Sri Vishnu Ashtottara Sata Nama Stotram In Tamil And English

॥ Sri Vishnu Ashtottara Sata Nama Stotram in Tamil ॥

॥ ஶ்ரீ விஷ்ணு அஷ்டோத்தர ஶதனாமஸ்தோத்ரம் ॥
வாஸுதேவம் ஹ்றுஷீகேஶம் வாமனம் ஜலஶாயினம் ।
ஜனார்தனம் ஹரிம் க்றுஷ்ணம் ஶ்ரீவக்ஷம் கருடத்வஜம் ॥ 1 ॥
வாராஹம் பும்டரீகாக்ஷம் ன்றுஸிம்ஹம் னரகாம்தகம் ।
அவ்யக்தம் ஶாஶ்வதம் விஷ்ணுமனம்தமஜமவ்யயம் ॥ 2 ॥

னாராயணம் கதாத்யக்ஷம் கோவிம்தம் கீர்திபாஜனம் ।
கோவர்தனோத்தரம் தேவம் பூதரம் புவனேஶ்வரம் ॥ 3 ॥

வேத்தாரம் யஜ்ஞபுருஷம் யஜ்ஞேஶம் யஜ்ஞவாஹனம் ।
சக்ரபாணிம் கதாபாணிம் ஶம்கபாணிம் னரோத்தமம் ॥ 4 ॥

வைகும்டம் துஷ்டதமனம் பூகர்பம் பீதவாஸஸம் ।
த்ரிவிக்ரமம் த்ரிகாலஜ்ஞம் த்ரிமூர்திம் னம்தகேஶ்வரம் ॥ 5 ॥

ராமம் ராமம் ஹயக்ரீவம் பீமம் ரௌத்ரம் பவோத்பவம் ।
ஶ்ரீபதிம் ஶ்ரீதரம் ஶ்ரீஶம் மம்கலம் மம்கலாயுதம் ॥ 6 ॥

தாமோதரம் தமோபேதம் கேஶவம் கேஶிஸூதனம் ।
வரேண்யம் வரதம் விஷ்ணுமானம்தம் வாஸுதேவஜம் ॥ 7 ॥

ஹிரண்யரேதஸம் தீப்தம் புராணம் புருஷோத்தமம் ।
ஸகலம் னிஷ்கலம் ஶுத்தம் னிர்குணம் குணஶாஶ்வதம் ॥ 8 ॥

ஹிரண்யதனுஸம்காஶம் ஸூர்யாயுதஸமப்ரபம் ।
மேகஶ்யாமம் சதுர்பாஹும் குஶலம் கமலேக்ஷணம் ॥ 9 ॥

ஜ்யோதீரூபமரூபம் ச ஸ்வரூபம் ரூபஸம்ஸ்திதம் ।
ஸர்வஜ்ஞம் ஸர்வரூபஸ்தம் ஸர்வேஶம் ஸர்வதோமுகம் ॥ 10 ॥

ஜ்ஞானம் கூடஸ்தமசலம் ஜ்~ஜானதம் பரமம் ப்ரபும் ।
யோகீஶம் யோகனிஷ்ணாதம் யோகிஸம்யோகரூபிணம் ॥ 11 ॥

ஈஶ்வரம் ஸர்வபூதானாம் வம்தே பூதமயம் ப்ரபும் ।
இதி னாமஶதம் திவ்யம் வைஷ்ணவம் கலு பாபஹம் ॥ 12 ॥

See Also  Azhagana Pazhani Malai Andava In English

வ்யாஸேன கதிதம் பூர்வம் ஸர்வபாபப்ரணாஶனம் ।
யஃ படேத் ப்ராதருத்தாய ஸ பவேத் வைஷ்ணவோ னரஃ ॥ 13 ॥

ஸர்வபாபவிஶுத்தாத்மா விஷ்ணுஸாயுஜ்யமாப்னுயாத் ।
சாம்த்ராயணஸஹஸ்ராணி கன்யாதானஶதானி ச ॥ 14 ॥

கவாம் லக்ஷஸஹஸ்ராணி முக்திபாகீ பவேன்னரஃ ।
அஶ்வமேதாயுதம் புண்யம் பலம் ப்ராப்னோதி மானவஃ ॥ 15 ॥

॥ இதி ஶ்ரீவிஷ்ணுபுராணே ஶ்ரீ விஷ்ணு அஷ்டோத்தர ஶதனாஸ்தோத்ரம் ॥

॥ Sri Vishnu Ashtottara Sata Nama Stotram in English


॥ sri visnu astottara satanamastotram ॥

vasudevam hrsikesam vamanam jalasayinam ।
janardanam harim krsnam srivaksam garudadhvajam ॥ 1 ॥

varaham pundarikaksam nrsimham narakantakam ।
avyaktam sasvatam visnumanantamajamavyayam ॥ 2 ॥

narayanam gadadhyaksam govindam kirtibhajanam ।
govardhanoddharam devam bhudharam bhuvanesvaram ॥ 3 ॥

vettaram yannapurusam yannesam yannavahanam ।
cakrapanim gadapanim sankhapanim narottamam ॥ 4 ॥

vaikuntham dustadamanam bhugarbham pitavasasam ।
trivikramam trikalannam trimurtim nandakesvaram ॥ 5 ॥

ramam ramam hayagrivam bhimam raudram bhavodbhavam ।
sripatim sridharam srisam mangalam mangalayudham ॥ 6 ॥

damodaram damopetam kesavam kesisudanam ।
varenyam varadam visnumanandam vasudevajam ॥ 7 ॥

hiranyaretasam diptam puranam purusottamam ।
sakalam niskalam suddham nirgunam gunasasvatam ॥ 8 ॥

See Also  Vishnu Ashtottara Sata Divyasthani Yanama Stotram In Bengali

hiranyatanusankasam suryayutasamaprabham ।
meghasyamam caturbahum kusalam kamaleksanam ॥ 9 ॥

jyotirupamarupam ca svarupam rupasamsthitam ।
sarvannam sarvarupastham sarvesam sarvatomukham ॥ 10 ॥

nnanam kutasthamacalam jnhanadam paramam prabhum ।
yogisam yoganisnatam yogisamyogarupinam ॥ 11 ॥

isvaram sarvabhutanam vande bhutamayam prabhum ।
iti namasatam divyam vaisnavam khalu papaham ॥ 12 ॥

vyasena kathitam purvam sarvapapapranasanam ।
yah pathet pratarutthaya sa bhaved vaisnavo narah ॥ 13 ॥

sarvapapavisuddhatma visnusayujyamapnuyat ।
candrayanasahasrani kanyadanasatani ca ॥ 14 ॥

gavam laksasahasrani muktibhagi bhavennarah ।
asvamedhayutam punyam phalam prapnoti manavah ॥ 15 ॥

॥ iti srivisnupurane sri visnu astottara satanastotram ॥