Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 3 In Tamil And English

Devi Mahatmyam Navaavarna Vidhi Stotram was wrote by Rishi Markandeya.

Devi Stotram – Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 3 Stotram in Tamil:
மஹிஷாஸுரவதோ னாம த்றுதீயோ‌உத்யாயஃ ॥

த்யானம்
ஓம் உத்யத்பானுஸஹஸ்ரகாம்திம் அருணக்ஷௌமாம் ஶிரோமாலிகாம்
ரக்தாலிப்த பயோதராம் ஜபவடீம் வித்யாமபீதிம் வரம் ।
ஹஸ்தாப்ஜைர்தததீம் த்ரினேத்ரவக்த்ராரவிம்தஶ்ரியம்
தேவீம் பத்தஹிமாம்ஶுரத்னமகுடாம் வம்தே‌உரவிம்தஸ்திதாம் ॥

றுஷிருவாச॥1॥

னிஹன்யமானம் தத்ஸைன்யம் அவலோக்ய மஹாஸுரஃ।
ஸேனானீஶ்சிக்ஷுரஃ கோபாத் த்யயௌ யோத்துமதாம்பிகாம் ॥2॥

ஸ தேவீம் ஶரவர்ஷேண வவர்ஷ ஸமரே‌உஸுரஃ।
யதா மேருகிரேஃஶ்றுங்கம் தோயவர்ஷேண தோயதஃ॥3॥

தஸ்ய சித்வா ததோ தேவீ லீலயைவ ஶரோத்கரான்।
ஜகான துரகான்பாணைர்யன்தாரம் சைவ வாஜினாம்॥4॥

சிச்சேத ச தனுஃஸத்யோ த்வஜம் சாதிஸமுச்ச்றுதம்।
விவ்யாத சைவ காத்ரேஷு சின்னதன்வானமாஶுகைஃ॥5॥

ஸச்சின்னதன்வா விரதோ ஹதாஶ்வோ ஹதஸாரதிஃ।
அப்யதாவத தாம் தேவீம் கட்கசர்மதரோ‌உஸுரஃ॥6॥

ஸிம்ஹமாஹத்ய கட்கேன தீக்ஷ்ணதாரேண மூர்தனி।
ஆஜகான புஜே ஸவ்யே தேவீம் அவ்யதிவேகவான்॥7॥

தஸ்யாஃ கட்கோ புஜம் ப்ராப்ய பபால ன்றுபனம்தன।
ததோ ஜக்ராஹ ஶூலம் ஸ கோபாத் அருணலோசனஃ॥8॥

சிக்ஷேப ச ததஸ்தத்து பத்ரகாள்யாம் மஹாஸுரஃ।
ஜாஜ்வல்யமானம் தேஜோபீ ரவிபிம்பமிவாம்பராத்॥9॥

த்றுஷ்ட்வா ததாபதச்சூலம் தேவீ ஶூலமமுஞ்சத।
தச்சூலம்ஶததா தேன னீதம் ஶூலம் ஸ ச மஹாஸுரஃ॥10॥
ஹதே தஸ்மின்மஹாவீர்யே மஹிஷஸ்ய சமூபதௌ।
ஆஜகாம கஜாரூடஃ ஶ்சாமரஸ்த்ரிதஶார்தனஃ॥11॥

ஸோ‌உபி ஶக்திம்முமோசாத தேவ்யாஸ்தாம் அம்பிகா த்ருதம்।
ஹுங்காராபிஹதாம் பூமௌ பாதயாமாஸனிஷ்ப்ரபாம்॥12॥

பக்னாம் ஶக்திம் னிபதிதாம் த்றுஷ்ட்வா க்ரோதஸமன்விதஃ
சிக்ஷேப சாமரஃ ஶூலம் பாணைஸ்ததபி ஸாச்சினத்॥13॥

ததஃ ஸிம்ஹஃஸமுத்பத்ய கஜகுன்தரே ம்பான்தரேஸ்திதஃ।
பாஹுயுத்தேன யுயுதே தேனோச்சைஸ்த்ரிதஶாரிணா॥14॥

யுத்யமானௌ ததஸ்தௌ து தஸ்மான்னாகான்மஹீம் கதௌ
யுயுதாதே‌உதிஸம்ரப்தௌ ப்ரஹாரை அதிதாருணைஃ॥15॥

ததோ வேகாத் கமுத்பத்ய னிபத்ய ச ம்றுகாரிணா।
கரப்ரஹாரேண ஶிரஶ்சாமரஸ்ய ப்றுதக் க்றுதம்॥16॥

உதக்ரஶ்ச ரணே தேவ்யா ஶிலாவ்றுக்ஷாதிபிர்ஹதஃ।
தன்த முஷ்டிதலைஶ்சைவ கராளஶ்ச னிபாதிதஃ ॥17॥

தேவீ க்றுத்தா கதாபாதைஃ ஶ்சூர்ணயாமாஸ சோத்ததம்।
பாஷ்கலம் பின்திபாலேன பாணைஸ்தாம்ரம் ததான்தகம்॥18॥

உக்ராஸ்யமுக்ரவீர்யம் ச ததைவ ச மஹாஹனும்
த்ரினேத்ரா ச த்ரிஶூலேன ஜகான பரமேஶ்வரீ॥19॥

பிடாலஸ்யாஸினா காயாத் பாதயாமாஸ வை ஶிரஃ।
துர்தரம் துர்முகம் சோபௌ ஶரைர்னின்யே யமக்ஷயம்॥20॥

ஏவம் ஸம்க்ஷீயமாணே து ஸ்வஸைன்யே மஹிஷாஸுரஃ।
மாஹிஷேண ஸ்வரூபேண த்ராஸயாமாஸதான் கணான்॥21॥

காம்ஶ்சித்துண்டப்ரஹாரேண குரக்ஷேபைஸ்ததாபரான்।
லாங்கூலதாடிதாம்ஶ்சான்யான் ஶ்றுங்காப்யாம் ச விதாரிதா॥22॥

See Also  Sri Mukambika Ashtakam In Gujarati

வேகேன காம்ஶ்சிதபரான்னாதேன ப்ரமணேன ச।
னிஃ ஶ்வாஸபவனேனான்யான் பாதயாமாஸ பூதலே॥23॥

னிபாத்ய ப்ரமதானீகமப்யதாவத ஸோ‌உஸுரஃ
ஸிம்ஹம் ஹன்தும் மஹாதேவ்யாஃ கோபம் சக்ரே ததோ‌உம்பிகா ॥24॥

ஸோ‌உபி கோபான்மஹாவீர்யஃ குரக்ஷுண்ணமஹீதலஃ।
ஶ்றுங்காப்யாம் பர்வதானுச்சாம்ஶ்சிக்ஷேப ச னனாத ச॥25॥

வேக ப்ரமண விக்ஷுண்ணா மஹீ தஸ்ய வ்யஶீர்யத।
லாங்கூலேனாஹதஶ்சாப்திஃ ப்லாவயாமாஸ ஸர்வதஃ॥26॥

துதஶ்றுங்க்விபின்னாஶ்ச கண்டம் கண்டம் யயுர்கனாஃ।
ஶ்வாஸானிலாஸ்தாஃ ஶதஶோ னிபேதுர்னபஸோ‌உசலாஃ॥27॥

இதிக்ரோதஸமாத்மாதமாபதன்தம் மஹாஸுரம்।
த்றுஷ்ட்வா ஸா சண்டிகா கோபம் தத்வதாய ததா‌உகரோத்॥28॥

ஸா க்ஷித்ப்வா தஸ்ய வைபாஶம் தம் பபன்த மஹாஸுரம்।
தத்யாஜமாஹிஷம் ரூபம் ஸோ‌உபி பத்தோ மஹாம்றுதே॥29॥

ததஃ ஸிம்ஹோ‌உபவத்ஸத்யோ யாவத்தஸ்யாம்பிகா ஶிரஃ।
சினத்தி தாவத் புருஷஃ கட்கபாணி ரத்றுஶ்யத॥30॥

தத ஏவாஶு புருஷம் தேவீ சிச்சேத ஸாயகைஃ।
தம் கட்கசர்மணா ஸார்தம் ததஃ ஸோ‌உ பூன்மஹா கஜஃ॥31॥

கரேண ச மஹாஸிம்ஹம் தம் சகர்ஷ ஜகர்ஜச ।
கர்ஷதஸ்து கரம் தேவீ கட்கேன னிரக்றுன்தத ॥32॥

ததோ மஹாஸுரோ பூயோ மாஹிஷம் வபுராஸ்திதஃ।
ததைவ க்ஷோபயாமாஸ த்ரைலோக்யம் ஸசராசரம்॥33॥

ததஃ க்ருத்தா ஜகன்மாதா சண்டிகா பான முத்தமம்।
பபௌ புனஃ புனஶ்சைவ ஜஹாஸாருணலோசனா॥34॥

னனர்த சாஸுரஃ ஸோ‌உபி பலவீர்யமதோத்ததஃ।
விஷாணாப்யாம் ச சிக்ஷேப சண்டிகாம் ப்ரதிபூதரான்॥35॥

ஸா ச தா ன்ப்ரஹிதாம் ஸ்தேன சூர்ணயன்தீ ஶரோத்கரைஃ।
உவாச தம் மதோத்தூதமுகராகாகுலாக்ஷரம்॥36॥

தேவ்யு‌உவாச॥
கர்ஜ கர்ஜ க்ஷணம் மூட மது யாவத்பிபாம்யஹம்।
மயாத்வயி ஹதே‌உத்ரைவ கர்ஜிஷ்யன்த்யாஶு தேவதாஃ॥37॥

றுஷிருவாச॥
ஏவமுக்த்வா ஸமுத்பத்ய ஸாரூடா தம் மஹாஸுரம்।
பாதேனா க்ரம்ய கண்டே ச ஶூலேனைன மதாடயத்॥38॥

ததஃ ஸோ‌உபி பதாக்ரான்தஸ்தயா னிஜமுகாத்ததஃ।
அர்த னிஷ்க்ரான்த ஏவாஸீத்தேவ்யா வீர்யேண ஸம்வ்றுதஃ॥40॥

அர்த னிஷ்க்ரான்த ஏவாஸௌ யுத்யமானோ மஹாஸுரஃ ।
தயா மஹாஸினா தேவ்யா ஶிரஶ்சித்த்வா னிபாதிதஃ॥41॥

ததோ ஹாஹாக்றுதம் ஸர்வம் தைத்யஸைன்யம் னனாஶ தத்।
ப்ரஹர்ஷம் ச பரம் ஜக்முஃ ஸகலா தேவதாகணாஃ॥42॥

துஷ்டு வுஸ்தாம் ஸுரா தேவீம் ஸஹதிவ்யைர்மஹர்ஷிபிஃ।
ஜகுர்குன்தர்வபதயோ னன்றுதுஶ்சாப்ஸரோகணாஃ॥43॥

॥ இதி ஶ்ரீ மார்கண்டேய புராணே ஸாவர்னிகே மன்வன்தரே தேவி மஹத்ம்யே
மஹிஷாஸுரவதோ னாம த்றுதீயோ‌உத்யாயம் ஸமாப்தம் ॥

ஆஹுதி
ஹ்ரீம் ஜயம்தீ ஸாம்காயை ஸாயுதாயை ஸஶக்திகாயை ஸபரிவாராயை ஸவாஹனாயை ஶ்ரீ மஹாலக்ஷ்ம்யை லக்ஷ்மீ பீஜாதிஷ்டாயை மஹாஹுதிம் ஸமர்பயாமி னமஃ ஸ்வாஹா ॥

See Also  Sri Sudarshana Ashtottara Shatanama Stotram In English

Devi Stotram – Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 3 Stotram in English
mahisasuravadho nama trtiyo‌உdhyayah ॥

dhyanam
om udyadbhanusahasrakantim arunaksaumam siromalikam
raktalipta payodharam japavatim vidyamabhitim varam ।
hastabjairdhadhatim trinetravaktraravindasriyam
devim baddhahimamsuratnamakutam vande‌உravindasthitam ॥

rsiruvaca॥1॥

nihanyamanam tatsainyam avalokya mahasurah।
senanisciksurah kopad dhyayau yoddhumathambikam ॥2॥

sa devim saravarsena vavarsa samare‌உsurah।
yatha merugirehsrngam toyavarsena toyadah॥3॥

tasya chitva tato devi lilayaiva sarotkaran।
jaghana turaganbanairyantaram caiva vajinam॥4॥

ciccheda ca dhanuhsadhyo dhvajam catisamucchrtam।
vivyadha caiva gatresu cinnadhanvanamasugaih॥5॥

sacchinnadhanva viratho hatasvo hatasarathih।
abhyadhavata tam devim khadgacarmadharo‌உsurah॥6॥

simhamahatya khadgena tiksnadharena murdhani।
ajaghana bhuje savye devim avyativegavan॥7॥

tasyah khadgo bhujam prapya paphala nrpanandana।
tato jagraha sulam sa kopad arunalocanah॥8॥

ciksepa ca tatastattu bhadrakaḷyam mahasurah।
jajvalyamanam tejobhi ravibimbamivambarat॥9॥

drstva tadapatacchulam devi sulamamuñcata।
tacchulamsatadha tena nitam sulam sa ca mahasurah॥10॥

hate tasminmahavirye mahisasya camupatau।
ajagama gajarudah scamarastridasardanah॥11॥

so‌உpi saktimmumocatha devyastam ambika drutam।
hunkarabhihatam bhumau patayamasanisprabham॥12॥

bhagnam saktim nipatitam drstva krodhasamanvitah
ciksepa camarah sulam banaistadapi sacchinat॥13॥

tatah simhahsamutpatya gajakuntare mbhantaresthitah।
bahuyuddhena yuyudhe tenoccaistridasarina॥14॥

yudhyamanau tatastau tu tasmannaganmahim gatau
yuyudhate‌உtisamrabdhau praharai atidarunaih॥15॥

tato vegat khamutpatya nipatya ca mrgarina।
karapraharena sirascamarasya prthak krtam॥16॥

udagrasca rane devya silavrksadibhirhatah।
danta mustitalaiscaiva karaḷasca nipatitah ॥17॥

devi krddha gadapataih scurnayamasa coddhatam।
bhaskalam bhindipalena banaistamram tathandhakam॥18॥

ugrasyamugraviryam ca tathaiva ca mahahanum
trinetra ca trisulena jaghana paramesvari॥19॥

bidalasyasina kayat patayamasa vai sirah।
durdharam durmukham cobhau sarairninye yamaksayam॥20॥

evam sanksiyamane tu svasainye mahisasurah।
mahisena svarupena trasayamasatan ganan॥21॥

kamscittundapraharena khuraksepaistathaparan।
langulataditamscanyan srngabhyam ca vidarita॥22॥

See Also  Sri Gayatri Sahasranama Stotram In English

vegena kamscidaparannadena bhramanena ca।
nih svasapavanenanyan patayamasa bhutale॥23॥

nipatya pramathanikamabhyadhavata so‌உsurah
simham hantum mahadevyah kopam cakre tato‌உmbhika॥24॥

so‌உpi kopanmahaviryah khuraksunnamahitalah।
srngabhyam parvatanuccamsciksepa ca nanada ca॥25॥

vega bhramana viksunna mahi tasya vyasiryata।
langulenahatascabdhih plavayamasa sarvatah॥26॥

dhutasrngvibhinnasca khandam khandam yayurghanah।
svasanilastah sataso nipeturnabhaso‌உcalah॥27॥

itikrodhasamadhmatamapatantam mahasuram।
drstva sa candika kopam tadvadhaya tada‌உkarot॥28॥

sa ksitpva tasya vaipasam tam babandha mahasuram।
tatyajamahisam rupam so‌உpi baddho mahamrdhe॥29॥

tatah simho‌உbhavatsadhyo yavattasyambika sirah।
chinatti tavat purusah khadgapani radrsyata॥30॥

tata evasu purusam devi ciccheda sayakaih।
tam khadgacarmana sardham tatah so‌உ bhunmaha gajah॥31॥

karena ca mahasimham tam cakarsa jagarjaca ।
karsatastu karam devi khadgena nirakrntata ॥32॥

tato mahasuro bhuyo mahisam vapurasthitah।
tathaiva ksobhayamasa trailokyam sacaracaram॥33॥

tatah kruddha jaganmata candika pana muttamam।
papau punah punascaiva jahasarunalocana॥34॥

nanarda casurah so‌உpi balaviryamadoddhatah।
visanabhyam ca ciksepa candikam pratibhudharan॥35॥

sa ca ta nprahitam stena curnayanti sarotkaraih।
uvaca tam madoddhutamukharagakulaksaram॥36॥

devyu–uvaca॥
garja garja ksanam mudha madhu yavatpibamyaham।
mayatvayi hate‌உtraiva garjisyantyasu devatah॥37॥

rsiruvaca॥
evamuktva samutpatya sarudha tam mahasuram।
padena kramya kanthe ca sulenaina matadayat॥38॥

tatah so‌உpi padakrantastaya nijamukhattatah।
ardha niskranta evasiddevya viryena samvrtah॥40॥

ardha niskranta evasau yudhyamano mahasurah ।
taya mahasina devya siraschittva nipatitah॥41॥

tato hahakrtam sarvam daityasainyam nanasa tat।
praharsam ca param jagmuh sakala devataganah॥42॥

tustu vustam sura devim sahadivyairmaharsibhih।
jagurgundharvapatayo nanrtuscapsaroganah॥43॥

॥ iti sri markandeya purane savarnike manvantare devi mahatmye mahisasuravadho nama trtiyo‌உdhyayam samaptam ॥

ahuti
hrim jayanti sangayai sayudhayai sasaktikayai saparivarayai savahanayai sri mahalaksmyai laksmi bijadistayai mahahutim samarpayami namah svaha ॥