Ganesha Shodasha Namavali In Tamil And English

Ganesha Stotrams – Ganesha Shodasha Namavali in Tamil:
ஶ்ரீ விக்னேஶ்வர ஷோடஶ னாமாவளிஃ
ஓம் ஸுமுகாய னமஃ
ஓம் ஏகதம்தாய னமஃ
ஓம் கபிலாய னமஃ
ஓம் கஜகர்ணகாய னமஃ
ஓம் லம்போதராய னமஃ
ஓம் விகடாய னமஃ
ஓம் விக்னராஜாய னமஃ
ஓம் கணாதிபாய னமஃ
ஓம் தூம்ரகேதவே னமஃ
ஓம் கணாத்யக்ஷாய னமஃ
ஓம் பாலசம்த்ராய னமஃ
ஓம் கஜானனாய னமஃ
ஓம் வக்ரதும்டாய னமஃ
ஓம் ஶூர்பகர்ணாய னமஃ
ஓம் ஹேரம்பாய னமஃ
ஓம் ஸ்கம்தபூர்வஜாய னமஃ

ஶ்ரீ விக்னேஶ்வர ஷோடஶனாம ஸ்தோத்ரம்
ஸுமுகஶ்சைகதம்தஶ்ச கபிலோ கஜகர்ணகஃ ।
லம்போதரஶ்ச விகடோ விக்னராஜோ கணாதிபஃ ॥ 1 ॥

தூம்ர கேதுஃ கணாத்யக்ஷோ பாலசம்த்ரோ கஜானனஃ ।
வக்ரதும்ட ஶ்ஶூர்பகர்ணோ ஹேரம்பஃ ஸ்கம்தபூர்வஜஃ ॥ 2 ॥

ஷோடஶைதானி னாமானி யஃ படேத் ஶ்றுணு யாதபி ।
வித்யாரம்பே விவாஹே ச ப்ரவேஶே னிர்கமே ததா ।
ஸம்க்ராமே ஸர்வ கார்யேஷு விக்னஸ்தஸ்ய ன ஜாயதே ॥ 3 ॥

Ganesha Stotrams – Ganesha Shodasha Namavali in English
Sri vighnesvara sodasa namavalih
OM Sumukhaaya namaha
OM Ekadantaaya namaha
OM Kapilaaya namaha
OM Gajakarnakaaya namaha
OM Lambodaraaya namaha
OM Vikataaya namaha
OM Vighnaraajaaya namaha
OM Ganaadhipaaya namaha
OM Dhoomraketave namaha
OM Ganaadhyakshaaya namaha
OM Phaalacamdraaya namaha
OM Gajaananaaya namaha
OM VakratuMDaaya namaha
OM SoorpakarNaaya namaha
OM Herambaaya namaha
OM Skamdapoorvajaaya namaha

See Also  108 Names Of Sri Bagala Maa Ashtottara Shatanamavali 2 In Tamil

Stotram
Sumukhaschaikadantascha kapilo gajakarnakah ।
Lambodarascha vikato vighnaraajo ganaadhipah ॥ 1 ॥

Dhoomra ketuh ganaadhyaksho phaalachandro gajaananah ।
Vakratunda Ssoorpakarnoherambah skandapoorvajah ॥ 2 ॥

Shodasaitaani naamaani yah pathet Srunu yaadapi ।
Vidyaarambhe vivaahe cha pravese nirgame tathaa ।
Samgraame sarva kaaryeshu vighnastasya na jaayate ॥ 3 ॥