Devi Mahatmyam Navaavarna Vidhi In Tamil And English

Devi Mahatmyam Navaavarna Vidhi Stotram was wrote by Rishi Markandeya.

॥ Devi Stotram – Devi Mahatmyam Navaavarna Vidhi Stotram Tamil Lyrics ॥

ஶ்ரீகணபதிர்ஜயதி – ஓம் அஸ்ய ஶ்ரீனவாவர்ணமன்த்ரஸ்ய ப்ரஹ்மவிஷ்ணுருத்ரா றுஷயஃ,
காயத்ர்யுஷ்ணிகனுஷ்டுபஶ்சம்தாம்ஸி ஶ்ரீமஹாகாலீமாஹாலக்ஷ்மீமஹாஸரஸ்வத்யோ தேவதாஃ,
ஐம் பீஜம், ஹ்ரீம் ஶக்தி:, க்லீம் கீலகம், ஶ்ரீமஹாகாலீமாஹாலக்ஷ்மீமஹாஸரஸ்வதீப்ரீத்யர்தே ஜபே
வினியோகஃ॥

றுஷ்யாதின்யாஸஃ
ப்ரஹ்மவிஷ்ணுருத்ரா றுஷிப்யோ னமஃ, முகே ।
மஹாகாலீமாஹாலக்ஷ்மீமஹாஸரஸ்வதீதேவதாப்யோ னமஃ,ஹ்றுதி – ஐம் பீஜாய னமஃ, குஹ்யே ।
ஹ்ரீம் ஶக்தயே னமஃ, பாதயோஃ – க்லீம் கீலகாய னமஃ, னாபௌ – ஓம் ஐம் ஹ்ரீம் க்லீம் சாமும்டாயை
விச்சே — இதி மூலேன கரௌ ஸம்ஶோத்ய

கரன்யாஸஃ
ஓம் ஐம் அம்குஷ்டாப்யாம் னமஃ – ஓம் ஹ்ரீம் தர்ஜனீப்யாம் னமஃ – ஓம் க்லீம் மத்யமாப்யாம்
னமஃ – ஓம் சாமும்டாயை அனாமிகாப்யாம் னமஃ – ஓம் விச்சே கனிஷ்டிகாப்யாம் னமஃ – ஓம் ஐம்
ஹ்ரீம் க்லீம் சாமும்டாயை விச்சே கரதலகரப்றுஷ்டாப்யாம் னமஃ ।

ஹ்றுதயாதின்யாஸஃ
ஓம் ஐம் ஹ்றுதயாய னமஃ – ஓம் ஹ்ரீம் ஶிரஸே ஸ்வாஹ – ஓம் க்லீம் ஶிகாயை வஷட் – ஓம் சாமும்டாயை
கவசாய ஹும் – ஓம் விச்சே னேத்ரத்ரயாய வௌஷட் – ஓம் ஐம் ஹ்ரீம் க்லீம் சாமும்டாயை விச்சே
அஸ்த்ராய பட் ।

அக்ஷரன்யாஸஃ
ஓம் ஐம் னமஃ, ஶிகாயாம் – ஓம் ஹ்ரீம் னமஃ, தக்ஷிணனேத்ரே – ஓம் க்லீம் னமஃ, வாமனேத்ரே – ஓம்
சாம் னமஃ, தக்ஷிணகர்ணே – ஓம் மும் னமஃ, வாமகர்ணே – ஓம் டாம் னமஃ,
தக்ஷிணனாஸாபுடே – ஓம் யைம் னமஃ, வாமனாஸாபுடே – ஓம் விம் னமஃ, முகே – ஓம் ச்சேம்
னமஃ, குஹ்யே ।
ஏவம் வின்யஸ்யாஷ்டவாரம் மூலேன வ்யாபகம் குர்யாத் ।

திங்ன்யாஸஃ
ஓம் ஐம் ப்ராச்யை னமஃ – ஓம் ஐம் ஆக்னேய்யை னமஃ – ஓம் ஹ்ரீம் தக்ஷிணாயை னமஃ – ஓம் ஹ்ரீம்
னை‌றுத்யை னமஃ – ஓம் க்லீம் பதீச்யை னமஃ – ஓம் க்லீம் வாயுவ்யை னமஃ – ஓம் சாமும்டாயை
உதீச்யை னமஃ – ஓம் சாமும்டாயை ஐஶான்யை னமஃ – ஓம் ஐம் ஹ்ரீம் க்லீம் சாமும்டாயை விச்சே
ஊர்த்வாயை னமஃ – ஓம் ஐம் ஹ்ரீம் க்லீம் சாமும்டாயை விச்சே பூம்யை னமஃ ।

த்யானம்
ஓம் கட்கம் சக்ரகதேஷுசாபபரிகாஞ்சூலம் புஶுண்டீம் ஶிரஃ
ஶங்கம் ஸன்தததீம் கரைஸ்த்ரினயனாம் ஸர்வாங்கபூஷாவ்றுதாம் ।
னீலாஶ்மத்யுதிமாஸ்யபாததஶகாம் ஸேவே மஹாகாலிகாம்
யாமஸ்தௌத்ஸ்வபிதே ஹரௌ கமலஜோ ஹன்தும் மதும் கௌடபம் ॥

ஓம் அக்ஷஸ்ரக்பரஶூ கதேஷுகுலிஶம் பத்மம் தனுஃ குண்டிகாம்
தண்டம் ஶக்திமஸிம் ச சர்ம ஜலஜம் கண்டாம் ஸுராபாஜனம் ।
ஶூலம் பாஶஸுதர்ஶனே ச தததீம் ஹஸ்தைஃ ப்ரவாலப்ரபாம்
ஸேவே ஸைரிபமர்தினீமிஹ மஹாலக்ஷ்மீம் ஸரோஜஸ்திதாம் ॥

See Also  Bhuvaneswari Ashtottara Shatanama Stotram In Bengali

ஓம் கம்டாஶூலஹலானி ஶம்கமுஸலே சக்ரம் தனுஃ ஸாயகம் ।
ஹஸ்தாப்ஜைர்தததீம் கனாம்தவிலஸச்சீதாம்ஶுதுல்யப்ரபாம் ।
கௌரீதேஹஸமுத்பவாம் த்ரிஜகதாதாரபூதாம் மஹா ।
பூர்வாமத்ர ஸரஸ்வதீமனுபஜே ஶும்பாதிதைத்யார்தினீம் ॥

ஓம் மாம் மாலேம் மஹாமாயே ஸர்வஶக்திஸ்வரூபிணி ।
சதுர்வர்கஸ்த்வயி ன்யஸ்தஸ்தஸ்மான்மே ஸித்திதா பவ ॥

ஓம் அவிக்னம் குரு மாலே த்வம் க்றுஹ்ணாமி தக்ஷிணே கரே ।
ஜபகாலே ச ஸித்த்யர்தம் ப்ரஸீத மமஸித்தயே ॥

ஐம் ஹ்ரீம் அக்ஷமாலிகாயை னமஃ ॥ 108 ॥

ஓம் மாம் மாலேம் மஹாமாயே ஸர்வஶக்திஸ்வரூபிணி ।
சதுர்வர்கஸ்த்வயி ன்யஸ்தஸ்தஸ்மான்மே ஸித்திதா பவ ॥

ஓம் அவிக்னம் குரு மாலே த்வம் க்றுஹ்ணாமி தக்ஷிணே கரே ।
ஜபகாலே ச ஸித்த்யர்தம் ப்ரஸீத மமஸித்தயே ॥

ஓம் அக்ஷமாலாதிபதயே ஸுஸித்திம் தேஹி தேஹி ஸர்வமன்த்ரார்தஸாதினி
ஸாதய ஸாதய ஸர்வஸித்திம் பரிகல்பய பரிகல்பய மே ஸ்வாஹா ।
ஓம் ஐம் ஹ்ரீம் க்லீம் சாமும்டாயை விச்சே ॥ 108 ॥

குஹ்யாதிகுஹ்யகோப்த்ரீ த்வம் க்றுஹாணாஸ்மத்க்றுதம் ஜபம் ।
ஸித்திர்பவது மே தேவி த்வத்ப்ரஸாதான்மஹேஶ்வரி ॥

ஓம் அக்ஷமாலாதிபதயே ஸுஸித்திம் தேஹி தேஹி ஸர்வமன்த்ரார்தஸாதினி
ஸாதய ஸாதய ஸர்வஸித்திம் பரிகல்பய பரிகல்பய மே ஸ்வாஹா ।
குஹ்யாதிகுஹ்யகோப்த்ரீ த்வம் க்றுஹாணாஸ்மத்க்றுதம் ஜபம் ।
ஸித்திர்பவது மே தேவி த்வத்ப்ரஸாதான்மஹேஶ்வரி ॥

கரன்யாஸஃ
ஓம் ஹ்ரீம் அம்குஷ்டாப்யாம் னமஃ – ஓம் சம் தர்ஜனீப்யாம் னமஃ – ஓம் டிம் மத்யமாப்யாம்
னமஃ – ஓம் காம் அனாமிகாப்யாம் னமஃ – ஓம் யைம் கனிஷ்டிகாப்யாம் னமஃ – ஓம் ஹ்ரீம்
சம்டிகாயை கரதலகரப்றுஷ்டாப்யாம் னமஃ ।

ஹ்றுதயாதின்யாஸஃ
கட்கினீ ஶூலினீ கோரா கதினீ சக்ரிணீ ததா ।
ஶங்கினீ சாபினீ பாணபுஶுண்டீ பைகாயுதா – ஹ்றுதயாய னமஃ ॥

ஓம் ஶூலேன பாஹி னோ தேவி பாஹி கட்கேன சாம்பிகே ।
கம்டாஸ்வனேன னஃ பாஹி சாபஜ்யானிஃஸ்வனேன ச – ஶிரஸே ஸ்வாஹா ॥

ஓம் ப்ராச்யாம் ரக்ஷ ப்ரதீம்ச்யாம் ச ரக்ஷ சம்டிகே ரக்ஷ தக்ஷிணே ।
ப்ராமணேனாத்மஶூலஸ்ய உத்தரஸ்யாம் ததேஶ்வரி – ஶிகாயை வஷட் ॥

ஓம் ஸௌம்யானி யானி ரூபாணி த்ரைலோக்யே விசரன்தி தே ।
யானி சாத்யர்தகோராணி தை ரக்ஷாஸ்மாம்ஸ்ததா புவம் – கவசாய ஹும் ॥

ஓம் கட்கஶூலகதாதீனி யானிசாஸ்த்ராணி தே‌உம்பிகே ।
கரபல்லவ ஸங்கீனி தைரஸ்மான் ரக்ஷ ஸர்வதஃ – னேத்ரத்ரயாய வௌஷட் ॥

ஓம் ஸர்வஸ்வரூபே ஸர்வேஶே ஸர்வஶக்திஸமன்விதே ।
பயேப்யஸ்த்ராஹி னோ தேவி துர்கே னமோ‌உஸ்துதே – அஸ்த்ராய பட் ॥

த்யானம்
ஓம் வித்யுத்தாமப்ரபாம் ம்றுகபதிஸ்கம்தஸ்திதாம் பீஷணாம் ।
கன்யாபிஃ கரவாலகேடவிலஸத்தஸ்தாபிராஸேவிதாம் ।
ஹஸ்தைஶ்சக்ரகதாஸிகேடவிஶிகாம்ஶ்சாபம் குணம் தர்ஜனீம் ।
பிப்ராணாமனலாத்மிகாம் ஶஶிதராம் துர்காம் த்ரினேத்ராம் பஜே ॥

See Also  Bala Tripura Sundari Ashtottara Shatanama Stotram 4 In Odia

॥ Devi Stotram – Devi Mahatmyam Navaavarna Vidhi Stotram in English


sriganapatirjayati – om asya srinavavarnamantrasya brahmavisnurudra rsayah,
gayatryusniganustubhaschandamsi srimahakalimahalaksmimahasarasvatyo devatah,
aim bijam, hrim sakti:, klim kilakam, srimahakalimahalaksmimahasarasvatiprityarthe jape
viniyogah॥

rsyadinyasah
brahmavisnurudra rsibhyo namah, mukhe ।
mahakalimahalaksmimahasarasvatidevatabhyo namah,hrdi – aim bijaya namah, guhye ।
hrim saktaye namah, padayoh – klim kilakaya namah, nabhau – om aim hrim klim camundayai
vicce — iti mūlena karau samsodhya

karanyasah
om aim angusthabhyam namah – om hrim tarjanibhyam namah – om klim madhyamabhyam
namah – om camundayai anamikabhyam namah – om vicce kanisthikabhyam namah – om aim
hrim klim camundayai vicce karatalakaraprsthabhyam namah ।

hrdayadinyasah
om aim hrdayaya namah – om hrim sirase svaha – om klim sikhayai vasat – om camundayai
kavacaya hum – om vicce netratrayaya vausat – om aim hrim klim camundayai vicce
astraya phat ।

aksaranyasah
om aim namah, sikhayam – om hrim namah, daksinanetre – om klim namah, vamanetre – om
cam namah, daksinakarne – om mum namah, vamakarne – om dam namah,
daksinanasapute – om yaim namah, vamanasapute – om vim namah, mukhe – om ccem
namah, guhye ।
evam vinyasyastavaram mūlena vyapakam kuryat ।

dinnyasah
om aim pracyai namah – om aim agneyyai namah – om hrim daksinayai namah – om hrim
nai–rtyai namah – om klim paticyai namah – om klim vayuvyai namah – om camundayai
udicyai namah – om camundayai aisanyai namah – om aim hrim klim camundayai vicce
ūrdhvayai namah – om aim hrim klim camundayai vicce bhūmyai namah ।

dhyanam
om khadgam cakragadesucapaparighañchūlam bhusundim sirah
sankham sandadhatim karaistrinayanam sarvangabhūsavrtam ।
nilasmadyutimasyapadadasakam seve mahakalikam
yamastautsvapite harau kamalajo hantum madhum kautabham ॥

om aksasrakparasū gadesukulisam padmam dhanuh kundikam
dandam saktimasim ca carma jalajam ghantam surabhajanam ।
sūlam pasasudarsane ca dadhatim hastaih pravalaprabham
seve sairibhamardinimiha mahalaksmim sarojasthitam ॥

om ghantasūlahalani sankhamusale cakram dhanuh sayakam ।
hastabjairdhadhatim ghanantavilasacchitamsutulyaprabham ।
gauridehasamudbhavam trijagatadharabhūtam maha ।
pūrvamatra sarasvatimanubhaje sumbhadidaityardhinim ॥

om mam malem mahamaye sarvasaktisvarūpini ।
caturvargastvayi nyastastasmanme siddhida bhava ॥

om avighnam kuru male tvam grhnami daksine kare ।
japakale ca siddhyartham prasida mamasiddhaye ॥

aim hrim aksamalikayai namah ॥ 108 ॥

om mam malem mahamaye sarvasaktisvarūpini ।
caturvargastvayi nyastastasmanme siddhida bhava ॥

om avighnam kuru male tvam grhnami daksine kare ।
japakale ca siddhyartham prasida mamasiddhaye ॥

om aksamaladhipataye susiddhim dehi dehi sarvamantrarthasadhini
sadhaya sadhaya sarvasiddhim parikalpaya parikalpaya me svaha ।
om aim hrim klim camundayai vicce ॥ 108 ॥

guhyatiguhyagoptri tvam grhanasmatkrtam japam ।
siddhirbhavatu me devi tvatprasadanmahesvari ॥

om aksamaladhipataye susiddhim dehi dehi sarvamantrarthasadhini
sadhaya sadhaya sarvasiddhim parikalpaya parikalpaya me svaha ।
guhyatiguhyagoptri tvam grhanasmatkrtam japam ।
siddhirbhavatu me devi tvatprasadanmahesvari ॥

karanyasah
om hrim angusthabhyam namah – om cam tarjanibhyam namah – om dim madhyamabhyam
namah – om kam anamikabhyam namah – om yaim kanisthikabhyam namah – om hrim
candikayai karatalakaraprsthabhyam namah ।

hrdayadinyasah
khadgini sūlini ghora gadini cakrini tatha ।
sankhini capini banabhusundi paighayudha – hrdayaya namah ॥

om sūlena pahi no devi pahi khadgena cambike ।
ghantasvanena nah pahi capajyanihsvanena ca – sirase svaha ॥

om pracyam raksa pratiñcyam ca raksa candike raksa daksine ।
bhramanenatmasūlasya uttarasyam tathesvari – sikhayai vasat ॥

om saumyani yani rūpani trailokye vicaranti te ।
yani catyarthaghorani tai raksasmamstatha bhuvam – kavacaya hum ॥

om khadgasūlagadadini yanicastrani te‌உmbike ।
karapallava sangini tairasman raksa sarvatah – netratrayaya vausat ॥

om sarvasvarūpe sarvese sarvasaktisamanvite ।
bhayebhyastrahi no devi durge namo‌உstute – astraya phat ॥

dhyanam
om vidyuddamaprabham mrgapatiskandhasthitam bhisanam ।
kanyabhih karavalakhetavilasaddhastabhirasevitam ।
hastaiscakragadasikhetavisikhamscapam gunam tarjanim ।
bibhranamanalatmikam sasidharam durgam trinetram bhaje ॥