Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 10 In Tamil And English

Devi Mahatmyam Navaavarna Vidhi Stotram was wrote by Rishi Markandeya.

॥ Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 10 Stotram Tamil Lyrics ॥

ஶும்போவதோ னாம தஶமோ‌உத்யாயஃ ॥

றுஷிருவாச॥1॥

னிஶும்பம் னிஹதம் த்றுஷ்ட்வா ப்ராதரம்ப்ராணஸம்மிதம்।
ஹன்யமானம் பலம் சைவ ஶும்பஃ க்றுத்தோ‌உப்ரவீத்வசஃ ॥ 2 ॥

பலாவலேபதுஷ்டே த்வம் மா துர்கே கர்வ மாவஹ।
அன்யாஸாம் பலமாஶ்ரித்ய யுத்த்யஸே சாதிமானினீ॥3॥

தேவ்யுவாச॥4॥

ஏகைவாஹம் ஜகத்யத்ர த்விதீயா கா மமாபரா।
பஶ்யைதா துஷ்ட மய்யேவ விஶன்த்யோ மத்விபூதயஃ॥5॥

ததஃ ஸமஸ்தாஸ்தா தேவ்யோ ப்ரஹ்மாணீ ப்ரமுகாலயம்।
தஸ்யா தேவ்யாஸ்தனௌ ஜக்முரேகைவாஸீத்ததாம்பிகா॥6॥

தேவ்யுவாச॥7॥

அஹம் விபூத்யா பஹுபிரிஹ ரூபைர்யதாஸ்திதா।
தத்ஸம்ஹ்றுதம் மயைகைவ திஷ்டாம்யாஜௌ ஸ்திரோ பவ॥8॥

றுஷிருவாச॥9॥

ததஃ ப்ரவவ்றுதே யுத்தம் தேவ்யாஃ ஶும்பஸ்ய சோபயோஃ।
பஶ்யதாம் ஸர்வதேவானாம் அஸுராணாம் ச தாருணம்॥10॥

ஶர வர்ஷைஃ ஶிதைஃ ஶஸ்த்ரைஸ்ததா சாஸ்த்ரைஃ ஸுதாருணைஃ।
தயோர்யுத்தமபூத்பூயஃ ஸர்வலோகபயஜ்ஞ்கரம்॥11॥

திவ்யான்யஶ்த்ராணி ஶதஶோ முமுசே யான்யதாம்பிகா।
பபஜ்ஞ தானி தைத்யேன்த்ரஸ்தத்ப்ரதீகாதகர்த்றுபிஃ॥12॥

முக்தானி தேன சாஸ்த்ராணி திவ்யானி பரமேஶ்வரீ।
பபஞ்ஜ லீலயைவோக்ர ஹூஜ்காரோச்சாரணாதிபிஃ॥13॥

ததஃ ஶரஶதைர்தேவீம் ஆச்சாதயத ஸோ‌உஸுரஃ।
ஸாபி தத்குபிதா தேவீ தனுஶ்சிச்சேத சேஷுபிஃ॥14॥

சின்னே தனுஷி தைத்யேன்த்ரஸ்ததா ஶக்திமதாததே।
சிச்சேத தேவீ சக்ரேண தாமப்யஸ்ய கரேஸ்திதாம்॥15॥

ததஃ கட்க முபாதாய ஶத சன்த்ரம் ச பானுமத்।
அப்யதாவத்ததா தேவீம் தைத்யானாமதிபேஶ்வரஃ॥16॥

தஸ்யாபதத ஏவாஶு கட்கம் சிச்சேத சண்டிகா।
தனுர்முக்தைஃ ஶிதைர்பாணைஶ்சர்ம சார்ககராமலம்॥17॥

ஹதாஶ்வஃ பதத ஏவாஶு கட்கம் சிச்சேத சம்டிகா।
ஜக்ராஹ முத்கரம் கோரம் அம்பிகானிதனோத்யதஃ॥18॥

See Also  Narayaniyam Pancadasadasakam In Tamil – Narayaneeyam Dasakam 15

சிச்சேதாபததஸ்தஸ்ய முத்கரம் னிஶிதைஃ ஶரைஃ।
ததாபி ஸோ‌உப்யதாவத்தம் முஷ்டிமுத்யம்யவேகவான்॥19॥

ஸ முஷ்டிம் பாதயாமாஸ ஹ்றுதயே தைத்ய புங்கவஃ।
தேவ்யாஸ்தம் சாபி ஸா தேவீ தலே னோ ரஸ்ய தாடயத்॥20॥

தலப்ரஹாராபிஹதோ னிபபாத மஹீதலே।
ஸ தைத்யராஜஃ ஸஹஸா புனரேவ ததோத்திதஃ॥21॥

உத்பத்ய ச ப்ரக்றுஹ்யோச்சைர் தேவீம் ககனமாஸ்திதஃ।
தத்ராபி ஸா னிராதாரா யுயுதே தேன சண்டிகா॥22॥

னியுத்தம் கே ததா தைத்ய ஶ்சண்டிகா ச பரஸ்பரம்।
சக்ரதுஃ ப்ரதமம் ஸித்த முனிவிஸ்மயகாரகம்॥23॥

ததோ னியுத்தம் ஸுசிரம் க்றுத்வா தேனாம்பிகா ஸஹ।
உத்பாட்ய ப்ராமயாமாஸ சிக்ஷேப தரணீதலே॥24॥

ஸக்ஷிப்தோதரணீம் ப்ராப்ய முஷ்டிமுத்யம்ய வேகவான்।
அப்யதாவத துஷ்டாத்மா சண்டிகானிதனேச்சயா॥25॥

தமாயன்தம் ததோ தேவீ ஸர்வதைத்யஜனேஶர்வம்।
ஜகத்யாம் பாதயாமாஸ பித்வா ஶூலேன வக்ஷஸி॥26॥

ஸ கதாஸுஃ பபாதோர்வ்யாம் தேவீஶூலாக்ரவிக்ஷதஃ।
சாலயன் ஸகலாம் ப்றுத்வீம் ஸாப்தித்வீபாம் ஸபர்வதாம்॥27॥

ததஃ ப்ரஸன்ன மகிலம் ஹதே தஸ்மின் துராத்மனி।
ஜகத்ஸ்வாஸ்த்யமதீவாப னிர்மலம் சாபவன்னபஃ ॥28॥

உத்பாதமேகாஃ ஸோல்கா யேப்ராகாஸம்ஸ்தே ஶமம் யயுஃ।
ஸரிதோ மார்கவாஹின்யஸ்ததாஸம்ஸ்தத்ர பாதிதே॥29॥

ததோ தேவ கணாஃ ஸர்வே ஹர்ஷ னிர்பரமானஸாஃ।
பபூவுர்னிஹதே தஸ்மின் கன்தர்வா லலிதம் ஜகுஃ॥30॥

அவாதயம் ஸ்ததைவான்யே னன்றுதுஶ்சாப்ஸரோகணாஃ।
வவுஃ புண்யாஸ்ததா வாதாஃ ஸுப்ரபோ‌உ பூத்திவாகரஃ॥31॥

ஜஜ்வலுஶ்சாக்னயஃ ஶான்தாஃ ஶான்ததிக்ஜனிதஸ்வனாஃ॥32॥

॥ ஸ்வஸ்தி ஶ்ரீ மார்கண்டேய புராணே ஸாவர்னிகேமன்வன்தரே தேவி மஹத்ம்யே ஶும்போவதோ னாம தஶமோ த்யாயஃ ஸமாப்தம் ॥

ஆஹுதி
ஓம் க்லீம் ஜயம்தீ ஸாம்காயை ஸஶக்திகாயை ஸபரிவாராயை ஸவாஹனாயை காமேஶ்வர்யை மஹாஹுதிம் ஸமர்பயாமி னமஃ ஸ்வாஹா ॥

See Also  Sri Lakshmi Narasimha Karavalambam Stotram In English

॥ Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 10 Stotram in English


sumbhovadho nama dasamo‌உdhyayah ॥
rsiruvaca॥1॥

nisumbham nihatam drstva bhratarampranasammitam।
hanyamanam balam caiva sumbah krddho‌உbravidvacah ॥ 2 ॥

balavalepaduste tvam ma durge garva mavaha।
anyasam balamasritya yuddyase catimanini॥3॥

devyuvaca॥4॥

ekaivaham jagatyatra dvitiya ka mamapara।
pasyaita dusta mayyeva visantyo madvibhutayah॥5॥

tatah samastasta devyo brahmani pramukhalayam।
tasya devyastanau jagmurekaivasittadambika॥6॥

devyuvaca॥7॥

aham vibhutya bahubhiriha rupairyadasthita।
tatsamhrtam mayaikaiva tistamyajau sthiro bhava॥8॥

rsiruvaca॥9॥

tatah pravavrte yuddham devyah sumbhasya cobhayoh।
pasyatam sarvadevanam asuranam ca darunam॥10॥

sara varsaih sitaih sastraistatha castraih sudarunaih।
tayoryuddamabhudbhuyah sarvalokabhayannkaram॥11॥

divyanyastrani sataso mumuce yanyathambika।
babhanna tani daityendrastatpratighatakartrbhih॥12॥

muktani tena castrani divyani paramesvari।
babhanja lilayaivogra hujkaroccaranadibhih॥13॥

tatah sarasatairdevim accadayata so‌உsurah।
sapi tatkupita devi dhanuscichceda cesubhih॥14॥

cinne dhanusi daityendrastatha saktimathadade।
cichceda devi cakrena tamapyasya karesthitam॥15॥

tatah khadga mupadaya sata candram ca bhanumat।
abhyadhavattada devim daityanamadhipesvarah॥16॥

tasyapatata evasu khadgam ciccheda candika।
dhanurmuktaih sitairbanaiscarma carkakaramalam॥17॥

hatasvah patata evasu khadgam cichceda candika।
jagraha mudgaram ghoram ambikanidhanodyatah॥18॥

cicchedapatatastasya mudgaram nisitaih saraih।
tathapi so‌உbhyadhavattam mustimudyamyavegavan॥19॥

sa mustim patayamasa hrdaye daitya pungavah।
devyastam capi sa devi tale no rasya tadayat॥20॥

talapraharabhihato nipapata mahitale।
sa daityarajah sahasa punareva tathotthitah॥21॥

utpatya ca pragrhyoccair devim gaganamasthitah।
tatrapi sa niradhara yuyudhe tena candika॥22॥

niyuddham khe tada daitya scandika ca parasparam।
cakratuh pradhamam siddha munivismayakarakam॥23॥

tato niyuddham suciram krtva tenambika saha।
utpatya bhramayamasa ciksepa dharanitale॥24॥

saksiptodharanim prapya mustimudyamya vegavan।
abhyadhavata dustatma candikanidhanecchaya॥25॥

tamayantam tato devi sarvadaityajanesarvam।
jagatyam patayamasa bhitva sulena vaksasi॥26॥

sa gatasuh papatorvyam devisulagraviksatah।
calayan sakalam prthvim sabdidvipam saparvatam॥27॥

tatah prasanna makhilam hate tasmin duratmani।
jagatsvasthyamativapa nirmalam cabhavannabhah ॥28॥

utpatameghah solka yepragasamste samam yayuh।
sarito margavahinyastathasamstatra patite॥29॥

tato deva ganah sarve harsa nirbharamanasah।
babhuvurnihate tasmin gandarva lalitam jaguh॥30॥

avadayam stathaivanye nanrtuscapsaroganah।
vavuh punyastatha vatah suprabho‌உ bhuddhivakarah॥31॥

jajvaluscagnayah santah santadigjanitasvanah॥32॥

॥ svasti sri markandeya purane savarnikemanvantare devi mahatmye sumbhovadho nama dasamo dhyayah samaptam ॥

ahuti
om klim jayanti sangayai sasaktikayai saparivarayai savahanayai kamesvaryai mahahutim samarpayami namah svaha ॥