmbike।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥16॥

vidhyavantam yasasvantam laksmivantañca mam kuru।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥17॥

devi pracanda dordanda daitya darpa nisudini।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥18॥

pracanda daityadarpaghne candike pranatayame।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥19॥

caturbhuje caturvaktra samstute paramesvari।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥20॥

krsnena samstute devi sasvadbhaktya sadambike।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥21॥

himacalasutanathasamstute paramesvari।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥22॥

indrani patisadbhava pujite paramesvari।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥23॥

devi bhaktajanoddama dattanandodaye‌உmbike।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥24॥

bharyam manoramam dehi manovrttanusarinim।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥25॥

tarinim durga samsara sagara syacalodbave।
rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi॥26॥

idamstotram pathitva tu mahastotram pathennarah।
saptasatim samaradhya varamapnoti durlabham॥27॥

॥ iti srī argala stotram samaptam ॥