Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 4 In Tamil And English

Devi Mahatmyam Navaavarna Vidhi Stotram was wrote by Rishi Markandeya.

॥ Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 4 Stotram Tamil Lyrics ॥

ஶக்ராதிஸ்துதிர்னாம சதுர்தோ‌உத்யாயஃ ॥

த்யானம்
காலாப்ராபாம் கடாக்ஷைர் அரி குல பயதாம் மௌளி பத்தேம்து ரேகாம்
ஶம்க சக்ர க்றுபாணம் த்ரிஶிக மபி கரைர் உத்வஹன்தீம் த்ரின்ற்த்ராம் ।
ஸிம்ஹ ஸ்கம்தாதிரூடாம் த்ரிபுவன மகிலம் தேஜஸா பூரயம்தீம்
த்யாயேத் துர்காம் ஜயாக்யாம் த்ரிதஶ பரிவ்றுதாம் ஸேவிதாம் ஸித்தி காமைஃ ॥
றுஷிருவாச ॥1॥

ஶக்ராதயஃ ஸுரகணா னிஹதே‌உதிவீர்யே
தஸ்மின்துராத்மனி ஸுராரிபலே ச தேவ்யா ।
தாம் துஷ்டுவுஃ ப்ரணதினம்ரஶிரோதராம்ஸா
வாக்பிஃ ப்ரஹர்ஷபுலகோத்கமசாருதேஹாஃ ॥ 2 ॥

தேவ்யா யயா ததமிதம் ஜகதாத்மஶக்த்யா
னிஃஶேஷதேவகணஶக்திஸமூஹமூர்த்யா ।
தாமம்பிகாமகிலதேவமஹர்ஷிபூஜ்யாம்
பக்த்யா னதாஃ ஸ்ம விததாதுஶுபானி ஸா னஃ ॥3॥

யஸ்யாஃ ப்ரபாவமதுலம் பகவானனன்தோ
ப்ரஹ்மா ஹரஶ்ச னஹி வக்துமலம் பலம் ச ।
ஸா சண்டிகா‌உகில ஜகத்பரிபாலனாய
னாஶாய சாஶுபபயஸ்ய மதிம் கரோது ॥4॥

யா ஶ்ரீஃ ஸ்வயம் ஸுக்றுதினாம் பவனேஷ்வலக்ஷ்மீஃ
பாபாத்மனாம் க்றுததியாம் ஹ்றுதயேஷு புத்திஃ ।
ஶ்ரத்தா ஸதாம் குலஜனப்ரபவஸ்ய லஜ்ஜா
தாம் த்வாம் னதாஃ ஸ்ம பரிபாலய தேவி விஶ்வம் ॥5॥

கிம் வர்ணயாம தவரூப மசின்த்யமேதத்
கிஞ்சாதிவீர்யமஸுரக்ஷயகாரி பூரி ।
கிம் சாஹவேஷு சரிதானி தவாத்புதானி
ஸர்வேஷு தேவ்யஸுரதேவகணாதிகேஷு – ॥6॥

ஹேதுஃ ஸமஸ்தஜகதாம் த்ரிகுணாபி தோஷைஃ
ன ஜ்ஞாயஸே ஹரிஹராதிபிரவ்யபாரா ।
ஸர்வாஶ்ரயாகிலமிதம் ஜகதம்ஶபூதம்
அவ்யாக்றுதா ஹி பரமா ப்ரக்றுதிஸ்த்வமாத்யா ॥7॥

யஸ்யாஃ ஸமஸ்தஸுரதா ஸமுதீரணேன
த்றுப்திம் ப்ரயாதி ஸகலேஷு மகேஷு தேவி ।
ஸ்வாஹாஸி வை பித்று கணஸ்ய ச த்றுப்தி ஹேது
ருச்சார்யஸே த்வமத ஏவ ஜனைஃ ஸ்வதாச ॥8॥

யா முக்திஹேதுரவிசின்த்ய மஹாவ்ரதா த்வம்
அப்யஸ்யஸே ஸுனியதேன்த்ரியதத்வஸாரைஃ ।
மோக்ஷார்திபிர்முனிபிரஸ்தஸமஸ்ததோஷை
ர்வித்யா‌உஸி ஸா பகவதீ பரமா ஹி தேவி ॥9॥

ஶப்தாத்மிகா ஸுவிமலர்க்யஜுஷாம் னிதானம்
முத்கீதரம்யபதபாடவதாம் ச ஸாம்னாம் ।
தேவீ த்ரயீ பகவதீ பவபாவனாய
வார்தாஸி ஸர்வ ஜகதாம் பரமார்திஹன்த்ரீ ॥10॥

மேதாஸி தேவி விதிதாகிலஶாஸ்த்ரஸாரா
துர்கா‌உஸி துர்கபவஸாகரஸனௌரஸங்கா ।
ஶ்ரீஃ கைட பாரிஹ்றுதயைகக்றுதாதிவாஸா
கௌரீ த்வமேவ ஶஶிமௌளிக்றுத ப்ரதிஷ்டா ॥11॥

ஈஷத்ஸஹாஸமமலம் பரிபூர்ண சன்த்ர
பிம்பானுகாரி கனகோத்தமகான்திகான்தம் ।
அத்யத்புதம் ப்ரஹ்றுதமாத்தருஷா ததாபி
வக்த்ரம் விலோக்ய ஸஹஸா மஹிஷாஸுரேண ॥12॥

த்றுஷ்ட்வாது தேவி குபிதம் ப்ருகுடீகராள
முத்யச்சஶாங்கஸத்றுஶச்சவி யன்ன ஸத்யஃ ।
ப்ராணான் முமோச மஹிஷஸ்தததீவ சித்ரம்
கைர்ஜீவ்யதே ஹி குபிதான்தகதர்ஶனேன – ॥13॥

தேவிப்ரஸீத பரமா பவதீ பவாய
ஸத்யோ வினாஶயஸி கோபவதீ குலானி ।
விஜ்ஞாதமேதததுனைவ யதஸ்தமேதத்
ன்னீதம் பலம் ஸுவிபுலம் மஹிஷாஸுரஸ்ய ॥14॥

தே ஸம்மதா ஜனபதேஷு தனானி தேஷாம்
தேஷாம் யஶாம்ஸி ன ச ஸீததி தர்மவர்கஃ ।
தன்யாஸ்த‌ஏவ னிப்றுதாத்மஜப்றுத்யதாரா
யேஷாம் ஸதாப்யுதயதா பவதீ ப்ரஸன்னா ॥15॥

தர்ம்யாணி தேவி ஸகலானி ஸதைவ கர்மானி
ண்யத்யாத்றுதஃ ப்ரதிதினம் ஸுக்றுதீ கரோதி ।
ஸ்வர்கம் ப்ரயாதி ச ததோ பவதீ ப்ரஸாதா
ல்லோகத்ரயே‌உபி பலதா னனு தேவி தேன ॥16॥

See Also  Sivarchana Chandrika – Lingasuththi In Tamil

துர்கே ஸ்ம்றுதா ஹரஸி பீதி மஶேஶ ஜன்தோஃ
ஸ்வஸ்தைஃ ஸ்ம்றுதா மதிமதீவ ஶுபாம் ததாஸி ।
தாரித்ர்யதுஃகபயஹாரிணி கா த்வதன்யா
ஸர்வோபகாரகரணாய ஸதார்த்ரசித்தா ॥17॥

ஏபிர்ஹதைர்ஜகதுபைதி ஸுகம் ததைதே
குர்வன்து னாம னரகாய சிராய பாபம் ।
ஸம்க்ராமம்றுத்யுமதிகம்ய திவம்ப்ரயான்து
மத்வேதி னூனமஹிதான்வினிஹம்ஸி தேவி ॥18॥

த்றுஷ்ட்வைவ கிம் ன பவதீ ப்ரகரோதி பஸ்ம
ஸர்வாஸுரானரிஷு யத்ப்ரஹிணோஷி ஶஸ்த்ரம் ।
லோகான்ப்ரயான்து ரிபவோ‌உபி ஹி ஶஸ்த்ரபூதா
இத்தம் மதிர்பவதி தேஷ்வஹி தே‌உஷுஸாத்வீ ॥19॥

கட்க ப்ரபானிகரவிஸ்புரணைஸ்ததோக்ரைஃ
ஶூலாக்ரகான்தினிவஹேன த்றுஶோ‌உஸுராணாம் ।
யன்னாகதா விலயமம்ஶுமதிம்துகண்ட
யோக்யானனம் தவ விலோக யதாம் ததேதத் ॥20॥

துர்வ்றுத்த வ்றுத்த ஶமனம் தவ தேவி ஶீலம்
ரூபம் ததைததவிசின்த்யமதுல்யமன்யைஃ ।
வீர்யம் ச ஹன்த்று ஹ்றுததேவபராக்ரமாணாம்
வைரிஷ்வபி ப்ரகடிதைவ தயா த்வயேத்தம் ॥21॥

கேனோபமா பவது தே‌உஸ்ய பராக்ரமஸ்ய
ரூபம் ச ஶத்றுபய கார்யதிஹாரி குத்ர ।
சித்தேக்றுபா ஸமரனிஷ்டுரதா ச த்றுஷ்டா
த்வய்யேவ தேவி வரதே புவனத்ரயே‌உபி ॥22॥

த்ரைலோக்யமேததகிலம் ரிபுனாஶனேன
த்ராதம் த்வயா ஸமரமூர்தனி தே‌உபி ஹத்வா ।
னீதா திவம் ரிபுகணா பயமப்யபாஸ்தம்
அஸ்மாகமுன்மதஸுராரிபவம் னமஸ்தே ॥23॥

ஶூலேன பாஹி னோ தேவி பாஹி கட்கேன சாம்பிகே ।
கண்டாஸ்வனேன னஃ பாஹி சாபஜ்யானிஸ்வனேன ச ॥24॥

ப்ராச்யாம் ரக்ஷ ப்ரதீச்யாம் ச சண்டிகே ரக்ஷ தக்ஷிணே ।
ப்ராமணேனாத்மஶூலஸ்ய உத்தரஸ்யாம் ததேஶ்வரீ ॥25॥

ஸௌம்யானி யானி ரூபாணி த்ரைலோக்யே விசரன்திதே ।
யானி சாத்யன்த கோராணி தைரக்ஷாஸ்மாம்ஸ்ததாபுவம் ॥26॥

கட்கஶூலகதாதீனி யானி சாஸ்த்ராணி தே‌உம்பிகே ।
கரபல்லவஸங்கீனி தைரஸ்மான்ரக்ஷ ஸர்வதஃ ॥27॥

றுஷிருவாச ॥28॥

ஏவம் ஸ்துதா ஸுரைர்திவ்யைஃ குஸுமைர்னன்தனோத்பவைஃ ।
அர்சிதா ஜகதாம் தாத்ரீ ததா கன்தானு லேபனைஃ ॥29॥

பக்த்யா ஸமஸ்தைஸ்ரி ஶைர்திவ்யைர்தூபைஃ ஸுதூபிதா ।
ப்ராஹ ப்ரஸாதஸுமுகீ ஸமஸ்தான் ப்ரணதான் ஸுரான்। ॥30॥

தேவ்யுவாச ॥31॥

வ்ரியதாம் த்ரிதஶாஃ ஸர்வே யதஸ்மத்தோ‌உபிவாஞ்சிதம் ॥32॥

தேவா ஊசு ॥33॥

பகவத்யா க்றுதம் ஸர்வம் ன கிஞ்சிதவஶிஷ்யதே ।
யதயம் னிஹதஃ ஶத்ரு ரஸ்மாகம் மஹிஷாஸுரஃ ॥34॥

யதிசாபி வரோ தேய ஸ்த்வயா‌உஸ்மாகம் மஹேஶ்வரி ।
ஸம்ஸ்ம்றுதா ஸம்ஸ்ம்றுதா த்வம் னோ ஹிம் ஸேதாஃபரமாபதஃ॥35॥

யஶ்ச மர்த்யஃ ஸ்தவைரேபிஸ்த்வாம் ஸ்தோஷ்யத்யமலானனே ।
தஸ்ய வித்தர்த்திவிபவைர்தனதாராதி ஸம்பதாம் ॥36॥

வ்றுத்தயே‌உ ஸ்மத்ப்ரஸன்னா த்வம் பவேதாஃ ஸர்வதாம்பிகே ॥37॥

றுஷிருவாச ॥38॥

இதி ப்ரஸாதிதா தேவைர்ஜகதோ‌உர்தே ததாத்மனஃ ।
ததேத்யுக்த்வா பத்ரகாளீ பபூவான்தர்ஹிதா ன்றுப ॥39॥

இத்யேதத்கதிதம் பூப ஸம்பூதா ஸா யதாபுரா ।
தேவீ தேவஶரீரேப்யோ ஜகத்ப்ரயஹிதைஷிணீ ॥40॥

புனஶ்ச கௌரீ தேஹாத்ஸா ஸமுத்பூதா யதாபவத் ।
வதாய துஷ்ட தைத்யானாம் ததா ஶும்பனிஶும்பயோஃ ॥41॥

ரக்ஷணாய ச லோகானாம் தேவானாமுபகாரிணீ ।
தச்ச்று ணுஷ்வ மயாக்யாதம் யதாவத்கதயாமிதே
ஹ்ரீம் ஓம் ॥42॥

॥ ஜய ஜய ஶ்ரீ மார்கண்டேய புராணே ஸாவர்னிகே மன்வன்தரே தேவி மஹத்ம்யே ஶக்ராதிஸ்துதிர்னாம சதுர்தோ‌உத்யாயஃ ஸமாப்தம் ॥

ஆஹுதி
ஹ்ரீம் ஜயம்தீ ஸாம்காயை ஸாயுதாயை ஸஶக்திகாயை ஸபரிவாராயை ஸவாஹனாயை ஶ்ரீ மஹாலக்ஷ்ம்யை லக்ஷ்மீ பீஜாதிஷ்டாயை மஹாஹுதிம் ஸமர்பயாமி னமஃ ஸ்வாஹா ॥

See Also  108 Names Of Rahu Deva English Mantra – 108 Names Of Raahu

॥ Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 4 Stotram in English


sakradistutirnama caturdho‌உdhyayaa ॥

dhyanam
kalabhrabham kataksair ari kula bhayadam mauḷi baddhendu rekham
sankha cakra krpanam trisikha mapi karair udvahantim trintram ।
simha skandadhirudham tribhuvana makhilam tejasa purayantim
dhyayed durgam jayakhyam tridasa parivrtam sevitam siddhi kamaia ॥

rsiruvaca ॥1॥

sakradayaa suragana nihate‌உtivirye
tasminduratmani suraribale ca devya ।
tam tustuvua pranatinamrasirodharamsa
vagbhia praharsapulakodgamacarudehaa ॥ 2 ॥

devya yaya tatamidam jagadatmasaktya
niasesadevaganasaktisamuhamurtya ।
tamambikamakhiladevamaharsipujyam
bhaktya nataa sma vidadhatusubhani sa naa ॥3॥

yasyaa prabhavamatulam bhagavanananto
brahma harasca nahi vaktumalam balam ca ।
sa candika‌உkhila jagatparipalanaya
nasaya casubhabhayasya matim karotu ॥4॥

ya sria svayam sukrtinam bhavanesvalaksmia
papatmanam krtadhiyam hrdayesu buddhia ।
sradtha satam kulajanaprabhavasya lajja
tam tvam nataa sma paripalaya devi visvam ॥5॥

kim varnayama tavarupa macintyametat
kincativiryamasuraksayakari bhuri ।
kim cahavesu caritani tavatbhutani
sarvesu devyasuradevaganadikesu – ॥6॥

hetua samastajagatam trigunapi dosaia
na nnayase hariharadibhiravyapara ।
sarvasrayakhilamidam jagadamsabhutam
avyakrta hi parama prakrtistvamadya ॥7॥

yasyaa samastasurata samudiranena
trptim prayati sakalesu makhesu devi ।
svahasi vai pitr ganasya ca trpti hetu
ruccaryase tvamata eva janaia svadhaca ॥8॥

ya muktiheturavicintya mahavrata tvam
abhyasyase suniyatendriyatatvasaraia ।
moksarthibhirmunibhirastasamastadosai
rvidya‌உsi sa bhagavati parama hi devi ॥9॥

sabdatmika suvimalargyajusam nidhanam
mudgitharamyapadapathavatam ca samnam ।
devi trayi bhagavati bhavabhavanaya
vartasi sarva jagatam paramartihantri ॥10॥

medhasi devi viditakhilasastrasara
durga‌உsi durgabhavasagarasanaurasanga ।
sria kaita bharihrdayaikakrtadhivasa
gauri tvameva sasimauḷikrta pratistha ॥11॥

isatsahasamamalam paripurna candra
bimbanukari kanakottamakantikantam ।
atyadbhutam prahrtamattarusa tathapi
vaktram vilokya sahasa mahisasurena ॥12॥

drstvatu devi kupitam bhrukutikaraḷa
mudyacchasankasadrsacchavi yanna sadyaa ।
pranan mumoca mahisastadativa citram
kairjivyate hi kupitantakadarsanena – ॥13॥

deviprasida parama bhavati bhavaya
sadyo vinasayasi kopavati kulani ।
vinnatametadadhunaiva yadastametat
nnitam balam suvipulam mahisasurasya ॥14॥

te sammata janapadesu dhanani tesam
tesam yasamsi na ca sidati dharmavargaa ।
dhanyasta–eva nibhrtatmajabhrtyadara
yesam sadabhyudayada bhavati prasanna ॥15॥

dharmyani devi sakalani sadaiva karmani
nyatyadrtaa pratidinam sukrti karoti ।
svargam prayati ca tato bhavati prasada
llokatraye‌உpi phalada nanu devi tena ॥16॥

durge smrta harasi bhiti masesa jantoa
svasthaia smrta matimativa subham dadasi ।
daridryaduakhabhayaharini ka tvadanya
sarvopakarakaranaya sadardracitta ॥17॥

ebhirhatairjagadupaiti sukham tathaite
kurvantu nama narakaya ciraya papam ।
sangramamrtyumadhigamya divamprayantu
matveti nunamahitanvinihamsi devi ॥18॥

drstvaiva kim na bhavati prakaroti bhasma
sarvasuranarisu yatprahinosi sastram ।
lokanprayantu ripavo‌உpi hi sastraputa
ittham matirbhavati tesvahi te‌உsusadhvi ॥19॥

khadga prabhanikaravisphuranaistadhograia
sulagrakantinivahena drso‌உsuranam ।
yannagata vilayamamsumadindukhanda
yogyananam tava viloka yatam tadetat ॥20॥

durvrtta vrtta samanam tava devi silam
rupam tathaitadavicintyamatulyamanyaia ।
viryam ca hantr hrtadevaparakramanam
vairisvapi prakatitaiva daya tvayettham ॥21॥

kenopama bhavatu te‌உsya parakramasya
rupam ca satrbhaya karyatihari kutra ।
cittekrpa samaranisturata ca drsta
tvayyeva devi varade bhuvanatraye‌உpi ॥22॥

trailokyametadakhilam ripunasanena
tratam tvaya samaramurdhani te‌உpi hatva ।
nita divam ripugana bhayamapyapastam
asmakamunmadasuraribhavam namaste ॥23॥

sulena pahi no devi pahi khadgena cambhike ।
ghantasvanena naa pahi capajyanisvanena ca ॥24॥

pracyam raksa praticyam ca candike raksa daksine ।
bhramanenatmasulasya uttarasyam tathesvari ॥25॥

saumyani yani rupani trailokye vicarantite ।
yani catyanta ghorani tairaksasmamstathabhuvam ॥26॥

khadgasulagadadini yani castrani te‌உmbike ।
karapallavasangini tairasmanraksa sarvataa ॥27॥

rsiruvaca ॥28॥

evam stuta surairdivyaia kusumairnandanodbhavaia ।
arcita jagatam dhatri tatha gandhanu lepanaia ॥29॥

bhaktya samastaisri sairdivyairdhupaia sudhupita ।
praha prasadasumukhi samastan pranatan suran। ॥30॥

devyuvaca ॥31॥

vriyatam tridasaa sarve yadasmatto‌உbhivanchitam ॥32॥

deva ucu ॥33॥
bhagavatya krtam sarvam na kincidavasisyate ।
yadayam nihataa satru rasmakam mahisasuraa ॥34॥

yadicapi varo deya stvaya‌உsmakam mahesvari ।
samsmrta samsmrta tvam no him sethaaparamapadaa॥35॥

yasca martyaa stavairebhistvam stosyatyamalanane ।
tasya vittarddhivibhavairdhanadaradi sampadam ॥36॥

vrddaye‌உ smatprasanna tvam bhavethaa sarvadambhike ॥37॥

rsiruvaca ॥38॥

iti prasadita devairjagato‌உrthe tathatmanaa ।
tathetyuktva bhadrakaḷi babhuvantarhita nrpa ॥39॥

ityetatkathitam bhupa sambhuta sa yathapura ।
devi devasarirebhyo jagatprayahitaisini ॥40॥

punasca gauri dehatsa samudbhuta yathabhavat ।
vadhaya dusta daityanam tatha sumbhanisumbhayoa ॥41॥

raksanaya ca lokanam devanamupakarini ।
tacchr nusva mayakhyatam yathavatkathayamite
hrim om ॥42॥

॥ jaya jaya sri markandeya purane savarnike manvantare devi mahatmye sakradistutirnama caturdho‌உdhyayaa samaptam ॥

ahuti
hrim jayanti sangayai sayudhayai sasaktikayai saparivarayai savahanayai sri mahalaksmyai laksmi bijadistayai mahahutim samarpayami namaa svaha ॥