Devi Mahatmyam Navaavarna Vidhi Stotram was wrote by Rishi Markandeya.
॥ Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 9 Stotram Tamil Lyrics ॥
னிஶும்பவதோனாம னவமோத்யாயஃ ॥
த்யானம்
ஓம் பம்தூக காம்சனனிபம் ருசிராக்ஷமாலாம்
பாஶாம்குஶௌ ச வரதாம் னிஜபாஹுதம்டைஃ ।
பிப்ராணமிம்து ஶகலாபரணாம் த்ரினேத்ராம்-
அர்தாம்பிகேஶமனிஶம் வபுராஶ்ரயாமி ॥
ராஜோஉவாச॥1॥
விசித்ரமிதமாக்யாதம் பகவன் பவதா மம ।
தேவ்யாஶ்சரிதமாஹாத்ம்யம் ரக்த பீஜவதாஶ்ரிதம்॥ 2॥
பூயஶ்சேச்சாம்யஹம் ஶ்ரோதும் ரக்தபீஜே னிபாதிதே ।
சகார ஶும்போ யத்கர்ம னிஶும்பஶ்சாதிகோபனஃ॥3॥
றுஷிருவாச॥4॥
சகார கோபமதுலம் ரக்தபீஜே னிபாதிதே।
ஶும்பாஸுரோ னிஶும்பஶ்ச ஹதேஷ்வன்யேஷு சாஹவே॥5॥
ஹன்யமானம் மஹாஸைன்யம் விலோக்யாமர்ஷமுத்வஹன்।
அப்யதாவன்னிஶும்போஉத முக்யயாஸுர ஸேனயா॥6॥
தஸ்யாக்ரதஸ்ததா ப்றுஷ்டே பார்ஶ்வயோஶ்ச மஹாஸுராஃ
ஸன்தஷ்டௌஷ்டபுடாஃ க்ருத்தா ஹன்தும் தேவீமுபாயயுஃ॥7॥
ஆஜகாம மஹாவீர்யஃ ஶும்போஉபி ஸ்வபலைர்வ்றுதஃ।
னிஹன்தும் சண்டிகாம் கோபாத்க்றுத்வா யுத்தம் து மாத்றுபிஃ॥8॥
ததோ யுத்தமதீவாஸீத்தேவ்யா ஶும்பனிஶும்பயோஃ।
ஶரவர்ஷமதீவோக்ரம் மேகயோரிவ வர்ஷதோஃ॥9॥
சிச்சேதாஸ்தாஞ்சராம்ஸ்தாப்யாம் சண்டிகா ஸ்வஶரோத்கரைஃ।
தாடயாமாஸ சாங்கேஷு ஶஸ்த்ரௌகைரஸுரேஶ்வரௌ॥10॥
னிஶும்போ னிஶிதம் கட்கம் சர்ம சாதாய ஸுப்ரபம்।
அதாடயன்மூர்த்னி ஸிம்ஹம் தேவ்யா வாஹனமுத்தமம்॥11॥
தாடிதே வாஹனே தேவீ க்ஷுர ப்ரேணாஸிமுத்தமம்।
ஶும்பஸ்யாஶு சிச்சேத சர்ம சாப்யஷ்ட சன்த்ரகம்॥12॥
சின்னே சர்மணி கட்கே ச ஶக்திம் சிக்ஷேப ஸோஉஸுரஃ।
தாமப்யஸ்ய த்விதா சக்ரே சக்ரேணாபிமுகாகதாம்॥13॥
கோபாத்மாதோ னிஶும்போஉத ஶூலம் ஜக்ராஹ தானவஃ।
ஆயாதம் முஷ்டிபாதேன தேவீ தச்சாப்யசூர்ணயத்॥14॥
ஆவித்த்யாத கதாம் ஸோஉபி சிக்ஷேப சண்டிகாம் ப்ரதி।
ஸாபி தேவ்யாஸ் த்ரிஶூலேன பின்னா பஸ்மத்வமாகதா॥15॥
ததஃ பரஶுஹஸ்தம் தமாயான்தம் தைத்யபுங்கவம்।
ஆஹத்ய தேவீ பாணௌகைரபாதயத பூதலே॥16॥
தஸ்மின்னி பதிதே பூமௌ னிஶும்பே பீமவிக்ரமே।
ப்ராதர்யதீவ ஸம்க்ருத்தஃ ப்ரயயௌ ஹன்துமம்பிகாம்॥17॥
ஸ ரதஸ்தஸ்ததாத்யுச்சை ர்க்றுஹீதபரமாயுதைஃ।
புஜைரஷ்டாபிரதுலை ர்வ்யாப்யா ஶேஷம் பபௌ னபஃ॥18॥
தமாயான்தம் ஸமாலோக்ய தேவீ ஶங்கமவாதயத்।
ஜ்யாஶப்தம் சாபி தனுஷ ஶ்சகாராதீவ துஃஸஹம்॥19॥
பூரயாமாஸ ககுபோ னிஜகண்டா ஸ்வனேன ச।
ஸமஸ்ததைத்யஸைன்யானாம் தேஜோவதவிதாயினா॥20॥
ததஃ ஸிம்ஹோ மஹானாதை ஸ்த்யாஜிதேபமஹாமதைஃ।
புரயாமாஸ ககனம் காம் ததைவ திஶோ தஶ॥21॥
ததஃ காளீ ஸமுத்பத்ய ககனம் க்ஷ்மாமதாடயத்।
கராப்யாம் தன்னினாதேன ப்ராக்ஸ்வனாஸ்தே திரோஹிதாஃ॥22॥
அட்டாட்டஹாஸமஶிவம் ஶிவதூதீ சகார ஹ।
வைஃ ஶப்தைரஸுராஸ்த்ரேஸுஃ ஶும்பஃ கோபம் பரம் யயௌ॥23॥
துராத்மம் ஸ்திஷ்ட திஷ்டேதி வ்யாஜ ஹாராம்பிகா யதா।
ததா ஜயேத்யபிஹிதம் தேவைராகாஶ ஸம்ஸ்திதைஃ॥24॥
ஶும்பேனாகத்ய யா ஶக்திர்முக்தா ஜ்வாலாதிபீஷணா।
ஆயான்தீ வஹ்னிகூடாபா ஸா னிரஸ்தா மஹோல்கயா॥25॥
ஸிம்ஹனாதேன ஶும்பஸ்ய வ்யாப்தம் லோகத்ரயான்தரம்।
னிர்காதனிஃஸ்வனோ கோரோ ஜிதவானவனீபதே॥26॥
ஶும்பமுக்தாஞ்சரான்தேவீ ஶும்பஸ்தத்ப்ரஹிதாஞ்சரான்।
சிச்சேத ஸ்வஶரைருக்ரைஃ ஶதஶோஉத ஸஹஸ்ரஶஃ॥27॥
ததஃ ஸா சண்டிகா க்ருத்தா ஶூலேனாபிஜகான தம்।
ஸ ததாபி ஹதோ பூமௌ மூர்சிதோ னிபபாத ஹ॥28॥
ததோ னிஶும்பஃ ஸம்ப்ராப்ய சேதனாமாத்தகார்முகஃ।
ஆஜகான ஶரைர்தேவீம் காளீம் கேஸரிணம் ததா॥29॥
புனஶ்ச க்றுத்வா பாஹுனாமயுதம் தனுஜேஶ்வரஃ।
சக்ராயுதேன திதிஜஶ்சாதயாமாஸ சண்டிகாம்॥30॥
ததோ பகவதீ க்ருத்தா துர்காதுர்கார்தி னாஶினீ।
சிச்சேத தேவீ சக்ராணி ஸ்வஶரைஃ ஸாயகாம்ஶ்ச தான்॥31॥
ததோ னிஶும்போ வேகேன கதாமாதாய சண்டிகாம்।
அப்யதாவத வை ஹன்தும் தைத்ய ஸேனாஸமாவ்றுதஃ॥32॥
தஸ்யாபதத ஏவாஶு கதாம் சிச்சேத சண்டிகா।
கட்கேன ஶிததாரேண ஸ ச ஶூலம் ஸமாததே॥33॥
ஶூலஹஸ்தம் ஸமாயான்தம் னிஶும்பமமரார்தனம்।
ஹ்றுதி விவ்யாத ஶூலேன வேகாவித்தேன சண்டிகா॥34॥
கின்னஸ்ய தஸ்ய ஶூலேன ஹ்றுதயான்னிஃஸ்றுதோஉபரஃ।
மஹாபலோ மஹாவீர்யஸ்திஷ்டேதி புருஷோ வதன்॥35॥
தஸ்ய னிஷ்க்ராமதோ தேவீ ப்ரஹஸ்ய ஸ்வனவத்ததஃ।
ஶிரஶ்சிச்சேத கட்கேன ததோஉஸாவபதத்புவி॥36॥
ததஃ ஸிம்ஹஶ்ச காதோக்ர தம்ஷ்ட்ராக்ஷுண்ணஶிரோதரான்।
அஸுராம் ஸ்தாம்ஸ்ததா காளீ ஶிவதூதீ ததாபரான்॥37॥
கௌமாரீ ஶக்தினிர்பின்னாஃ கேசின்னேஶுர்மஹாஸுராஃ
ப்ரஹ்மாணீ மன்த்ரபூதேன தோயேனான்யே னிராக்றுதாஃ॥38॥
மாஹேஶ்வரீ த்ரிஶூலேன பின்னாஃ பேதுஸ்ததாபரே।
வாராஹீதுண்டகாதேன கேசிச்சூர்ணீ க்றுதா புவி॥39॥
கண்டம் கண்டம் ச சக்ரேண வைஷ்ணவ்யா தானவாஃ க்றுதாஃ।
வஜ்ரேண சைன்த்ரீ ஹஸ்தாக்ர விமுக்தேன ததாபரே॥40॥
கேசித்வினேஶுரஸுராஃ கேசின்னஷ்டாமஹாஹவாத்।
பக்ஷிதாஶ்சாபரே காளீஶிவதூதீ ம்றுகாதிபைஃ॥41॥
॥ ஸ்வஸ்தி ஶ்ரீ மார்கண்டேய புராணே ஸாவர்னிகே மன்வன்தரே தேவி மஹத்ம்யே னிஶும்பவதோனாம னவமோத்யாய ஸமாப்தம் ॥
ஆஹுதி
ஓம் க்லீம் ஜயம்தீ ஸாம்காயை ஸஶக்திகாயை ஸபரிவாராயை ஸவாஹனாயை மஹாஹுதிம் ஸமர்பயாமி னமஃ ஸ்வாஹா ॥
॥ Devi Mahatmyam Durga Saptasati Chapter 9 Stotram in English
॥
nisumbhavadhonama navamodhyayah ॥
dhyanam
om bandhuka kancananibham ruciraksamalam
pasankusau ca varadam nijabahudandaih ।
bibhranamindu sakalabharanam trinetram-
ardhambikesamanisam vapurasrayami ॥
rajouvaca॥1॥
vicitramidamakhyatam bhagavan bhavata mama ।
devyascaritamahatmyam rakta bijavadhasritam॥ 2॥
bhuyascecchamyaham srotum raktabije nipatite ।
cakara sumbho yatkarma nisumbhascatikopanah॥3॥
rsiruvaca॥4॥
cakara kopamatulam raktabije nipatite।
sumbhasuro nisumbhasca hatesvanyesu cahave॥5॥
hanyamanam mahasainyam vilokyamarsamudvahan।
abhyadavannisumboஉtha mukhyayasura senaya॥6॥
tasyagratastatha prsthe parsvayosca mahasurah
sandastausthaputah kruddha hantum devimupayayuh॥7॥
ajagama mahaviryah sumbhoஉpi svabalairvrtah।
nihantum candikam kopatkrtva yuddam tu matrbhih॥8॥
tato yuddhamativasiddevya sumbhanisumbhayoh।
saravarsamativogram meghayoriva varsatoh॥9॥
cicchedastancharamstabhyam candika svasarotkaraih।
tadayamasa cangesu sastraughairasuresvarau॥10॥
nisumbho nisitam khadgam carma cadaya suprabham।
atadayanmurdhni simham devya vahanamuttamam॥11॥
tadite vahane devi ksura prenasimuttamam।
sumbhasyasu ciccheda carma capyasta candrakam॥12॥
chinne carmani khadge ca saktim ciksepa soஉsurah।
tamapyasya dvidha cakre cakrenabhimukhagatam॥13॥
kopadhmato nisumbhoஉtha sulam jagraha danavah।
ayatam musthipatena devi taccapyacurnayat॥14॥
aviddhyatha gadam soஉpi ciksepa candikam prati।
sapi devyas trisulena bhinna bhasmatvamagata॥15॥
tatah parasuhastam tamayantam daityapungavam।
ahatya devi banaughairapatayata bhutale॥16॥
tasminni patite bhumau nisumbhe bhimavikrame।
bhrataryativa sankruddhah prayayau hantumambikam॥17॥
sa rathasthastathatyucchai rgrhitaparamayudhaih।
bhujairastabhiratulai rvyapya sesam babhau nabhah॥18॥
tamayantam samalokya devi sankhamavadayat।
jyasabdam capi dhanusa scakarativa duhsaham॥19॥
purayamasa kakubho nijaghanta svanena ca।
samastadaityasainyanam tejovadhavidhayina॥20॥
tatah simho mahanadai styajitebhamahamadaih।
purayamasa gaganam gam tathaiva diso dasa॥21॥
tatah kali samutpatya gaganam ksmamatadayat।
karabhyam tanninadena praksvanaste tirohitah॥22॥
attattahasamasivam sivaduti cakara ha।
vaih sabdairasurastresuh sumbhah kopam param yayau॥23॥
duratmam stista tistheti vyaja harambika yada।
tada jayetyabhihitam devairakasa samsthitaih॥24॥
sumbhenagatya ya saktirmukta jvalatibhisana।
ayanti vahnikutabha sa nirasta maholkaya॥25॥
simhanadena sumbhasya vyaptam lokatrayantaram।
nirghatanihsvano ghoro jitavanavanipate॥26॥
sumbhamuktancharandevi sumbhastatprahitancharan।
ciccheda svasarairugraih satasoஉtha sahasrasah॥27॥
tatah sa candika kruddha sulenabhijaghana tam।
sa tadabhi hato bhumau murchito nipapata ha॥28॥
tato nisumbhah samprapya cetanamattakarmukah।
ajaghana sarairdevim kalim kesarinam tatha॥29॥
punasca krtva bahunamayutam danujesvarah।
cakrayudhena ditijascadayamasa candikam॥30॥
tato bhagavati kruddha durgadurgarti nasini।
ciccheda devi cakrani svasaraih sayakamsca tan॥31॥
tato nisumbho vegena gadamadaya candikam।
abhyadhavata vai hantum daitya senasamavrtah॥32॥
tasyapatata evasu gadam ciccheda candika।
khadgena sitadharena sa ca sulam samadade॥33॥
sulahastam samayantam nisumbhamamarardanam।
hrdi vivyadha sulena vegaviddhena candika॥34॥
khinnasya tasya sulena hrdayannihsrtoஉparah।
mahabalo mahaviryastistheti puruso vadan॥35॥
tasya niskramato devi prahasya svanavattatah।
sirasciccheda khadgena tatoஉsavapatadbhuvi॥36॥
tatah simhasca khadogra damstraksunnasirodharan।
asuram stamstatha kali sivaduti tathaparan॥37॥
kaumari saktinirbhinnah kecinnesurmahasurah
brahmani mantraputena toyenanye nirakrtah॥38॥
mahesvari trisulena bhinnah petustathapare।
varahitundaghatena keciccurni krta bhuvi॥39॥
khandam khandam ca cakrena vaisnavya danavah krtah।
vajrena caindri hastagra vimuktena tathapare॥40॥
kecidvinesurasurah kecinnastamahahavat।
bhaksitascapare kalisivadhuti mrgadhipaih॥41॥
॥ svasti sri markandeya purane savarnike manvantare devi mahatmye nisumbhavadhonama navamodhyaya samaptam ॥
ahuti
om klim jayanti sangayai sasaktikayai saparivarayai savahanayai mahahutim samarpayami namah svaha ॥